2017. november 22. szerda, Cecília
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A partnerek csak Telsa és Quadro kártyákat használhatnak, ami kellemelen lehet a piac számára.

Informatikai fakultációt indított a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziuma középiskolások számára az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és az evosoft Hungary szoftverfejlesztő cég gesztorálásával. 

Az AccorHotels 2017. november 19-én ünnepelte fennállásának 50. születésnapját. A jeles évfordulón a szállodacsoport új szolgáltatást jelentett be, amely szakít a hagyományos felfogással, miszerint a szállodáknak kizárólag a messziről érkezőket kell szolgálniuk. 

Az Android kompatibilis Rootnik trójai egy csinos hölgy révén csapolja meg a gyanútlan felhasználók pénztárcáját.
A cég szünetelteti a csúcskategóriás fejlesztéseit, pedig a SoC kifejezetten jól sikerült.

Informatikai fakultációt indított a Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziuma középiskolások számára az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kara és az evosoft Hungary szoftverfejlesztő cég gesztorálásával. 

Az Intel a malajziai mellett a kínai üzemét is beveti a leválogatáshoz, összeszereléshez és teszteléshez.

A GEFCO Csoport, az ipari logisztika globális piaci szereplője és az autóipari logisztika európai vezetője a hónap elején hivatalosan megnyitotta görög leányvállalatát. 

Németországban maradt a roppant szigorú adatvédelmi gyakorlat: a hatóságok szerint az okos gyerekjátékok veszélyesek, nem engedélyezik őket.
A Business Korea szerint körvonalazódnak a Samsung jövő évi csúcskészülékeinek a specifikációi. Főleg kamerában történhetnek előrelépések.

A hazai mobilszolgáltatók közül a legjobb összesített eredményt a Telekom mobilhálózata érte el a hang- és az adatszolgáltatások terén is a független P3 Communications tanácsadó cég mérései alapján.

A vállalat konkrét sebességadatokkal állt elő a korábban már emlegetett fejlesztéssel kapcsolatban.
Körvonalazódnak a kávamentes(ebb)nem ígérkező Honor csúcskészülék részletei, amelyek közül több megegyezhet a Mate 10 Próval.

Az Antenna Hungária év végéig országosan elérhetővé teszi IoT hálózatát (Internet of Things - a dolgok internete), ami így több mint száz bázisállomással fog üzemelni országszerte - közölte a cég az MTI-vel.

A MasterLiquid Maker 240 átmenet a kompakt és a szettben árult megoldások között.
A W2018-at a Samsung a kínai piacra szánja és csurig tölti csúcstechnológiával. Egy kétes hitelességű videó is befutott róla.

Magyarországon a digitalizáció folyamata az utóbbi időben láthatóan felgyorsult, ehhez a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak.

A billentyűzetes tablet a Switch Alpha 12-t másolja egyszerűsítve, olcsóbb kiadásban.
Még mindig betegeskedik a japán vállalat, akik számára életmentő lehet a befektetés.
A 2016-os páros előbb kapta meg a 8.0-s Android frissítést, mint a 2017-es modellek, persze az 5T még csak mostanában kerül piacra, egyelőre 7.1.1 Nougattal.
Megvizsgáltuk, hogy milyen lehetőségek állnak a cég előtt: marad az LCD, jön az OLED, esetleg valami új?

A TRIO-TM átlagon felüli megtérülést ígér a nagyméretű napelemes rendszerek számára. Az új UNO-DM-PLUS sorozat, az ABB egyfázisú inverter-családjának legújabb tagja könnyebb és hatékonyabb megoldást kínál a lakossági célú napelemes rendszerekhez.

​A GitHub egy olyan újdonságot jelentett be, amely egy csapásra rengeteg nyílt és zárt forráskódú alkalmazást tehet biztonságosabbá.

A CES Innovation Awards 2018 rendezvényen 28 termékkategóriában díjazták a leginnovatívabb megoldásokat a fogyasztói elektronikai technológia terén. A Samsung 36 legújabb termékét ismerték el az eszközök kialakításáért és funkcióiért járó innovációs díjakkal.

Az ünnepek alatt még biztosan nem az Apple prémium hangszórója fogja nyújtani a zenei aláfestést, a gyártás ugyanis kissé meglassult.
Az 27 hüvelykes után itt az XG35VQ UWQHD felbontással és FreeSync támogatással.
A Bragi hasonló terméke után nem sokkal eljutott hozzánk a dél-koreai óriásvállalat megoldása is, ami jóval kitartóbb lett az elődjénél.
A Samsung Koreában bemutatta a Galaxy Tab A 8.0 (2017) új kiadását, amely az új asszisztens bizonyos funkcióit is integrálja.

Számos helyen termékre, szolgáltatásra is beváltható, tetszőleges összeggel feltölthető ajándékkártyák érkeztek Magyarországra. A többféle választékban elérhető kártyák előnye, hogy a felhasználása sokkal szabadabb, és elektronikus formában is eljuttathatók a megajándékozottnak.

A kínai cég visz mindent, a fejlesztéseket, a technológiákat, a szlogeneket, és relatíve nem is került sokba az egész
​Azt gondolhatnánk, hogy a jelszavainkra a legnagyobb veszélyt a jelszólopó programok jelentik. Holott egy más típusú csalás sokkal több kockázatot rejt e tekintetben.

Az Árukereső.hu idén is megvizsgálta az internetezők ajándékozási terveit. A felmérésből kiderült, hogy a karácsony közeledtével sokkal nyitottabbak vagyunk az online vásárlásra. 

Pizza házhozszállítás tizenöt percen belül, naprakész borturisztikai információk egy gombnyomásra, asztalfoglalás a neten az ország legmenőbb éttermeibe – néhány azok közül a megoldások közül, melyekkel magyar startupok hoznak új színt a hazai vendéglátós palettára. 

Az új futószalagos platform növeli a termelékenységet és gyorsítja a raktári munkát. A 21 000 négyzetméteres logisztikai központ jelenleg a termékek 70 százalékát tárolja, de a tervek szerint ez egy éven belül 90 százalékra nő majd.

Csak a vadonatúj a nyerő, vagy reális alternatíva lehet egy használt gép is? Voksolj! Fórumozz! Okíts!

„A nők minden évben november 10-től ingyen dolgoznak.” Ezzel a kijelentéssel nyitja novemberi számát a GLAMOUR magazin, hogy felhívja a figyelmet arra a világméretű jelenségre, miszerint a nők ugyanazért a munkáért alacsonyabb bért kapnak, mint férfi kollégáik. A Profession.hu annak járt utána, hogy mire számíthatnak a magyar nők a hazai munkaerőpiacon.

Az Új Nemzedék Központ a Digitális Immunerősítő Program (DIP) részeként izgalmas és hasznos szakmai előadásokkal, programokkal készül a 2017. november 18-19. között, a Hungexpón megrendezendő PlayIT-re.

Már 19 robot segíti a GE Hungary 2.000 főt foglalkoztató budapesti szolgáltató központjában dolgozó munkatársakat. A pénzügyi, HR, jogi, értékesítési, és az ellátási lánchoz kapcsolódó folyamatok egyes elemeinek automatizációjával a GE az adminisztratív tevékenységek minőségét és hatékonyságát kívánja javítani. 

A tél és egyben a Black Friday közeledtével akciós processzorok, notebookok és gamer eszközök közül válogattunk.

Az Ecommerce Hungary elítél minden e-kereskedelmi visszaélést és kiemelt fontosságúnak tartja a vásárlók biztonságát. 

Továbbra is az Eurosporton láthatjuk az egyik legdrámaibb és legszórakoztatóbb sporteseményt: a csatorna bejelentette, hogy újabb ötéves megállapodást kötött a US Open európai közvetítéséről. (A megállapodás nem vonatkozik az Egyesült Királyságra és Írországra, ahol az Eurosport hagyományosan továbbértékesíti a jogokat.)

Pár napig hagyták az élen a Corsair hasonló szettjét, majd gyorsan 67 MHz-et vertek rá.

2017-ben is Minőség Díjjal jutalmazták az OTP Mobil fejlesztését az Év Applikációja kategóriában.

A Reaver trójai jogosulatlan fájlműveletek elvégzésére ad lehetőséget a fertőzött számítógépeken. A károkozó távolról vezérelhető.
A héten a kereskedeleA héten mindenki a nagy ünnepi eladásokra készült, újdonságok alig jelentek meg. De botrányok azért akadtak.
A héten a kereskedeleA héten mindenki a nagy ünnepi eladásokra készült, újdonságok alig jelentek meg. De botrányok azért akadtak.
Gyenge hardver, alacsony felbontású kijelző és kamera, viszont kedvező ár jellemző a Tab 7 és Tab 7 Essential modellekre.
A Red Devil sorozatú megoldás három ventilátort vet be, és persze a szokásos piros-fekete köntöst ölti magára.

A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által meghirdetett Az Év Honlapja pályázaton Az Év applikációja kategóriájának nyertese a Telenor MyTV online tévészolgáltatás lett.

A cég a Computexen mutatta be új házát, de csak mostanra lett piacérett.