2017. július 20. csütörtök, Illés
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Több másik koncepciókészülék is tiszteletét tette a Lenovo Tech World '17 kiállításon, bár kétségtelenül a hajlítható mobil volt a legérdekesebb.
Az új DDR4-es csomagok külön inteles és AMD-s verziókban is kaphatók lesznek.
A Google Street View igazán egzotikus területtel bővült: az ISS 15 modulját járhatják be a látogatók.
Az eddig is remek Crosshair VI Hero alaplapot fejlesztette tovább a tajvani gyártó.
A MIUI 9 hivatalosan is eljut a 2013-ban bemutatott, de még ma is széles körben használt Xiaomi Mi 2 és Mi2s készülékekre.

A 2017-es velencei EFOTT mind időjárás, mind látogatószám tekintetében elégedettek a szervezők. Több mint 111 ezer ember fordult meg az idei rendezvényen.

Az Asus jövő hónapban készül egy nagyobb bemutatóra, amelyen minden bizonnyal az idei csúcsmodell is főszerepet kap.
Az elmúlt hetekben fokozatosan oldották fel a tiltásokat, mostanra pedig már nem maradt olyan légitársaság, melynél alkalmaznák a korlátozást.
Alaposan átszabták a Zenfone Zoomot a folytatásra: zoomoptika helyett teleobjektíves másodlencsével lehet a távoli témákat közelebb hozni. Sok pénzért.
Immáron másodjára ütötte le a reményt a cég, persze a megoldásukat biztonságosnak vallják.

Az MKB Bank a jogszabály hatályba lépésének első napjától lehetővé tette leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat az interneten keresztül is megnyithassák. A számla nyitását követően az ügyfelek azonnal hozzájuthatnak virtualizált bankkártyájukhoz is, amelyet az MKB PAY mobilalkalmazással rögtön használhatnak anélkül, hogy bankfiókba kellene fáradniuk. 

Tajvani gyártók pertársaságot alapítottak a Qualcomm ellen, a procedúrát az Apple finanszírozza.

Hét csúcskategóriás 4K Ultra HD tévékészülék versenyében az LG E7 OLED TV-je nyerte el a „TV-k 2017-es királya” (“2017 King of TV”) címet a 14. CE Week TV Shootout megmérettetésen, New Yorkban. 

A K70E RGB a mechanikus kapcsoló helyett saját fejlesztésű kapacitív egységeket kapott, így több trükkre képes.
A gyártó rangidős alelnöke posztolt néhány felvételt, amelyek minden valószínűség szerint a Meizu Pro 7-tel készültek.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) is támogatta a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium csapatának kijutását a First Global Challenge nemzetközi versenyre. A Washingtonban megrendezett versenyre, a világ 162 országából érkeztek 15-18 év közötti diákokból álló csapatok, hogy robotépítésben összevessék tudásukat.

A Microsoft és a Johnson Controls közös videója csinos eszközt villant, de a részletek egyelőre hiányoznak.
​Megalakult a fiatalok digitális védelme érdekében létrehozott Digitális Immunerősítő Kerekasztal. Szeptemberre már kézzelfogható eredményekre számítanak a résztvevők.
A javítás már megjelent, de a gyártóknak és a fejlesztőknek alkalmazniuk is kell.
A szokásos szendvicshűtőn túlmutató megoldással rukkoltak elő.
Legalábbis iparági források állítása szerint marad a Galaxy S8-cal és S8+-szal megegyező panel.

A HyperX, a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának divíziója bemutatta az e-sportolók által világszerte használt díjnyertes játékosbillentyűzetek termékcsaládjának két új tagját: az Alloy Elite mechanikus és a HyperX Alloy FPS játékosbillentyűzeteket. 

Váratlan csere a Nokia névhasználati jogot birtokoló finn vállalat élén: Arto Nummela feláll a vezérigazgatói székből.
Ha az aktuális tervek nem változnak, akkor komolyabb változások jönnen minden új lapkában.

A fenti kérdés sokakban felmerül, amikor honlapjukon, blogjukon képeket, híreket osztanak meg. A legtöbben erre azt válaszolják, hogy ha nyilvánosságra hozták a képeket, akkor miért ne lehetne őket szabadon átvenni? 

A gyerekek sokszor tudtukon kívül apasztják a szüleik bankszámláját, amikor mobil alkalmazásokban, főleg játékokban vásárolnak.
A Reuters számára két forrás is megerősítette a tárgyalásokat.
A Neupos trójai elsősorban a POS terminálokon megadott adatokra jelent veszélyt.
Habár az első fázisát záró projekt ma még leginkább csak a legínyencebb tudományrajongókat érdekelheti, siker esetén hatása felmérhetetlen lehet.
Az Akvárium klubban jártunk a gyártó rendezvényén, ahol első ízben lehetett az inkognitóban lévő Vegát kipróbálni.
A NISZ Zrt. fontosnak tartja a felhasználói visszajelzéseket, és felhívják arra a figyelmet, hogy a határidő nem is olyan szoros.

Az Oracle 1000 új nyitott pozíciót jelentett be Európa, a Közép-Kelet és Afrika térségeiben. A “Change Happens Here” (A változás itt történik) szlogen alatt futó toborzási kampányban olyan ambiciózus, a digitális megoldások iránt nyitott értékesítési munkatársakat keres, akik képesek az Oracle felhőszolgáltatási üzletágának növekedését hatékonyan támogatni.

Bár az európai premierre szeptember 21-én kerülhet sor, az Android Headlines úgy tudja, Tajvanon már augusztus közepén bemutatkoznak.
Lehet szeretni, lehet utálni, de tény, hogy egy megkerülhetetlen jelenséggel van dolgunk.
Nem sietik el az eredetileg januárban bemutatott 32UD99-W startját.
Már százötven tagja van a szervezetnek. Azon dolgoznak, hogy nagyvállalati környezetben is használni kezdjék a technológiát.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy a rázkódáselnyelő csomagolással ellátott APC NetShelter SX rackszekrény már a Cisco UCS-szerverekkel előre integrált csomagban kapható. Az APC a Cisco minősítésével olyan tesztelt megoldást kínál az értékesítő partnerek és az ügyfelek számára, amely kompatibilis az összetett informatikai rendszerekkel, így lehetővé teszi a korábbinál biztonságosabb szállításukat és gyorsabb telepítésüket.

A Samsung továbbra is küzd a hangasszisztens nyelvi lokalizációjával, viszont az Egyesült Államokban már szót érthetünk a csúcsmodellekkel.
Még akár a tervezett 160 wattos TDP is nőhet, de ez egyáltalán nem lenne áldozat nélküli döntés, ugyanis az alaplapgyártók eddig specifikálták a termékeket.
Egy sebezhetőségekre vadászó biztonsági szakember úgy véli, a VSAT technológia helytelen használata miatt komolyan kell venni a veszélyt.
Kibővül az egymással megosztható mappák száma és könnyebbé válik a biztonságos jelszókezelés is a családon belül.
Legalábbis az egyik olasz szolgáltatónál, valamint Svájcban már előrendelhető a specifikációban kissé feljavított variáns.

A Dell EMC bejelentette a világ legkeresettebb szerverének új generációját. Az intel Intel Xeon skálázható processzorokhoz tervezett 14. generációs  PowerEdge szerverportfólió díjnyertes kialakítása skálázható, automatizált és biztonságos informatikai platformot alkot a hagyományos és a felhő alapú alkalmazásokhoz.

Az új rendszerverzióval egy érezhetően fotós képességekre kihegyezett készüléket is várunk július 26-án.
A FedEx kiállt a nyilvánosság elé, és elismerte, hogy a Petya zsaroló vírus pusztításának következtében nem minden adatát tudta helyreálltani. Még most is vannak nehézkesen működő rendszerei.
Elemzői spekulációk után a Samsung pontosított: nagyon is jól állnak a Galaxy S8 eladások.
A 15.46.02.4729-es verziójú meghajtó temérdek hibát is javít, illetve további extrákat is kínál.

Júniusban Strasbourgban lezárult az a 2012-ben megkezdett példaértékű interoperábilis, határainkon átnyúló MOBiNET mobilitás-menedzsment projekt, amelynek konzorciumi tagja volt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. is.

A nagyszabású versenyen a Fazekas diákjai alkották az európai csapatot, és végül ők állhattak a dobogó tetejére, hogy a verseny alapítójától átvegyék a díjat.