2017. március 28. kedd, Gedeon, Johanna
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Valóban ennyibe kerülnek az új készülékek, amik egyébként okostelefonok.
Egy olyan makróvírus terjed fertőzött, Word dokumentumokban, amely a Windows mellett a Mac számítógépekre nézve is kockázatot jelent.
Rajongó készített reklámot a nem létező videókazis kiadáshoz, teljesen hiteles lett az egész a képhibáknak, és a "VHS-effekteknek" köszönetően.
A 21.20.16.4627-es verziójú eszközillesztő a korábbi béta kiadást hibajavításait is tartalmazza.
A Vajawom féreg a Skype ismertségével él vissza, és éri el azt, hogy 30 percenként elinduljon a fertőzött számítógépeken.
Megérkezett az első fotó a Honor óriásphalbetjéről: várhatóan a 6,6 hüvelykes előd után sem apróság következik.
A Full HD Arlo Baby kétirányú kommunikációt kínál, akkumulátorral működik, és zene- vagy fehér zaj lejátszására is képes.
Ma éjféltől, illetve éjjel egytől érdemes lesben állni a OnePlus oldalán annak, aki Midnight Black kiadásban szeretne szert tenni a kínaiak csúcsmodelljére.
A WebGL 2.0 után az új szabványokon dolgozik a piac, amelyek célja a teljesítmény maximalizálása.

A hétvégén kiderült, melyik nemzet a legügyesebb a szabadulásban. Szombat este Budapest adott otthont a világ első szabadulószoba-világbajnokságának: a Red Bull Mind Gamers escape room döntőjét Szlovénia nyerte, megelőzve a másik döntős ukrán csapatot, illetve további, a szabadkártyás játékosokkal együtt összesen 22 ország legjobbjait. Az eseményen ott volt a magyarok győztes csapata, az RRR team is, valamint Rubik Ernő, és további világhírű szaktekintélyek.

Meglepő koncepcióórákat vitt a Samsung a Baselworldre, plusz felbukkant egy érdekes szabadalom, lünettéba épített kijelzővel.
Ukrán származású firmware-t telepítenek a nebraskai farmerek John Deere munkagépeikre, hogy használni tudják őket.
Ukrán származású firmware-t telepítenek a nebraskai farmerek John Deere munkagépeikre, hogy használni tudják őket.
A keresőóriás bizonyos weboldal-tanúsítványokat nem is hajlandó felismerni, másokat pedig egyre kevesebb ideig fogad el hitelesnek.
Kisantal Tibor Blender – látvány és animáció című könyve már elérhető az FSF.hu alapítvány digitális könyvtárában.
A kínai gyártó csúcsmodellje jövő hónap elején várható, addig azért számítunk még néhány sokat mondó anyagra.

Nagy megtiszteltetés a Samsung Electronics számára, hogy jelen lehet az órakedvelők Mekkájának tartott 2017-es Baselworld kiállításon. A Gear okosórák termékcsaládjának bemutatásával a gyártó mintegy hidat képez a mai csúcstechnológia és a svájci óragyártás öröksége között. 

Az API Overhead teszt frissítésében a Khronos Group fejlesztése leváltja az AMD Mantle API-ját.

A Magyar Telekom bejelenti Friedl Zsuzsanna humán erőforrás vezérigazgató-helyettesi pozícióba történő kinevezését 2017. május 15-ei hatállyal. Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom Ügyvezető Bizottságának is tagja lesz.

A Google “feltörte” a 2012 előtti elektronikus aláírásokat védő SHA-1-algoritmust és várhatóan két hónapon belül közzéteszi az erre használt programkódot.

Bekerült a DIGI digitális alapcsomagjába az egyik legnépszerűbb dokumentumfilmes csatorna, a DoQ.

Movado, Hugo Boss, Tommy Hilfiger és és Diesel logó virít a Baselworld kapcsán bemutatkozott, újabb adag Android Wear 2.0-t futtató okosórán.

A Balaton és a Velencei-tó partján bő egy éve lehet a Vodafone IoT megoldásaira épülő elektromos kerékpárokat bérelni, a Vodafone Group bejelentése szerint pedig immár a Vodafone IoT megoldásait használó bringákra pattanhatunk fel akár Szingapúrban is.

Több tucatnyi változást és fejlesztést, valamint hiánypótló funckókat is tartalmaz a Fujfilm két új szoftvercsomagja.

Mára a fiatal munkaerő kevésbé hajlamos elhagyni a munkahely nyújtotta biztonságot, de jobban aggasztja őket a geopolitikai és országos konfliktusokból adódó bizonytalanság, miközben – különösen a fejlett országokban – borúlátóbbak is a jövőbeli kilátásaikat illetően. Azonban tenni is hajlandóak egy jobb világért és a kirekesztettekért, és a döntéshozóktól is elvárják ezt: túlnyomó részük szerint a valódi üzleti teljesítmény megítélésében nem kizárólag a pénzügyi mutatókra kellene hagyatkozni – derül ki a Deloitte Y generációsok körében végzett felméréséből.

​Úgy fest, hogy mind technológiai, mind pénzügyi szempontból kifizetődő lehet a Trend Micro számára a TippingPoint egy évvel ezelőtt lezárult felvásárlása.

Az ABB a Negyedik Ipari Forradalom értékeit teszi elérhetővé ügyfelei számára  több mint 180 féle megoldás és szolgáltatás kereskedelmi forgalmazásának elindításával. 

Két év telt el a Samsung Galaxy Tab S2 9.7 megjelenése óta, az utód pedig minden tekintetben tartja a színvonalat az aktuális elvárásoknak és trendeknek megfelelően. Ára éppen van, de cserébe kapunk is nem lényegtelen ezt, meg azt.

A Waberer’s csoport, Európa egyik legnagyobb fuvarozó vállalata, elkötelezett aziránt, hogy folyamatosan növelje versenyképességét új technológiák fejlesztésével és alkalmazásával. 

A BeeSmarter alkalmazásfejlesztő és dizájnerverseny idén ötödik alkalommal keresi a legígéretesebb fiatalokat.
Új színvariációkról pletykálnak a Honor kétkamerás phabletjének esetében.
A svéd kutatók szerint megoldásuk reformot jelenthet a plasztikai- és egyéb helyreállító sebészeti munkákban, hiszen olyan sejteket nyomtathatnak, melyek fejlődni kezdenek.
A tavalyi okostelefon és phablet kiszerelése még mindig jól fogy, immáron 12 milliónál jár az eladási mutatójuk.

Az Epson vezető technológiai vállalatként Európában először mutatta be a PaperLab készüléket – a világ első, száraz eljárással működő irodai papírfeldolgozó rendszerét. A PaperLab a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból naponta több ezer újrahasznosított papírlapot képes előállítani.

A sík kialakítású Q9 QLED tévé már előrendelhető az USA-ban, ami nagyjából jelzi, hogy mire számíthatunk majd itthon.
​Ugyan az információbiztonság területén is gondot jelent a szakemberhiány, de a problémákat nemcsak ez tetézi. Szemléletváltásra lenne szükség a védelemben.
Nálunk járt a beépített DAC rendszerrel ellátott, 4K-képes Popcorn Hour A-500.
Amber Rudd el akarja érni, ha kell a törvény szigorával, hogy a terroristák ne tudjanak biztonságosan és titokban kommunikálni.
A felhasználókon keresztül végrehajtott támadások egyre több cég életét keserítik meg. Védekezni képzésekkel és jogosultság-kezeléssel lehet.

JövőTér néven több állomásból álló rendezvénysorozatot indított egyetemisták számára a T-Systems Magyarország, a helyszínek budapesti és vidéki, elsősorban műszaki, informatikai orientáltságú egyetemek.  

JövőTér néven több állomásból álló rendezvénysorozatot indított egyetemisták számára a T-Systems Magyarország, a helyszínek budapesti és vidéki, elsősorban műszaki, informatikai orientáltságú egyetemek.  

Az Acronis - Scuderia Toro Rosso együttműködés felgyorsította az innovatív termékek fejlesztésének ütemét, és ezzel a legteljesebb körű és univerzális adattárolási megoldásokat kínálja az autóiparban tevékenykedő vállalkozások számára.

Az I. Antarktiszi Biennálé expedíciója elindult Ushuaia (Argentína) városból március 17-én a "Akademik Szergej Vavilov" nevű kutatóhajó fedélzetén Eugene Kasperskyvel, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatójával és több művésszel, építésszel valamint kutatókkal és filozófusokkal együtt.

Személyi sérülés nem történt, de míg fény nem derül a baleset okára, leállították a tesztelést.
A Telekom új, moduláris mobil előfizetéseket vezetett be, a régiekre május egytől váltani, vagy hűséget vállalni nem lehet. Határozatlan idejű szerződéssel maradhat, aki akar.
Új csúcs grafikus kártya, monitorok, akciók és más érdekességek aktuális összefoglalónkban.
Az USA és Nagy-Britannia is szigorított: vannak gépek, amelyekre már most sem vihető fel laptop.
Az igénylők terminálonként 80 ezer forintot, összességében 2,4 milliárd forint eszközbeszerzési támogatásban részesültek, amelyből több mint 30 ezer új bankkártya-elfogadóhely létesül.
Nadiát eredetileg a fogyatékkal élők támogatására fejlesztették ki, de a mögötte lévő technológia biztosan népszerű és keresett lesz máshol is.

Két új, jelentős frissítést jelentett be biztonsági megoldásaihoz az ESET.