2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki

Az internet a családok természetes közege, az X és az Y generáció megtapasztalta, hogy a betárcsázó modemekből hogyan alakult ki a szélessávú internet és hogyan terjedt el a mobil technológia a világban. A mai gyerekek már egy virtuális hálóval átszőtt világba születnek bele - ahol a technológia áthat mindent, amit csinálnak, az iskolából a játszótérre menet.

A vállalatnál bizakodóak, és sokat várnak a frissen érkező fejlesztőktől.
A Motorola Moto X4 vegytiszta Androidot futtató variánsa elsőként az Egyesült Államokban érhető el.
A DigiTimes információi szerint a notebookgyártók az új processzor kihagyását is megfontolhatják.
A KPMG támogatásával elektronikus platformra helyezik a virtuális pénzként működő pontrendszert, hogy a diákok jobban megismerhessék a pénzügyi rendszer működését.

A szeptemberi EU Fiatal Tudósok Versenyének döntőjén három magyar fiatal képviseli hazánkat Tallinnban. A több mint 45000 eurós összdíjazású, háromnapos versenyen Kocsis Ábel, Molnár Áron és Puskás Dávid 38 országból érkező több, mint 100 másik tehetséges versenyzővel méri össze tudását.

Megérkeztek hozzánk a Ryzen 3 széria tagjai, össze is eresztettük őket Inteltől származó versenytársaikkal!
Megérkeztek hozzánk a Ryzen 3 széria tagjai, össze is eresztettük őket Inteltől származó versenytársaikkal!
​A Google eltávolította az egyik legnépszerűbb víruskeresőt a Play áruházból, mivel kiderült róla, hogy adatokat szivárogtat. Azóta az app ismét elérhető.
A Fire HD 10 mérete nem sokban változik, az átdolgozott belső miatt egy picit vastagabb lett.
A Sibakdi trójai makacsul próbál kapcsolódni a vezérlőszervereihez, hogy azokról további károkozókat szerezzen be. Eközben adatlopástól sem zárkózik el.
A Noctua frissített, alacsony profilú hűtői éppen a Socket AM4 foglalatos igények kiszolgálására születtek.
A szakmán belül sokan úgy vélik, a bejelentés a nyakunkon van: a Google alá kerül a HTC R & D és mobilrészlege.
Az Oracle az egy szálon leadott teljesítmény növelésére fókuszált, ami nagyon megugrott a korábbi generációs fejlesztéshez képest.
A JerryRigEverything csatorna ezúttal nem meggyötörte, hanem darabjaira szedte új áldozatát, az LG V30-at.

A Sony bemutatta három új 4K HDR videokameráját: az XDCAM PXW-Z90, az NXCAM HXR-NX80 és a Handycam FDR-AX700 modellt. 

James Prior, a cég termékmenedzsere elárulta, hogy miben különbözik az asztali verzió az EPYC szerverprocesszoroktól.

Induló hazai vállalkozások tömegének jelent kihívást, hogy miként kerülhetnek ötleteikkel, megoldásaikkal a nagyvállalatok látókörébe. Ezen belépő megszerzésében segíthet most az SAP szoftvercég programja.

Menetrendszerűen érkezett meg az újdonság, de az elődökhöz képest lényegében semmi újat nem mutat.

A Siemens a tavalyi év sikerét követően idén is meghirdette regionális újságírói pályázatát, amelyre a digitalizáció és a napjainkban is zajló negyedik ipari forradalom témájában készült munkákkal jelentkezhettek a sajtó munkatársai. 

Biztonsági kutatók olyan kártékony, Word állományok terjedésére lettek figyelmesek, amelyek nagyon alattomos módon képesek adatokat szivárogtatni.
A Versa H18 Window egy meglepően visszafogott külsejű ház, műanyag ablakkal és microATX mérettel.
Közeleg az új Google telefonok bemutatója, szinte napra pontosan az előző generáció évfordulójára időzítették a rendezvényt.

2017. október 24-én lép életbe a törvényi szabályozás, mely szerint határozott időtartamú, készülékvásárlást nem tartalmazó lakossági előfizetői szerződés legfeljebb 12 hónapos hűségidővel köthető meg a korábbi 24 hónap helyett. 

Másfél év tervezés és kollaboráció eredményeként született meg a Vodafone 4G Labor az Óbudai Egyetem Kandó Kálmány Villamosmérnöki Karán.
Többet sejtet a dupla előlapi hangszórós, aranyfestést bevető Alcatel phablet, mint amennyit a középkategóriában nyújt, az üzemidőre azonban nem lehet panasz.
A friss értesülések szerint az egyszerűségre törekedtek a mérnökök a Eurocom által megemlített újdonság tervezésénél.
A Twitterre kikerült bejegyzés alapján a Huawei Mate 10 Pro összesen négyféle memóriakiosztásban lesz elérhető, a legerősebb kiszerelés majdnem 1000 eurós áron.

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

Az újdonságok többsége azt kívánja demonstrálni, hogy a Vivaldinál a felhasználó az úr, és kérésre akkor is bővítenek, ha az látszólag túl sok melóval jár.
Természetesen a ZTE almárkája is előáll minimális előlapi kávákkal bíró készülékkel, de látszólag még a 19 is lapot húznak. A Bixby-gomb viszont ott maradt a képen. Hacsak nem a Nubia is hasonló megoldásban gondolkodik.
A stúdiók a jelek szerint egyre nagyobb fantáziát látnak az optikai adathordozókban.

Egyre több kiberfenyegetéssel kell szembenézniük a vállalatoknak, beleértve a zsarolóvírusokat, az üzleti e-maileket érintő visszaéléseket (Business Email Compromise, BEC) és az IoT-eszközöket célzó támadásokat, ráadásul immár a kiberpropagandával is meg kell küzdeniük – derült ki a Trend Micro friss jelentéséből. A 2017 Midyear Security Roundup: The Cost of Compromise című jelentés azokat a fenyegetéseket elemzi, amelyek 2017 első félévében megnehezítették vagy ellehetetlenítették az informatikai tervezést. 

Az Avast igyekezett tisztázni a fertőzött CCleaner kapcsán történteket. Ennek ellenére még mindig több százezer számítógépen futhat a vírusos verzió.

Szeptember 20-án éjfélig lehet normál áron regisztrálni az idén 18. alkalommal megrendezett Internet Hungary konferenciára, úgyhogy - így 19-én este - joggal idézhetjük a konferencia mottóját azok számára, akik eddig elmulasztották a jelentkezést, azaz: "Késésben vagy?" 

Az igen drága kiegészítővel az adott VGA VRM-je egészíthető ki, így nagyobb feszültség állítható be a sikeres tuning érdekében.
A kiberbűnözők fertőzött weboldalakat használnak a kriptovaluták bányászatához.
Induló hazai vállalkozások tömegének jelent kihívást, hogy miként kerülhetnek ötleteikkel, megoldásaikkal a nagyvállalatok látókörébe.
Nem a leggyorsabb, ellenben nem is olcsó, de lássuk mit tud a 1220E jelű szett!
A WX9100 és az SSG jelölésű újdonság is az új memóriamodellt helyezi az előtérbe.
Az IFA kiállításon mutatták be a két újdonságot, de megvolt a hazai premier is, ahol megtudtuk, hogy mikor, hol és főleg mennyiért lesznek elérhetőek a strapatelefonok.
Az idén első alkalommal megrendezett fejlesztő verseny az egyetemistákat és a pályakezdőket célozza meg.
Régóta várjuk a Samsung strapatablet utódját, ami ugyan hardveresen továbbra sem tör csúcsra, de nem lesz rossz a teljesítménye.
Ez a verseny hívta életre például 2005-ben az Időkép projektet, amely az óta Magyarország egyik vezető meteorológiai szolgáltatása.
A Twitterről származó információ értelmében a HTC három új készüléket tervez bemutatni az év vége előtt.
Hozzájutottunk néhány, főleg itthon érdekes, információhoz a Xiaomi Mi Mix 2 elérhetőségére és a nemzetközi forgalmazására vonatkozóan.
A Computexen demózott, 2,5 literes számítógép hivatalos megjelenésére mostanáig kellett várni.

Az európai uniós tagállamok adatvédelmi biztosaiból és a tagállami adatvédelmi hatóságok képviselőiből álló 29-es Adatvédelmi Munkacsoport nemrégiben újabb véleményt fogadott el a munkahelyi adatkezelés szabályairól.