2017. április 28. péntek, Valéria
a a a
Összes tudomány/technika hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az átlagosnál jóval keskenyebb, mechanikus kapcsolókkal szerelt billentyűzetet mutatott be a G.Skill.
Ezüstszürkében is elérhető a Lenovo egyik legjobb notebookja.
A tévé örök, a tévézés változik, új PC formátum születhet, kész a repülő autó.
A tévé örök, a tévézés változik, új PC formátum születhet, kész a repülő autó.
Az Adload trójai nemkívánatos alkalmazások letöltésével és telepítésével üti el az időt.
A Lancehead Tournament Edition vezetékes, a Wireless Gaming pedig – meglepő módon – vezeték nélküli változat.
A JerryRigEverything csatorna üzemeltetője saját készüléke dizájnere lett. Eközben kiderült, miért vándorol a virtuális home gomb, és hogyan lehet a Bixby billentyű funkcióját variálni.

A Sony bemutatta az Alpha MILC széria legújabb és leggyorsabb tagját, az α9 (ILCE-9) full-frame tükör nélküli fényképezőgépet.

A JD.com rendszerén elindult regisztrációs ívet már 1,2 millióan töltötték ki, de jelenleg úgy tűnik, jó ideig belpiacos marad a figyelemfelkeltő csúcsmobil.
A Facebook csevegőalkalmazásának könnyűsúlyú változata a mai naptól Magyarországon is letölthető a Play Áruházból.
Már a kínai 3C-központ hitelesítését is megszerezte a kínai gyártó különleges, dupla hátlapi kamerarendszerrel várt mobilja.
A japán vállalat a nyílt forráskódú rendszerekben és az ARM platformban látja nagyteljesítményű számítógépei jövőjét.

Idén is a leginnovatívabb HR projekteket keresi a HR Innovation Challenge verseny. A megmérettetésre bármely hazai szervezet HR vezetője jelentkezhet, olyan kreatív és sikeres HR projekttel, amelynek kimutatható, pozitív hatása volt az üzleti eredményekre.

Az AMD módosította a csomagot és kivette a Quake Champions bétájához való hozzáférést lehetőségét.
A HTC Ocean kódnéven futó készülék feltehetően a gyártó új csúcsmodelljét takarja, amelyhez újabb előzetest mutattak be.

Anglia, Németország, Ausztria, Magyarország, Finnország, Lengyel- és Csehország adott otthont a WSC Európa szerte zajló elődöntő sorozatának, ahonnan 6 csapat egyenes ágon jutott tovább a július 1-én megrendezésre kerülő londoni döntőbe és az azt megelőző 5 napos intenzív felkészítő tréningre. A héten, több mint 350 online jelentkező közül további 5 csapatnak szavazott bizalmat a nemzetközi szakemberekből álló zsűri. A döntősök hamarosan Európa legjobbjaival mérkőzhetnek meg az első helyért!

A Huawei aktuális csúcsmodelljének kalóriaszegény kiadása idén sem okoz csalódást, a kivitel, a felhasználói élmény és az árazás is összhangban van. Egyébként semmi izgalmas nem történik.
A 17.10-es meghajtót, minden Ryzen processzorral rendelkező felhasználónak érdemes telepítenie.
Az ígért update több képernyős színbeállítási finomhangolást tesz lehetővé.

Legtöbbször együtt szokás emlegetni az Y és a Z generációkat, bár sokszor különbözik a munkamoráljuk, azonban mindkét generációra jellemző, hogy egyszerre több dologgal képesek párhuzamosan foglalkozni (multitasking). 

A Philadelphia zsaroló program elsősorban egészségügyi intézményeket vett célba, de semmi korlátja nincs, hogy akár vállalati vagy otthoni számítógépeken is károkat okozzon.
Ha valaki eddig nem tette és vágyna rá, érdemes most beszerezni a OnePlus csúcsmodelljének limitált színváltozatát, mert rohamosan fogy.
Tavaly még úgy tűnt, hogy a kialakult viták miatt akár be is fuccsolhat a projekt, de úgy tűnik, összekapták magukat.
A vállalat bemutatójáról több képet is közölt a Windows Central, de ezek igazából csak a lehetőségek töredékét mutatják meg.

A bolgár gázpiacon is sikeres az energetikai informatikai megoldások fejlesztésére fókuszáló magyar IP Systems Kft. A cég a rendszerirányítói feladatokat ellátó Bulgartransgaz számára exportál a gázpiaci szállítórendszer kezelését többszereplős modellben megvalósító megoldást.

Nyolc éve maradt utoljára ennyi a konyhán, a koreai gyártó 2017 első három hónapjában komoly lendületet vett.

Vajon mi lett a nem is olyan rég még divatos VHS magnóval, vagy a 2000-es évek egyik legmenőbb innovációjával, a diskmannel, és hasonlóan népszerű társaival? A Jófogás és a GKI közös, médiafogyasztási szokásainkat vizsgáló kutatásából többek között arra is fény derül, hogy a lakosság felénél még van otthon kazettás magnó, de walkmanünket is féltve őrizzük.

Nem húzták az időt: bejelentették, hogy az LGA2066-hoz szükséges rögzítő is ingyen jár majd annak, akinek régi hűtője van.
A hazai 3D nyomtatógyártó legújabb készülékével akár 44 centis tárgyakat is nyomtathatunk. A szoftver csalódást okozott, a hardver hozta az elvárhatót.
A hazai 3D nyomtatógyártó legújabb készülékével akár 44 centis tárgyakat is nyomtathatunk. A szoftver csalódást okozott, a hardver hozta az elvárhatót.
A Google Playre ismét kártékony alkalmazások kerültek fel. Ezúttal az elemlámpa appok és a játékok népszerűségét használták ki a csalók.
A H7850 és a V7850 egyaránt magas kontrasztaránnyal büszkélkedhet és rendelkezik interpolációs technológiával is.
Teljesen új Aspire sorozatot jelentett be az Acer, és ezzel egy időben noteszgépeik nevezéktanát is átdolgozták.
A Symmi trójai nem rendelkezik kiemelkedő képességekkel, de amit tud, azt sajnos üzembiztosan.
Két új Predator kijelző mellé egy dizájnereknek szánt professzionális modellre is számíthatunk.
Lesz vékonyabb és könnyebb variáns, illetve egy középkategóriás modell is érkezik.
A fém Swift 1-gyel bővíti vékony, dizájnos noteszgépeit tömörítő Swift családját az Acer, illetve a Swift 3-ból is piacra dob egy frissített változatot.
Két új modell érkezik az utóbbi időben kevesebb figyelmet kapó Switch családba, így végre méltó utódot kap az Alpha 12 is.

A Google hivatalos oldalán jelentette be Bagoly-projektjét, amely a hamis, és erőszakos tartalmakkal veszi fel a harcot.
A Google-t sok támadás érte az utóbbi időszakban, hogy találati listáján előkelő helyen jelennek meg a hamis hírek, vagy akár erőszakra buzdító tartalmak. Különösen az amerikai elnökválasztás időszakában érte sok kritika a keresőóriást.

A 17.4.4-es eszközillesztő pár specifikus hibát is korrigál, illetve a Quake Champions zárt bétatesztjéhez is hozzáférést ad.

A Sony új víz- és porálló WS620 Walkman sorozata lehetővé teszi, hogy az csak az edzésre koncentráljunk, legyünk akár vízben vagy a szárazföldön. 

Az Android felhasználók nemrég egy új típusú mobil banki kártevővel találkozhattak a Google Play alkalmazásai között.
A Huawei visszaszerezte vezető szerepét az Oppótól a hazai piacon.
A K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő gazdája, annak járt utána, hogy a digitális fejlődés miként jelenik meg a mindennapok pénzügyeiben.
A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.
A Purley platform alapját képező megoldások 28 aktív magig mennek el a Skylake-EP lapkával.
Az előzetes pénzügyi beszámoló után a végleges is azt mutatja: átvészelte a koreai gyártó a Note7 visszahívásával indult vészidőszakot.
Általánosan erre a célra eddig csak fizetős megoldások voltak, és ezek igen hamar kifulladtak.