2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 130 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Szeptember 15-én a beregszászi járási Hetyenben a helyi református gyülekezet, valamint a KMKSZ Hetyeni Alapszervezetének közös szervezésében hagyományőrző és hitéleti napra került sor. A fogyatékkal élő gyermekek napközis otthonának udvarán hagyományteremtő célzattal megrendezésre került esemény mögött valójában egy családi nap rejlett számos programmal. Az esemény istentisztelettel vette kezdetét, majd a továbbiakban énekkarok, ifjúsági zenekar, sport- és kulturális események, valamint népzene, illetve táncház várta az idelátogatókat.
A Stallone-film óta mosódik össze az agyakban a szkander és a kamionozás. Erre építi kampányát a Volvo Trucks divatrészlege.
Rojkó Zoltán bronzérmes lett a 90 kg-osok között a jobb kéz kategóriában a lengyelországi Gdyniában rendezett szkander világbajnokságon a mozgáskorlátozottak versenyében. A bal kéz kategóriában az ötödik helyen végzett.
Magyarország rendezheti 2017-ben a szkander-világbajnokságot.
Magyarország rendezheti 2017-ben a szkander-világbajnokságot.
Régi szép szokás, hogy a rafajnaújfalui hagyományőrzők és a környező falvakból a jeles alkalomra meghívott, ugyancsak népviseletbe öltözött ifjak és leányok az új kenyér ünnepének kezdetén énekszóval vonulnak a település központjától a rendezvénynek helyt adó futballpályáig. A fő utcán a menet élén természetesen a kisbíró halad, aki időnként megpergeti dobját, és érces hangon adja tudtára mindenkinek a rangos esemény kezdetét. A kikiáltó mögött kalászokból font koszorút, és díszes kendőn a nemrég learatott búzából sütött kenyeret viszik a lányok.
Június 30. és július 3-a között immár 13. alkalommal került megrendezésre a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) hagyományos ifjúsági tábora.
Nem jár iskolába? És mégis ki tanítja, és mire föl? Se osztálytársai, se barátai nincsenek? Az otthon tanulás mint műfaj elsőre hajmeresztő asszociációkat hívhat elő, a benne élők szerint ugyanakkor a lehető legszelídebb és legtermészetesebb. Amerikában vagy Ausztráliában tömegek választják, de itthon is évről évre népszerűbb.
A szkander-Eb-n a grúz Putkaradze transzformált.
Hat magyar mozgássérült sportoló is bekerült az utazó keretbe a május 5-13. között, a litván Druskininkaiban megrendezésre kerülő integrált Szkander Európa-bajnokságra.
Hat magyar mozgássérült sportoló is bekerült az utazó keretbe a május 5-13. között a litván Druskininkaiban  megrendezésre kerülő integrált szkander Európa-bajnokságra.
 Se szeri, se száma Nick Árpád sikereinek. Négyszeres Guinness rekorder: Balatonfüreden egy 234 tonnás katamarán hajót tizenegy méterre, egy Boeing 737-es hatvan tonnás repülőgépet, egy 309 tonnás komphajót és száz embert hintókon foggal húzott el. Hatvan évesen is készen állt, hogy felhívja a figyelmet a sport és az egészséges életmód fontosságára.
Albániát természeti adottságai is elzárkózott országgá teszik: a nyugati - tengerrel határolt oldal - kivételével mindhárom irányból tekintélyes hegyláncok alkotnak természetes falat körülötte. Az évszázados elzártságból lassacskán felocsúdó ország ma azon fáradozik, hogy megtalálja önmagát, s kaput nyisson a turizmus számára is.
Ismét Magyarország ad otthont a Visegrádi Junior Szkander GP-nek. A fiataloknak kiírt verseny idén a Büki Sportcsarnokban kap helyett, ami talán az eddigi legnagyobb befogadó képességű intézmény lesz  a Junior GP kilenc éves történetében.
Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon – mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel.
Jó esély van arra, hogy Magyarország és Albánia a következő évtizedek európai nyertesei közé tartozzon - mondta a két ország gazdaságára utalva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Tiranában, miután tárgyalt Sali Berisha albán kormányfővel.
Az albán függetlenség kikiáltásának százéves évfordulója alkalmából szervezett állami ünnepségre Tiranába utazik szerdán Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke kedden az MTI-t.
Magyarország portugáliai megítélésének javításáért, valamint a magyar–portugál gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztéséért végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Ricardo Espírito Santo Silva Salgadónak, a Banco Spírito Santo Bank alelnökének.
Csonka Andreas, a Megasztár 5-ben feltűnt énekes a Fátylat rá! című műsorban vette el szerelmét.
Orbán Viktor szerint ha nincs a januári békemenet, könnyen lehet, hogy már nem ő a miniszterelnök, kormánya nem élte volna túl a támadásokat. A kormányfő az Egy a haza - Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban arról is beszélt, hogy - bár érzelmileg érthető felvetés - katasztrofális döntés lenne kilépni az Európai Unióból.  
Orbán Viktor szerint ha nincs a januári békemenet, könnyen lehet, hogy már nem ő a miniszterelnök, kormánya nem élte volna túl a támadásokat. A kormányfő az Egy a haza – Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban arról is beszélt, hogy – bár érzelmileg érthető felvetés – katasztrofális döntés lenne kilépni az Európai Unióból.
Orbán Viktor szerint ha nincs a januári békemenet, könnyen lehet, hogy már nem ő a miniszterelnök, kormánya nem élte volna túl a támadásokat. A kormányfő az Egy a haza - Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban arról is beszélt, hogy - bár érzelmileg érthető felvetés - katasztrofális döntés lenne kilépni az Európai Unióból.
Körülbelül 200 profi áll asztalhoz a Fitparádén.
Budapest — Európán túl is dübörög a 10. Fitparádé, október 20-21-én a Hegyvidéki Sportmaxban. 
Fitnesz- és fitneszmodell-versenyek gyönyörű hölgyekkel, viadalok testépítésben vagy éppen szkanderben erős urakkal, összességében pedig több mint ötven sportág a palettán, amelyekből a közönséges "földi halandók" is jó néhányat kipróbálhatnak. Emellett találkozhatnak egy "halhatatlannal" is, a Ms. Olympia címet nyolcszor elnyert Lenda Murray-vel. A hét végén tizedik alkalommal rendezik meg a Fitparádé sportfesztivált, s immár ötödször a fővárosi Hegyvidék Sportmax Központban.
2012. július 2–7. között ismét összegyűltek Kárpátalja görögkatolikus elsőáldozói Antalócon, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) szervezésében. Az idei táborban 100 gyerek és vezető vett részt. A gyönyörű helyszín, mint minden évben, kiváló alkalmat nyújt egy kis pihenésre valamint lelki feltöltődésre. Az időjárásra sem lehetett panasz, hiszen remek idő fogadta a táborozókat, amely az egész hét során kitartott.
Péntekről vasárnapig Szegeden Nemzetközi Kamionos Country Találkozó. Kamion-szépségverseny és gyorsulási verseny is lesz a hétvégi eseményen.
Papíron hiába jobb a Debrecen focicsapata, a pályán a Skenderbeu nyert a BL-selejtezőben
Július 2. és 7. között ismét összegyűltek Kárpátalja görögkatolikus elsőáldozói Antalócon, a Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) szervezésében. Az idei táborban száz gyerek és vezető vett részt.
Meg lehet állítani Cristiano Ronaldot? A spanyoloknál bombameglepetésre Negredo kezd. A tét a döntő, parázs mérkőzésre van kilátás, kövesse velünk a mérkőzést!
Vállalj be legalább 15 perc aktív mozgást!
Május 23-án ismét Kihívás Napja. A kezdeményezés a mozgás és az egészséges életmód fontosságára figyelmeztető esemény világszerte.
VV Eszter mindent elkövet, hogy bomba formában legyen az esküvőjén. A Való Világ egykori ügyvédnője radikális fogyókúrába kezdett, hogy jól mutasson a hófehér ruhájában.
VV Eszter mindent elkövet, hogy bomba formában legyen az esküvőjén. A Való Világ egykori ügyvédnője radikális fogyókúrába kezdett, hogy jól mutasson a hófehér ruhájában.
A Mandulásban késő délelőtt kezdődött a 13 baranyai szakszervezet alkotta akcióegység retró-majálisa. Volt sör, pörkölt, szkander, zsákban futás, játékok kicsiknek-nagyoknak - de legfőképpen remek hangulat.
Ma ötoldalú egyeztetés kezdődik a jegybanktörvényről Frankfurtban, holnapután pedig várhatóan dönt az Európai Bizottság a bírói nyugdíjszabályok miatt indított kötelezettségszegési eljárás folytatásáról, de egy újabb indítása is napirenden lesz, az igazságszolgáltatás függetlenségének ügyében.
Százhetven éve, 1842. április 11-én halt meg Kőrösi Csoma Sándor keletkutató, a magyarországi tibetológia megalapozója, a magyar őshaza elszánt keresője. "Dicsősége abban áll, hogy egy álomkép után indult el, de egy valóságos feladatot oldott meg" - mondta róla egy angol életrajzírója. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja.
Százhetven éve, a mai napon halt meg Kőrösi Csoma Sándor Keletkutató, a magyarországi tibetológia megalapozója, a magyar őshaza elszánt keresője.
Százhetven éve, 1842. április 11-én halt meg Kőrösi Csoma Sándor keletkutató, a magyarországi tibetológia megalapozója, a magyar őshaza elszánt keresője. „Dicsősége abban áll, hogy egy álomkép után indult el, de egy valóságos feladatot oldott meg” – mondta róla egy angol életrajzírója.
Valódi presztízsharcot hozott az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) Ungvári Járási Szervezete által életre hívott sportnap. A Latorca–Tisza közi települések mustráját hat sportágban – teremfoci, sakk, dámajáték, asztalitenisz, kötélhúzás és szkander – hirdették meg, s a házigazda Kisdobrony mellett Tiszaágtelek és Tiszaásvány is komoly erőket vonultatott fel.
Pokoli buliban szórakoztak a hazai sztárok. A partin végre mindenki elengedhette magát, a legújabb, extra erős energiaital pedig legális doppingként gondoskodott róla, hogy mindenki bírja az éjszakát.
A kommunista rendszer bűneit bemutató állandó kiállítás nyílt hétfőn Tiranában az Albán Nemzeti Múzeumban.
Nyolcvanadik születésnapja, november 23. után egy hónappal elhunyt Nina Mula, a tiranai opera szólistája, többszörösen kitüntetett művész és zenepedagógus – adták hírül az albán honlapok.
Kóstoltad már a Szkander bég- konyakot? -szegezi nekem a kérdést férfikollégám Tiranában. Rázom a fejem. " Úgyse úszod meg- figyelmeztet- Mert itt minden Szkander bégről szól " Van benne valami: mecsetek, utcák, terek, múzeumok, sőt, még bóvli ajándékok is viselik az albánok nemzeti hőse nevét.
Ha eddig azt gondoltuk, hogy a wakeboard, a bázisugrás vagy a vadvízi evezés számít extrém sportnak, akkor nem árt egy kicsit átértékelni őket. Az igazán kemények ugyanis lódarazsakkal harcolnak, lábujjal szkandereznek, sőt még a vízen is járnak.
Július utolsóelőtti hétvégéjén Bud Spencer és Terence Hill rajongói ismét összegyűlnek egy hangulatos hétvégére Gárdonyban, a Sport Beach-en.
Idén is megrendezik a szegedi Nemzetközi Kamionos Country Találkozót: az egykor baráti találkozóként indult program mostanra egész hétvégés kikapcsolódást nyújt a benzingőz szerelmeseinek.