2017. december 15. péntek, Valér
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 15 642 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az Országos Sípmesterek Fesztiváljának 2006 óta íródó históriája során először fordult elő, hogy a házigazda megye együttese nyerte meg a tornát.
A Börzsönyben, a szabad ég alatt töltötte hétfőre virradóra az éjszakát egy apa két, tíz év körüli gyermekéve. Reggel találták meg az eltévedt családot.
A hamarosan megjelenő új házimozi és vezeték nélküli audiotermékek...
A papírforma a 12 év rabszolgaság sikerét hozhatja, ám váratlanul sokesélyessé vált az idei díjszezon, így a magyar idő szerint hétfő hajnalban zajló 71. Golden Globe díjátadó is.
Az elmúlt év végén jelent meg a Szigetköz Hangja 2013 elnevezésű album, amelyen Győr környékéről származó fiatalok énekelnek egy-egy ismert slágert, vagy nekik írt szerzeményt.
Melbourne – Hatalmas sikerrel hangolt a teniszezők idei első Grand Slam-viadalára Babos Tímea (20). A magyar lány egyesben és párosban is elindul a hétfőn kezdődő Australian Openen, ám Melbourne előtt még Sydneyben akadt dolga...
Új, közös adatbázissal segíti a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a szociális érintettségű közbeszerzéseket. Az MNV honlapján elérhető ingyenes programmal a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaságokat segítik a piacra jutásban. Tavaly az ilyen jellegű eljárások a teljes közbeszerzésnek mindössze az 1,2 százalékát tették ki.
A kis- és középvállalkozások a korábbi évekhez hasonlóan idén is pályázhatnak munkahelyteremtő támogatásra. Idén 6500 új munkahely létrejöttét reméli a kormány ettől.
Új sajtófőnöke lett az LMP-nek, értesült az Index. A jogász és politológus végzettségű Wéber Ferenc 2005 és 2010 között, Sólyom László idején volt a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke, több mint 10 évig pedig a Magyar Távirati Irodánál is dolgozott.
A Schepens Szemészeti Kutatóintézet tudósai olyan új módszert fejlesztettek ki, melynek segítségével a gyengénlátók is jobban élvezhetik a televíziózást. A módszer lényege, hogy a digitális tévék adásaiban felerősítik a tárgyak és az emberek kontrasztját, így azok jobban láthatóvá válnak.
Budapest - Most már biztos: Eszenyi Enikő (52) egyedül maradt, nincs új pályázó a Vígszínházért! Mindössze egyetlenegy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a beadási határidő lejárta előtt – közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bruttó 9,5 millió forintért szerződtetett ügyvédi irodája vesztette el azt az elsőfokú trafikpert a Fővárosi Törvényszéken, amelyben kimondták, az államnak ki kell adnia a trafikkoncessziós bíráló bizottság tagjainak nevét. Dudás Gábor irodája azzal érvelt, hogy az újabb koncessziós pályázatokat is ugyanazok bírálták el, mint az első körben részt vevőkét, ezért befolyásolhatná pártatlanságukat, ha nyilvánosságra kerülne a nevük. Az érvelés azonban nem jött be.
A Budavári Önkormányzat nyílt közbeszerzésen keres kivitelezőt a Lánchíd utca felújításának második ütemére, a becsült ár nettó 908 millió forint – a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a beadási határidő lejárta előtt - közölte szerdán az MTI érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő január elején azt mondta, hogy beadta pályázatát.
A négy fejlesztési főcél - ezen belül 17 cél és 44 részcél - valamelyikében olyan projektet valósítanak meg a nyertesek, ami már rövid távon is a hazai hulladékhasznosítás mennyiségi és minőségi növekedését szolgálja.
Habár ma már a legtöbb magyar kkv ügyesen alkalmazza céges weboldalán a konverziónövelő elemeket, a hitelesség építésére mégis kevés figyelmet fordítanak. Szakértőnk összegyűjtötte azt a hat egyszerű webes elemet, amely ügyfeleiben bizalmat ébreszt.
A rendezők szakmai díjára olyan filmesek esélyesek, akiknek a filmjeit már itthon is bemutatták.
Az MVM Partner Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő cége energiahatékonysági pályázatot hirdet hazai mikro-, kis- és középvállalatok számára - jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
Az MVM Partner Zrt., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedő cége energiahatékonysági pályázatot hirdet hazai mikro-, kis- és középvállalatok számára – jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
A ValóVilág nyertese szigorú diétába és edzése fogott, az eredmény láttán pedig majdnem leesett az állunk.
Több mint száz nyertes pályázó népszerűsíti a hungarikumokat és a nemzeti értékeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden.
Egy húszezer lakosú galíciai kisváros 120 millió eurót (36 milliárd forint) nyert a hagyományos vízkereszti lottón, a Kisdeden (El Nino), amely számos településnek hozott pénzesőt szerte az országban annak ellenére, hogy a gazdasági válság miatt a tavalyi 840 millió euró helyett idén csak 560 millió euróra rúgott az össznyeremény.
Többszázalékos reálhozamot értek a hazai önkéntes és magánnyugdíjpénztárak 2013-ban, simán verték a bankbetéteket, írja a Világgazdaság Online.
Belföldi fogyasztói kampányainak, illetve külföldi élelmiszer-promóciós akcióinak tervezésére, kivitelezésére és lebonyolítására 24 hónapra keres partnert a Magyar Turizmus Zrt. egyik helyettes vezérigazgatóságaként működő Agrár Marketing Centrum (AMC) – adta hírül a Turizmus Panoráma.
Nem volt telitalálat a hatos lottón, az üdvösnél egyel kevesebb számot viszont 51 nyertes is eltalált.
Negyvenketten szavaztatok tizenegy kategóriában a tavalyi év legjobbjaira a Focitipp facebook-oldalán. Végeredményt hirdetünk, azaz lássuk, kiket tartottak 2013 legjobbjainak a Focitipp olvasói.
Jogsegélyszolgálatot indít az LMP azoknak a gazdáknak, akik szerint visszaélések történtek földbérleti pályázatuk elbírálásakor - közölte Lengyel Szilvia, a parlament mezőgazdasági bizottságának LMP-s tagja szombaton az MTI-vel.
A férfiak általános bűnbakká tétele ellen foglal állást Tamási Erzsébet, az Országos Kriminológiai Intézet munkatársa. A korábbi nyilatkozataival nagy visszhangot keltő szakember a Magyar Nemzetnek adott interjúban arról beszélt, hogy a nők kezében hihetetlen erő van, ezt nem vállalják nyíltan, s ennek megvan a maga oka. Mégpedig az, hogy aki kicsi, ártatlan és gyámoltalan, az több együttérzést, több támogatást kap a társadalomtól, aki pedig erős, erőszakos, áll a talpán, annak nem ugyanaz jár.
Brit sajtóhírek szerint 2014-ben megvalósulhat a profi boksz jelenlegi két legnagyobb sztárjának egymás elleni ütközete.
Balázs Péter nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulójában, ezt a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója közölte pénteken. Nem szeretné, hogy elképzelései "politikai csatározásokra adjanak okot". A jelenlegi igazgató, Eszenyi Enikő viszont pályázik.
A játékvezetőt okolja csapata újabb vereségéért Moyes Dávid, a Manchester United menedzsere.
Kilenc mozdonyra írt ki tárgyalásos közbeszerzést a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV), az ajánlatokat február 5-ig várják – írta az Iho.hu közlekedési szakportál csütörtökön.
Milyen jellegű adópereket indíthatnak a vállalkozások a NAV-val szemben? Egyáltalán mennyire mernek a cégek egy ilyen perbe belemenni, amikor az adózó általában hendikeppel indul az adóhatósággal szemben?
Megszűnt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) jogutódlással január elsejével, az uniós fejlesztési programok végrehajtása a szaktárcákhoz kerül, míg a források felhasználását a Miniszterelnökség koordinálja.
Budapest — Újabb, minden eddiginél átfogóbb tanulmánnyal rukkolt elő a földügyekről Ángyán József.
Budapest - Szerencsésen záródott az óév Verebi Jánosnénak (83): a Blikk Advent játékán 12 ezer forintos Alexandra-könyvutalványt nyert. Az idős nagymama unokáit fogja meglepni nyereményéből.
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára szerint a közösségi közlekedésben 2013 a bővülés éve volt. Évértékelőjében kiemelte: a szolgáltatások fejlesztését és a hatékonyabb működést az alapozta meg, hogy folytatódott a közösségi közlekedési cégek szervezeti átalakulása.
Botrányos évet zárt 2013-ban a katasztrófavédelem. Összefoglalónk.
A hobbitot és a Django elszabadul című Quentin Tarantino-filmet töltötték le a legtöbben a 2013-as évben. Lássuk a teljes listát!
Az adóhatóság januártól blokkolhatja a külföldről működtetett online szerencsejáték oldalakat amennyiben azok nem felelnek meg a magyar rendelkezéseknek. Egyelőre azonban nincs hatályos jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar működéshez - írja a Népszabadság.
Marvin Rosales Martineznek egy évet kell várnia a nyereményre, de megérte.
Egymillió dolláros sorsjegyet talált az utcán a falevelek között egy utcaseprő miközben a tavalyi Sandy hurrikán után takarított Long Islanden. Marvin Martineznek egy évet kellett várnia a nyeremény átvételéig, hogy bebizonyosodjon, senki másnak nem kell a pénz, írja a New York Post.
Enrico Letta vezetésével új kormány alakult 2013-ban Olaszországban, melynek egyik legfontosabb belpolitikai fordulatát mégiscsak Silvio Berlusconi parlamenti kizárása jelentette. Az év tragikus eseménye a lampedusai hajószerencsétlenség volt.
A Turán Frigyes, Zsíros Gábor páros nyerte meg a Hungaroringen megrendezett 15. Szilveszter-ralit december 29-én. A nyertes kettős közel 14 másodperccel jobb időt futott a Peugeot-val, mint a második helyezett osztrák duó.
Budapest - Kínok között töltötte az elmúlt napokat Harsányi Gábor (68), akinek egy rossz mozdulattól beállt a dereka. A színész nagy fájdalma miatt lemondta az előadást, aztán mégis vállalta.