2017. december 15. péntek, Valér
a a a
Keresés
Kulcsszó: Kategória:
Híroldalak: Az elmúlt:
Keresés eredménye: 2 072 találat
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Január 12-én lejátszotta első felkészülési mérkőzését a törökországi Antalyában edzőtáborozó FC Hoverla.
A BMW csoport tavaly 6,4 százalékkal 1,96 millióra növelte eladásait. Decemberben 186 786 autót értékesített a konszern, 2,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
Előfordul, hogy fekete-fehérben látjuk az esti mozit, feltéve, hogy nem horkolunk, mert akkor nem is álmodunk
A szaglás egyre több kutatás szerint méltánytalanul alulértékelt az érzékelések sorában. Csak akkor figyelünk fel valódi értékére, amikor elveszítjük azt.
Újabb felfedezés segítheti az Alzheimer-kór elleni küzdelmet.
Rengeteg szerelmet volt alkalmunk megélni az elmúlt években az Operettben. A legszebbet talán a Rómeó és Júlia musical feldolgozásában, amitől azóta is hangosak a rádiók és az emlékeink. Shakespeare örökérvényű „legendájában” már egyszer odaadtuk a szívünket, legalábbis a felét biztosan, s a társulat most újra kéri: bemutatták Margaret Mitchell amerikai polgárháborús klasszikusát, az Elfújta a szél decemberben debütált.
A harag az öröm, a szomorúság és a félelem mellett egyike a négy alap érzelemnek. Ez az érzés, helytől, kultúrától, kortól függetlenül felismerhető az emberekben. A jellemző arckifejezés valósággal beleíródik a mimikai izmokba és a haragot tápláló személy jellegzetes viselkedési mintával igyekszik a külvilág tudtára adni lelkiállapotát. Olyannyira tipikus, hogy az állatvilágban is felismerhető. Egy ősi érzés, amely gyökerei feltehetően primitívebb állati struktúrákkal hozhatók összefüggésbe.
Valószínűleg azt gondolják, hogy ezzel nem mondunk semmi újat… hát ez nem egészen igaz, a kutatók sokféle hasznos élettani hatást találtak csókolózó emberpároknál. Mondhatjuk nyugodtan, hogy káros hatása nincsen (de van, leírjuk azt is). Az adatok a világ sok tájáról származnak, és mind azt igazolják, hogy napi egy csókolózás, és nem kell hívnunk az orvost… Lássuk, mi minden kellemes dolog származik a jól elcsattant csókokból!
Rengeteg ember szembesül a megfázás tüneteivel a téli, hideg időszakban, melyet először házi praktikák tucatjával próbál orvosolni. De vajon mennyire működnek ezek a népi gyógymódok?
Sokan álmodozunk arról, hogy a várost magunk mögött hagyva a vidék nyugalmát és békéjét élvezhessük. A legújabb kutatás szerint ez nem véletlen – az agyunk utasít erre bennünket. Az Exeteri Egyetem kutatói kimutatták, hogy az agyunk be van programozva a vidéki tájak keresésére, mert ezek megnyugtatnak bennünket.
A külső hatásnak kitett szerveink közül valószínűleg a szem a legérzékenyebb.
Az alvás alapvető emberi szükséglet, amely amellett, hogy hatással van agyunk működésére és hangulatunkra, fizikai jóllétünket is befolyásolja. Náthás, vagy influenzás megbetegedés esetén különösen nagy szerepet kap a megfelelő időtartamú és kellően pihentető alvás, amelyet azonban a zavaró tünetek sokszor megnehezítenek, ellehetetlenítenek.
Az alvás alapvető emberi szükséglet, amely amellett, hogy hatással van agyunk működésére és hangulatunkra, fizikai jóllétünket is befolyásolja. Náthás, vagy influenzás megbetegedés esetén különösen nagy szerepet kap a megfelelő időtartamú és kellően pihentető alvás, amelyet azonban a zavaró tünetek sokszor megnehezítenek, ellehetetlenítenek.
„Sok hűhó, készülődés, ajándékozás, sütés-főzés; de minek?”, panaszkodnak páran karácsony táján. Ugyanakkor a népes ellentábor is hallatja hangját, szerintük a karácsony az egyik legszebb családi ünnepünk. Igazságot tenni a karácsonyt nem kedvelők és a rajongók között nem tudunk, de egy kicsit mélyebben utánajártunk ennek a témának, és online felmérést végeztünk a Meska.hu, a magyar kézművesportál felhasználói között.
Új játékrendszerben lépett pályára az AS Roma tegnap délután és sima, 4-0-ás győzelmet aratott a sereghajtó Catania felett.
Az internetes üzletek, technológiai vállalkozások számos előnyét sorolhatjuk – különösen a hatékonyság és az innováció tekintetében – a hagyományos világban működő versenytársakkal szemben. De van egy pont, amelyben komoly lemaradással küzdenek, és ez a „közösség ereje”, a social proof.
A tél alatt egyre többen érezzük úgy, hogy reggelente nehezünkre esik kikelni az ágyból, és hiába iszunk kávét, ásítozva megyünk be a munkahelyünkre, aztán hazaérve a gyerekekkel és házimunkával töltött esti órák után a tévé előtti díványon elnyom bennünket az álom.
Egy nemrég végzett kutatás szerint a bal- és jobbkezes emberek másként érzékelik karjuk hosszúságát.
Sokan álmodozunk arról, hogy a várost magunk mögött hagyva a vidék nyugalmát és békéjét élvezhessük. A legújabb kutatás szerint ez nem véletlen – az agyunk utasít erre bennünket.
Sokan álmodozunk arról, hogy a várost magunk mögött hagyva a vidék nyugalmát és békéjét élvezhessük. A legújabb kutatás szerint ez nem véletlen
A fényképezés manapság már ugyanannyira hozzátartozik egy születésnaphoz vagy esküvőhöz, mint a gyertyák elfújása és a torta felvágása. Életünk minden apró kis rezdülésének rögzítése azonban a legújabb kutatások szerint akár tönkre is teheti az élményeket, mivel így később sokkal nehezebben tudunk majd visszaemlékezni rájuk.
„Félek” címmel közölte az egyik magyar szélsőbaloldali portál a Berliner Zeitung című német lap interjúját Szász János filmrendezővel. Mivel az eredetit nem olvastuk, szokásunkhoz híven nagyon bízunk abban, hogy csak a fordítók mesterkedése az a több helyen félrevezető, hazug, felháborító szöveg, amely megjelent magyarul. Szász Jánost sokkal többre tartjuk annál, amit ez a cikk sugall, mégis arra kell gondolnunk, még saját, nemzetközi sikereket bezsebelő filmjét is felhasználta arra, hogy megfeleljen a nácizó, antiszemitázó, magyargyűlölő sztereotípiákkal manipuláló, gyalázkodó trendnek. Ezt pedig nagyon nehéz elhinnünk.
Elég csak odafigyelni az étrendünkre, hogy ne öregedjünk túl gyorsan kívül és belül.
Az agy rengeteg tápanyagot igényel. Miközben mérete csupán a testtömegünk 2%-át százalékát teszi ki, elhasználja a test energiájának és a vérnek a 20%-át. Tízszer annyi tápanyagot igényel, mint a test többi szövete.
Az okostelefonoknak, mp3-lejátszóknak köszönhetően majdnem mindenki - és majdnem egész nap – zenét hallgat, elég kora reggel a metrón utazókra gondolnunk, a még alig ébredezők füléből kilógó vezetékek "áradata" halad végig mindenütt… Gondolkodtak már azon, vajon hogyan hathat agyunkra a szinte állandó jelleggel, folyamatosan áradó zene?
A női és a férfi agy sejtjei nem egyformán kapcsolódnak egymáshoz – állapította meg egy amerikai tanulmány.
Egészségünk megőrzésére számtalan megoldás létezik. Az viszont mindig kérdéses, milyen módszer lehet valóban hatásos, sőt, hogy a végtelen számú praktika némelyike egyáltalán egészséges-e. Az alábbiakban összegyűjtöttünk hat olyan ételt, amit neves tudományos lapokban publikált kutatások sora igazol; valóban segítenek nekünk abban, hogy megőrizzük agyunk egészségét.
Természetes képességeink a körülöttünk lévő világ elemzésére óriási lehetőséget kínálnak az adatözönben található összefüggések megtalálására. Ugyanakkor az IT és az üzleti technológia hajlamos megakadályozni ezen képességek használatát.
Azt hitted, hogy csak az alsóbb testrészeidet befolyásolja a gyorskaja? Tévedsz! Íme 5 dolog, amit az agyaddal tesz.
A Bangor Egyetem pszichológusai azt próbálják kideríteni, mi zajlik a vásárlók agyában, amikor a bevásárlóközpontok ajánlatai között böngésznek.
A Bangor Egyetem pszichológusai azt próbálják kideríteni, mi zajlik a vásárlók agyában, amikor a bevásárlóközpontok ajánlatai között böngésznek.
Ha pont most falt be egy tálka müzlit reggelire, vagy ebédre csak egy szendvicset akart elvinni magával, ne olvasson tovább. Egy floridai neurológus kutatásai szerint a gabonafélék súlyosan károsíthatják az agyműködést, ami idővel demencia kialakulásához vezethet.
Komoly összefüggés van a spirituális intelligencia és a sikeres vállalat között. Magyarországon még a legtöbben az ész vezérelte irányításban hisznek, tőlünk nyugatabbra viszont már kevésbé tabu, hogy a szívnek is szerepe van az üzleti sikerekben.
Az agykutatás legújabb eredményei szerint ha sokat olvasunk, akkor az életünk gyökeres változáson mehet keresztül, ami által nem csupán műveltebb, de társadalmilag is érzékenyebb, jobb emberekké válhatunk.
Tíz évvel ezelőtt még úgy vélték, nálunk senkit nem érdekelhet a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarról szóló kötet. Most nem véletlenül döntöttek úgy, hogy magyarul is kiadják a Kanadában élő orvos és pszichoterapeuta, dr. Máté Gábor Szétszórt elmék című könyvét: a jelenség egyre terjed.
Látott már bele egy fatörzs mintázatába valamilyen formát? Fedezett már föl olyasmit, amit Önön kívül még soha senki? – Ha igen, tudja, miről beszélünk. Ez az apofénia.
Az aerob gyakorlatok javítják a memóriát – állapította meg egy újabb amerikai vizsgálat a dallasi egyetemen. A kutatók szerint a mozgás, a fizikai aktivitás javítja a memóriát, az agyműködést, és testünk fizikai állapotát is. Ötven év felett ennek egyre nagyobb a jelentősége, Amerikában úgy tartják, hogy az időskor felé haladóak számára szociálisan és szervezetünk jólléte szempontjából egyaránt igen fontos a "tiszta fej, az éleselméjűség". A tanulmány a Frontiers in Aging Neuroscience szaklapban jelent meg.
Nem létezik "Isten-pont" az agyban, mivel annak több olyan területe is, van, amely a vallásos érzületért felel vagy kapcsolatban van azzal - állapították meg amerikai kutatók zsidó, muzulmán és keresztény hívek bevonásával készült tanulmányukban.
Nem létezik "Isten-pont" az agyban, mivel annak több olyan területe is, van, amely a vallásos érzületért felel vagy kapcsolatban van azzal - állapították meg amerikai kutatók zsidó, muzulmán és keresztény hívek bevonásával készült tanulmányukban.
Idegen nyelveken hadováló barátnő, az álmában is mindig főző séf, és milliós tételekről tárgyaló beszerző. Ha valaki beszél álmában, elsőre vicces, de vannak súlyos esetek, amikor egy idő után érdemes orvoshoz fordulni miatta.
Olyan anyagra akadtunk, ami nálunk is áttörte a közöny falát. Igazi műremek! Beindítja a fantáziát, gondolatot ébreszt, miközben átjön az üzenet.
Oliver Sacks új könyve veszélyes olvasmány, a gyengébb idegzetűek számára inkább kerülendő. Könnyen ráébredhetünk ugyanis, hogy rendszeresen vannak szaglási és akusztikus hallucinációink, hogy a látókérgünk néha torz percepciókkal szórakoztatja saját magát.
Akármibe fogsz, mindig elfogy a lendületed, elakadsz, aztán feladod? Önfegyelmed erősítésével olyan önszabályozó képességre tehetsz szert, amely a sikered garancialevele is lehet.
Az elmúlt évszázad folyamán jelentősen megemelkedett az emberek várható átlag életkora. Ha ez így folytatódik, általános jelenség lesz a magas kor, akár a 100 év is. Mi is élhetünk addig? Ha tudunk megfelelően étkezni, akkor...
Goldie Hawn, az ismert színésznő létrehozott egy alapítványt, amelynek célja, hogy megtanítsa a gyerekeket az elme működésére és az éber tudatosság alkalmazására.