2017. november 20. hétfő, Jolán
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Magyar Államkincstár (MÁK) határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldte az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is - írja az MTI.
Néhány nap alatt 25 százalékot zuhant a virtuális fizetőeszköz, igaz így is óriási éves növekedést könyvelhet el.
Mind a benzin, mind a gázolaj ára emelkedik szerdától.
A Magyar Államkincstár (MÁK) határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldte az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is.
A Magyar Államkincstár (MÁK) határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldte az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is.
Szűkítik a General Electric (GE) multinacionális, technológiai és szolgáltatási vállalat tevékenységét és több ezer főt elbocsátanak az új vezérigazgató hétfőn ismertetett tervének értelmében.
Biztosítási szempontból az egyik legköltségesebb év volt az idei a sorozatos természeti katasztrófák miatt, amelyek biztosítási kárértéke jóval meghaladja a 100 milliárd dollárt a Financial Times felmérése szerint.
Csehország  és Litvánia tíz év múlva, 2026-ig elérheti az EU-országok egy főre jutó nemzeti átlagtermékének 90 százalékát, Magyarország akkor csak 75 százaléknál tart majd, mutatja a  Bécsi Nemzetközi Összehasonlító Gazdaságkutató Intézet (WIIW) felmérése. A magyar bérszínvonalnál csak a román és a bolgár alacsonyabb a térségben - de a kilátások biztatók.
Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép-európai EU-térség egészével összhangban gyorsult, de valószínűleg tetőzött is a magyar gazdaság növekedési üteme az idei harmadik negyedévben.
Eddig évi egy százalékokkal pötyögött a létszámnövekedés a terület képzésein, most egyszerre 10 százalékkal ugrott meg a jelentkezők száma.
Friss statisztika érkezett a magánszemélyek által indított utalásokról.
Az idei évben először nőtt ugrásszerűen az informatikai képzésekre jelentkezők és a felvettek száma a felsőoktatásban, a jövőben több olyan program is indul, ami ezt a tendenciát tovább erősíti - írja az MTI.
A piaci igényeket figyelembe vevő duális szakképzés kialakítása elengedhetetlen feltétele a magyar gazdaság hosszú távú sikeres fejlődésének - írja az MTI.
A minimálbér és szakmunkás garantált bérminimum emelését jövőre március-áprilisban, a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét pedig június- júliusban ellenőrzik majd a munkaügyi ellenőrök - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2018-es ellenőrzési tervéből - írja az MTI.
Nagy probléma a munkaerőhiány Magyarországon, a részmegoldást pedig jövőre is az ukránok jelenthetik, akik betölthetik az üresen álló pozíciókat.
Theresa May belebukhat a Brexit körüli hercehurcába: a legfrissebb hírek szerint bizalmatlansági indítvány készülődik a brit miniszterelnök ellen.
Ezt az EU nem befizetésekkel, hanem saját bevételekkel érhetné el, a plusz forrásokat pedig a menelültválság megoldására kellene fordítani Antonio Tajani szerint.
Az elmúlt évek offshore botrányait nézve talán nem is meglepő, hogy az ezen országokhoz köthető cégek a legkockázatosabbak között vannak. Ukrajna azonban még ezeket az országokat is veri a felszámolási listákon - derül ki az Opten közleményéből.
Az elmúlt évek offshore botrányait nézve talán nem is meglepő, hogy az ezen országokhoz köthető cégek a legkockázatosabbak között vannak. Ukrajna azonban még ezeket az országokat is veri a felszámolási listákon - derül ki az Opten közleményéből.
Javítottak a növekedési előrejelzésen. Ez mondjuk egész Európára igaz.
Az elmúlt hat évben 50 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és élelmiszeriparban, és a következő években várhatóan hasonló nagyságrendben lesz szükség új munkaerőre - írja az MTI.
"Hagyományt és megújuló arculatot ötvöző, rendet, biztonságot sugárzó, ügyfélbarát kialakítású" épületet ígérnek.
Nemrégiben megjelent a "Doing Business 2018", melyben a Világbank 190 ország versenyképességét vizsgálta tíz tényezőcsoport alapján. Magyarország a 48. helyre futott be a mezőnyben, alaposan lemaradva a régiós versenytársak mögött.
Tállai András, NAV-elnök Facebook-bejegyzésében írt arról még szombat délután, hogy közbenjárására a Mol csökkentette üzemanyag-árait Mezőkövesden.
Egy év alatt fél szobával csökkent a legnépszerűbb, 25-32 milliós árkategóriában elérhető lakások mérete.
A kilencedik hónapban 23,8 százalékkal emelkedett az ágazat termelése.
Szeptemberben 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
A Szerencsejáték Zrt. számsorsjátékokból származó árbevétele az idén várhatóan öt százalékkal haladja meg a tavalyit, megközelítheti a 145 milliárd forintot - írta a Világgazdaság hétfőn a társaság tájékoztatása alapján.
Heves bírálatokat kapott Ahmad Hatámi ajatolláh magas rangú iráni vallási vezető, mert használni kezdte a Twittert, miután évekig vehemensen tiltakozott a közösségi médiaplatform ellen - számolt be erről vasárnap a dpa német hírügynökség.
A szakemberhiány elérte a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni - írta a Világgazdaság hétfőn.
Az autóipari forradalom egy ideig még nem tör be a személyszállításba.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára elmondta évente átlagosan mintegy 34 ezer kisgyermekes szülőnek segít a kormány a munkába való visszatérésben - írja az MTI.
Száz százalékban exportra fog termelni az a 6,5 milliárd forintból felépülő, élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem, amelynek alapkövét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán tették le. A 12 ezer négyzetméteres, korszerű üzem háromszáz új munkahelyet teremt a régióban - írja az MTI.
Az LMP ötpontos javaslatcsomaggal kívánja elérni a szociális pálya megbecsültségének növekedését. Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője elmondta: 93 ezer ember dolgozik ezen a területen, ők naponta több mint 800 ezer emberről gondoskodnak. Azonban ezt a pályát rendkívüli mértékben lebecsülték az elmúlt 27 évben, a munkakörülmények és a fizetések tekintetében is "cserben hagyták a szociális dolgozókat" - írja az MTI.
Megkezdődik hétfőn a Fiatal vállalkozók hete, amelynek fő témája, hogy miként lehet segíteni a 18-40 éves korosztályt abban, hogy vállalkozóvá váljon, és ha vállalkozik, milyen módon lehet sikeres - írja az MTI.
A parlament előtt lévő javaslat szerint a 65. életévüket betöltöttek jogosultak a járadékra.
A hét elején kirobbant újabb offshore botrány irataiból az derült ki, hogy az Apple ismét óriási összeget vitt külföldi adóparadicsomokba.
1847. november 8-án született Bram Stoker, Drakula figurájának megteremtője.
Szubjektív elemeket lát a nemzetgazdasági miniszter.
Egy elbújtatott módosító javaslattal egy év haladékot kapnak az IFRS kötelező alkalmazására.
Egy elbújtatott módosító javaslattal egy év haladékot kapnak az IFRS kötelező alkalmazására.