2017. november 20. hétfő, Jolán
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Százezres nyugdíjminimumot és kétszázezres, adómentes bérminimumot ígér a Munkáspárt a szerdán Budapesten bemutatott választási programjában - írja az MTI.
A függőhíd terve már 2015 óta napirenden volt, a megvalósítás kezdeti szakaszába csak idén jutott a projekt, amikor a város nem kevés pénzt kapott rá.
Egyszerre öszesen 430 repülőre kaptak megrendelést, ebből 146 lesz a magyar cégé.
Az amerikai elnökkel több ingatlanüzletben együttműködő Dezer-család kínál ingatlanokat a most induló közép-európai irodában.
Minden nyugdíjas, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülő személy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kap év végéig - írja az MTI.
A harmadik negyedévben 224,1 milliárd rubel, vagyis 3,71 milliárd dollár volt az adózott eredményük.
Három világcég került hatósági vizsgálatok fókuszába, ezek könnyen lehet, hogy súlyos pénzügyi szankciókkal zárulnak.
Mindegyik banknál nőtt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) folyósítási összege idén eddig a tavalyi év azonos időszakához hasonlítva, több helyen is negyven százalék feletti volt a bővülés, miközben egyes pénzintézeteknél többszörösére emelkedett a kihelyezett összeg - derül ki az MTI körképéből, amelynek keretében nyolc magyarországi nagybank válaszolt az államilag támogatott konstrukcióval kapcsolatos kérdésekre.
Az ősz első hónapjában tovább emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak, a tej ára kiugróan nőtt.
Ez több mint 7 százalékkal magasabb a tavalyinál. Szárnyalnak a hazai brókercégek.
Mivel hamarosan néhány vasútvonal alkalmas lesz a jelenleginél nagyobb sebességű közlekedésre, új InterCity kocsikat is vásárol a vasúttársaság, amelyek 2019-ben jelenhetnek meg a belföldi közlekedésben - írta a Magyar Hírlap szerdán.
Várhatóan idén már nem készül el az új jogszabály az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásáról - írta a Magyar Nemzet szerdán iparági forrásokra hivatkozva.
Készülőben a Nemzeti Egészségfejlesztő Testmozgás Program, melybe akár TAO-pénzek is áramolhatnak. Egyelőre azonban még csak kidolgozás alatt áll minden.
Balogh Zoltán szerint a vállalkozásbarát gazdaság ne legyen ellentéte a családbarát vállalkozásnak, egyszerre kell érdekeltnek lenni a családok és a vállalkozások sikerében - írja az MTI.
Jönnek a taxisok, árat kellene emelni - mondják - hiszen már tök régen nem emeltek.
Jönnek a taxisok, árat kellene emelni - mondják - hiszen már tök régen nem emeltek.
"Részleges csőd" kategóriába sorolta Venezuela adósi besorolását a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő.
Összesen 4 tétellel kicsivel több mint 1,5 milliárd forintot költött el a kormány arra, hogy különféle leveleket küldözgessen az állampolgároknak.
A Waclaw Felczak Alapítvány ösztöndíjakat és kulturális programokat kínál a két nép ifjainak.
Két évtized után újraindul a hazai pilótaképzés a 2018/2019-es tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán - írja az MTI.
Két évtized után újraindul a hazai pilótaképzés a 2018/2019-es tanévtől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán - írja az MTI.
"Gratulálok!" - mondta Orbán Viktor a parlamentben az atv.hu-nak.
Egyes vélemények szerint több probléma is felmerül Miskolc új logójával kapcsolatban.
Egyes vélemények szerint több probléma is felmerül Miskolc új logójával kapcsolatban.
Két évtizedes szünet után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán lehet majd markolni a botkormányt.
A plusz félszázalékos mérséklődés nem tűnik soknak, és valóban, nem is jelent sokat se a munkaadónak, se a munkavállalónak.
Bár a piaci várakozásoknak megfelelően kicsikét gyorsult a magyar gazdaság növekedése a harmadik negyedévben, uniós viszonylatban a középmezőnybe, régiósban pedig a sereghajtók közé kerültünk.
Módosították a kampányfinanszírozási törvényt, így ha egy párt egy százalékot sem ér el a választásokon, vissza kell fizetnie az állami támogatást.
Számottevően növekedett az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona. Pozitív fordulat történt a munkáltatói tagdíj terén, hiszen a harmadik negyedévben ismét növekedést mértek, derült ki az ÖPOSZ keddi sajtóbeszélgetésén.
A Netrisk friss számításai szerint ez a végleges adat.
A felcsúti polgármester ezúttal is jó lóra tett, 10 százalékos volt a tóparti szálláshelyei forgalomnövekedése a nyáron.
Szeptemberben még majd' 500 betöltetlen pozíciója volt a vállalatnak.
Szeptemberben még majd' 500 betöltetlen pozíciója volt a vállalatnak.
Egy hagyományosan erős akciós naphoz képest akár tízszeres forgalmat is hozhat a fekete péntek a hazai webáruházaknak, az átlagos kosárérték a 36 ezer forintot is elérheti - írta a Világgazdaság a piaci szereplőktől és piackutatóktól származó adatok alapján kedden.
Akkora a sofőrhiány a BKV-nál, hogy a cég szerelőket, mérnököket, irodai dolgozókat is bevet, hogy elég járművezető legyen szolgálatban - írta a Népszava kedden.
Az elmúlt időszakban egyre gyengébb adatokat produkál az RTL Klub egykori legerősebb produkciója, a Barátok közt. Igaz ebben a csatorna is vastagon benne van.
Varju László alelnök elmondta a Demokratikus Koalíció a munkanyugdíjat ötvenezer forintos alapnyugdíjjal egészítenék ki, kétpilléres nyugdíjrendszert és nyugdíjemelést vezetnének be. Felülvizsgálnák a rokkantnyugdíjasok és a korkedvezménnyel nyugdíjba vonultak helyzetét is - írja az MTI.
Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélte: a kormány másodkérdésként tekint az ágazatra, amelynek bérei töredékei más fizikai jellegű szakmákhoz képest. A segédmunkások is jóval magasabb bért kapnak, mint a szociális dolgozók - írja az MTI.
Tizenkét kutatócsoport-vezető nyert el egyenként 150 és 300 millió forint közötti támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) által kidolgozott és első ízben meghirdetett, 3 milliárd forint keretösszegű Élvonal kiválósági programban. A támogatást a következő öt évben kutatócsoport létrehozására vagy bővítésére, és világszínvonalú eredményeket ígérő felfedező kutatási projektek magyarországi megvalósítására fordíthatják a kutatók.