2017. április 25. kedd, Márk
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Donald Trump szerint "nincs értelme" annak, hogy értékeljék elnökségének első száz napját.
Meg kell építeni a barátság és az együttműködés eurázsiai hídját - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke azon a könyvbemutatón, amelyen Hszi Csin-ping Kína kormányzásáról című kötetének magyar nyelvű kiadását mutatták be az Antall József Tudásközpont, a China International Publishing Group és a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége szervezésében hétfőn Budapesten.
Zsiday Viktor szerint nem érdemes túl magas elvárásokat támasztani a jegybankok iránt, ezt most éppen Csehországban bizonyítják.
A civilekkel szemben sem lettünk bizalmatlanabbak, és a CEU-t sem akarjuk kiebrudalni az országból egy friss kutatás szerint.
A civilekkel szemben sem lettünk bizalmatlanabbak, és a CEU-t sem akarjuk kiebrudalni az országból egy friss kutatás szerint.
Megerősödött a tudatos fogyasztói magatartás, mindenki egyre többet akar tudni arról az élelmiszerről, amelyet megvásárol – fogalmazott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Gödöllőn a Környezetvédelmi és energetikai kihívások a mezőgazdaságban című vasárnapi konferencián.
A Magyar Biztosítók Szövetsége becslése szerint ennyire meggyűrte az ingatlanokat a múlt heti télies időjárás.
A hét közepén a benzin és a gázolaj ára is csökken.
Ingyenes jogi tanácsadást indít a munkavállalóknak a Munkástanácsok Országos Szövetsége, munkahelyi baleset és foglalkoztatással összefüggő betegség témában személyesen hetente egyszer, illetve elektronikusan folyamatosan lehet a szövetséghez fordulni - jelentette be Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Búzakeményítő gyár épül Visontán, a beruházás értéke 93 millió euró lesz.
Bár az újautó-eladások az idén is növekedést mutatnak, a traktoroknál kiugró, 88 százalékos volt a piacbővülés az év elején - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet elemzése szerint a lízingpiacon belül ez elmúlt tíz évben egyre nagyobb szerepet kaptak a mezőgazdasági gépek, amelyek aránya az új kihelyezéseknél 15 százalék körüli. A Lízingszövetség előrejelzése szerint a mezőgép- és agrárfinanszírozásban pedig egyre fontosabb szerepet kapnak a lízingkonstrukciók.
Emellett 260 ezer munkavállaló digitális készségfejlesztése kezdődik, jelentette be a miniszterelnök a 10. Szakma Sztár Fesztiválon.
A francia választások jó hangulatot teremtettek a piacokon, ami a forinterősödéshez is muníciót adott.
Korszerűsítési programot indítana a kormány szakiskolák felújítására és modernizálására ? mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szakmák éjszakája II. kerületi rendezvényén pénteken.
A francia elnökjelölt gyökeresen mást gondol a menekültválság kezeléséről, mint a magyar kormányfő.
Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A nyers adat 0,2, a kiigazított 0,3 százalékponttal alacsonyabb a hónap elején közölt első becslésnél.
Júniusban nyílik meg az IKEA harmadik magyarországi áruháza Soroksáron, az eredetileg tervezett május helyett - tájékoztatott a cég hétfőn.
A leggyorsabb ütemű bérnövekedés az elmúlt időszakban a költségvetési szerveknél volt megfigyelhető, igaz, itt jelentős volt a lemaradás - véli Csath Magdolna közgazdász, aki az M1 Aktuális egyik műsorában nyilatkozott. Legtöbb teendő az egészségügyben és a szociális szférában van, mert innen jelentős az elvándorlás az alacsony bérek miatt.
Az ellátási költségek és egyéb tartozások levonása után a legtöbb rabnak gyakorlatilag semmi pénze nem marad a börtönben keresett munkabérből, ami nagy feszültséget szül, és sokan megtagadják a munkát - írta a Magyar Nemzet hétfői számában.
Így látják az amerikaiak Donald Trump első száz napját.
Nemcsak a kvóta kimerülése, de a felajánlható lakások számának csökkenése is oka lehet, hogy idén az első három hónapban csak 1075 bajba jutott adós lakását ajánlottak fel vételre a Nemzeti Eszközkezelőnek (NET) - írta a Világgazdaság hétfői számában.
Áprilisban nem változott a GKI konjunktúraindexe, ami továbbra is erős üzleti optimizmust tükröz a fogyasztói várakozások jelentősen romlása mellett - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
Az ellátási költségek és egyéb tartozások levonása után a legtöbb rabnak gyakorlatilag semmi pénze nem marad a börtönben keresett munkabérből, ami nagy feszültséget szül, és sokan megtagadják a munkát - írta a Magyar Nemzet hétfői számában.
Hirtelen nagyot ugrott a regisztrált álláskeresők száma márciusban, ám ezen egyáltalán nem kell meglepődni.
Egyre többen biztosítják támogatásukról a francia elnökjelöltet.
Le Pen és Emmanuel Macron jutott be a második fordulóba a poll szerint.
Növelték az Európai Unión kívülről származó állampolgárok kvótáját.
A választásig már nem kerül napirendre a kereskedelmi törvény módosítása.
Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.
A család jogászai készen állnak, várják, mit lép EMIR-ügyben a kormány.
Somai Miklós, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársának legújabb írása.
Jókor jött a mezőgazdaságnak, és így a gyümölcsösöknek is az elmúlt két napban lehullott csapadék a FruitVeb elnöke szerint. Ugyan a hideg nem hiányzott, de az aszály összességében sokkal komolyabb károkat okoz, mivel a szabályozás ellehetetleníti az öntözést.
5 százalék feletti tulajdonrészesedést szerzett az FHB Bankban Mészáros Lőrinc egyik tőzsdei érdekeltsége.
A szokatlan bankjegyet az olimpiai bajnok rögbicsapat tiszteletére hozzák forgalomba.
Jean-Claude Juncker Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a Közép-európai Egyetemet érintő magyar szabályozásról jövő csütörtökön. Frans Timmermans alelnök két uniós biztos társaságában ugyancsak találkozni fog Sorossal a jövő héten - jelentette be az uniós bizottság egyik szóvivője Brüsszelben.
A minimálbér- és a garantált bérminimum emelésének kompenzálása miatt márciusban 5,1 milliárd forinttal, több mint 39 milliárd forintra nőtt a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs foglalkoztatására szánt összeg - mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára - írta az MTI.
Közös visegrádi fellépés a fuvarozást érintő nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szemben - irta az MTI.
Most 61 iroda működik az országban, meg akarják duplázni a számukat.
Ez az első teherszállító szerelvény, mely közvetlenül közlekedett a két ország között.
A nyilvántartott álláskeresők száma 16,6 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában a márciusi zárónapon 350 800 álláskereső szerepelt, több mint 70 ezerrel kevesebb, mint egy éve - írta az MTI.
Éppen 165 éve, 1852. április 21-én nyílt meg az első bölcsőde Magyarországon - mondta a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatorna műsorában.
Szolgálati szállás és gyakornoki program is igyekszik nekik vonzóbbá tenni a magyar tengert.