2017. július 28. péntek, Szabolcs
a a a
Összes gazdaság hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A magyar egyetemi hallgatók 58 százaléka dolgozik tanulmányai mellett, a külföldi hallgatóknál ez az arány 26 százalék - írta a Népszava pénteken, a Budapesti Metropolitan Egyetem kutatása alapján.
A Richter Gedeon Nyrt. az idén az első fél évben 28,925 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 0,8 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakinál - közölte a gyógyszeripari vállalat pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: a szülések közel 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában éltek vele - írta a Magyar Idők pénteken.
A felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására pedig 1,45 milliárdot ad a kormány. Megtudtuk a keddi 9,9 milliárdos összértékű sportfejlesztési program részleteit.
A T-Systems Magyarország tájékoztatása szerint őszre elkészül a vállalat saját költségén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) továbbfejlesztett, magas színvonalú online jegyértékesítési rendszere, amelynek növelik a teherbírását és a támadásokkal szembeni ellenálló képességét - írja az MTI.
Befejezi pénteken polgári mentőhelikopter-pilótaként végzett tevékenységét Vilmos herceg, és a jövőben elsősorban a brit királyi család magas rangú tagjaként rá háruló feladatokra összpontosítja figyelmét - írja az MTI.
Kerényi Ádám, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos segédmunkatársa legújabb írásában összefoglalta azokat a forgatókönyveket, melyek mentén megújulhat az Európai Unió.
Korszerűsítik az áruházaikat, és újakat is nyitnak.
A német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forint beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét, ezzel 125 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatatást ad egyedi kormány döntés alapján - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
Elsőre csak egy 300 méter átmérőjű körpályát adnak át, a teljes beruházás két és fél év alatt készül el.
A benzin és a gázolaj kiskereskedelmi forgalma is bővült az év első felében.
A szolgáltató nem engedelmeskedett az MNB felszólításainak, és nem töltötte fel a szavatoló tőkéjét a meghatározott szintre. Most felfüggesztették a tevékenységét.
Ezzel a kormány majdnem teljesen le fogja fedni az ország vidéki napilap-piacát.
Óriási emelkedést könyvelhetett el a Facebook részvénye az első félévben, de az elemzők szerint nem lesz megállás.
A Nébih nyomonkövethetőségi problémákat talált a fogadókban, megtiltotta az ottani haltermékek forgalomba hozatalát.
Tarlós István szerint nem véletlenül pottyant a metrószerelvény ajtóvezető sínébe a kocka, hanem direkt odatették. Ráadásul pont méretre vágták.
A brit belügyminisztérium bevándorlásügyi államtitkára szerint a brit EU-tagság 2019 tavaszára várható megszűnésével véget ér a munkavállalók szabad beáramlása is az Európai Unió tagállamaiból - írja az MTI.
Borbély Pál a helyettes államtitkároknak járó összeget kapja.
A főpolgármester szerint a sajtó a saját vágyait vetíti ki az ügyre, aminek egyébként is ki kéne várni a végét.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be: a német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forint beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét. Ezzel 125 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad egyedi kormány döntés alapján - írja az MTI.
Jelentősen, mintegy 70 ezerrel nőtt egy év alatt a foglalkoztatottak száma. A szakértők szerint 4 százalék alá is süllyedhet a munkanélküliség, ezért egyre nehezebbé válik a megfelelő munkaerő megtalálása. A megoldást a közfoglalkoztatottak és állami alkalmazottak átirányítása jelentheti a versenyszférába.
A nyári turisztikai szezonban folyamatosan zajló taxisellenőrzések során eddig hét jármű rendszámát vonta be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság. Több, mint tíz esetben szabták ki a maximális 600 ezer forintos bírságot - írja az MTI.
Kijár a jutalom az elsőosztályról éppen csak lecsúszó Kisvárda focistáinak.
Jailbreak, ez a neve annak a videojátéknak, amiről nem sok mindent tud a mainstream sajtó, mégis milliomossá tudott tenni három amerikai tinédzsert. A Roblox nevű játékplatformról sem igen hallottak még a felnőttek, pedig a világ legnagyobb, felhasználók által készített játékokat kínáló online gaming platformjaként hirdeti magát. Egy szédületes tempóban fejlődő cégről és iparágról szól a sikersztori.
A vétkes kaposvári húsüzem csak két hónapja kapott engedélyt marha- és sertésdarabolásra. Sokáig nem élvezhették a melót.
A legfrissebb adatok szerint a munkanélküliségi ráta az április–júniusi időszakban 4,3 százalékos volt, ami az idén 4 százalékra csökkenhet. Bár a mutatók jók, a valódi javuláshoz szerkezeti változásra van szükség, ennek a kulcsa pedig a versenyszféra.
A Colombóban 24 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedő Rohan Nanayakkara a tulajdonos - írja a Turizmus Online egy srí lankai tévéinterjúra hivatkozva.
Júniusban kezdték az ellenőrzést, eddig 500 kocsin vannak túl a közlekedési hatóság munkatársai.
Hasonlóra eddig csak egyszer, tavaly év végén volt példa. A mostani helyzet ráadásul annyiban is különleges, hogy idén már némileg csökkentett üzemmódban robog a közfoglalkoztatás.
Igaznak bizonyultak a múlt heti értesülések. A Banca Romaneasca megvásárlásával az OTP Bank Romania az ország legjelentősebb középméretű bankjává vált.
Hiába emeltek bért a buszos társaságok, képtelenek megfogni a vezetőket. A BKV-nál szakmunkásból és mérnökből is kevés van.
Továbbra sincs egységes álláspont a republikánusok közt az USA szenátusában, az előző, demokrata kormányzat egészségbiztosítási törvénye így most is a helyén maradt.
A learatott búza mennyisége jobb a vártnál, minőség pedig jóval felülmúlja a tavalyit. A termelők áremelkedésre számítanak, mely a liszt drágulását is magával hozhatja. A pékek még nem foglalkoznak a változásokkal.
Az Európai Unió tagállamaiban 2001-ben bevezetett takarmánytilalom óta mindössze 60 szarvasmarhát támadott meg a klasszikus szivacsos agyvelősorvadás (BSE) a kontinensen. Az óvintézkedéseknek köszönhetően a beteg állatok egyike sem került az élelmiszerláncba.
Július 31-én jár le a határidő, a következő néhány napban kell teljesíteni az érintetteknek az élelmiszerlánc-felügyeleti díj befizetését.
A közelmúltban tartott Tisza menti éttermek és vendéglátó helyek ellenőrzése után 6 mázsa hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a NÉBIH, mert nem volt igazolható e halak eredete. Súlyos bírságot fizethetnek az éttermesek, büfések.
A Foxconn tajvani óriáscég tízmilliárd dolláros beruházással új elektronikai gyárat hoz létre Wisconsin szövetségi államban - jelentette be Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban szerdán.
Az év első három hónapjában 59 és 64 ezer között mozgott az alkalmazásban álló táppénzesek száma, januárban átlagosan 6,6 napot, februárban 7,9 napot, márciusban pedig 8,1 napot töltött e kör betegszabadságon üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatt - írta a Világgazdaság csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.
Nem emelte az irányadó kamatot az amerikai jegybank, a Fed - jelentették be a bank monetáris politikai döntéshozó testületének ülése után szerdán. A döntés megfelel a piaci várakozásoknak.
Elkezdődtek az egyeztetések a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a rövid távú lakáskiadásnak, benne az airbnb-zésnek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által évek óta szorgalmazott újraszabályozásáról, a munkába külső szakértőket is bevonnak - írta a Világgazdaság csütörtökön.
A szaktárca nem hajlandó elárulni, lesz-e újabb tarifavágás a jövő évi választásig.
Az alapjövedelem bevezetése, 150 ezer forintos minimálbér, többkulcsos adórendszer és egy bérlakáshálózat kialakítása is szerepel a Párbeszéd Magyarországért választási programjában, amelyet a párt miniszterelnök-jelöltje ismertetett egy szerdai rendezvényen - írja az MTI.
A Jobbik egy teljesen új nyugdíjrendszer bevezetését tartja szükségesnek, amelynek része egyebek mellett a differenciált emelés és a nyugdíjplafon - írja az MTI.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat szerda este a fővárosban, ezzel eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára - írja az MTI.
Eldőlt, hogy a közel 106 ezer jelentkező közül hányan kerültek be egyetemre, főiskolára.
Az internetes keresők piacán az elmúlt évtizedben többen próbáltak a Google kihívójává válni, ám ez senkinek sem sikerült. Most egy újabb jelölt pályázik a keresőóriás babérjaira, akik viszont akár a társkeresést is forradalmasíthatják.
Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű 4,85% százalékos kamatozású Panda kötvényt értékesített a Magyar Állam a kínai piacon. Hazánk az első külföldi kibocsátó, amelynek mindkettő, a belső (Panda) és a külső (hong-kongi) piacon kibocsátott jüankötvénye is van.