2017. december 14. csütörtök, Szilárda
a a a
Összes egyéb hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Megismételte a felsőoktatási intézmények kapcsán jelentős vitákat kiváltó kijelentését Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár egy hétfői budapesti szakmai konferencián: a korábbi oktatási miniszter szerint meg kell kezdeni azt az átalakítást, amelynek végeredményeként az intézmények az általuk kezelt vagyon teljes jogú tulajdonosává válhatnak.
A gyalázkodás, azaz a gyűlöletbeszéd büntethetőségét kezdeményezik a büntető törvénykönyvben szocialista országgyűlési képviselők.
A védőoltási hét megrendezésének célja, hogy tudatosuljon az emberekben a védőoltások fontossága - mondta el Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója hétfőn Budapesten.
Egészségügyi határérték alatti mágneses és elektromos kibocsátást mértek azokban a nagykanizsai lakásokban, amelyekben az elmúlt húsz évben 15 daganatos megbetegedést regisztráltak - tájékoztatta az E. ON Dél-dunántúli Áramszolgáltató Zrt. hétfőn az MTI-t.
Akár az év végéig is elcsúszhat a Regionális Operatív Programok európai uniós elfogadása - vélte De Blasio Antonio, az Európai Parlament néppárti képviselője sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
Kilenc évi börtönre ítéltek hétfőn Szöulban egy koreai-amerikait Észak-Korea javára való kémkedés miatt.
A jövő hónaptól drasztikusan, esetenként akár több mint háromszoros mértékben is drágulhatnak a BKV-járműveken érvényes jegy nélkül utazók pótdíjai a Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat szerint, amelyet a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn alkalmasnak ítélt a fővárosi közgyűlési megtárgyalásra.
Környezetbarát panelek gyártásába fogott a Panasonic, de nem ez az egyetlen újdonság, amivel a cég előrukkol a plazma piacon, hiszen HD-képes készülékekkel és egyedi borítással igyekszik kiszorítani versenytársait.
Újra egy versenysport, ahol Magyarország végre visszaszerezheti régi fényes hírét. Dél-Afrika adott otthont a Xterra világkupa-sorozat áprilisi fordulójának, amelynek során úszásban, terepkerékpározásban, futásban mérték össze tudásukat a versenyzők.
Több mint 50 cégbe delegál a fővárosi önkormányzat új tisztségviselőket, ezekért a pozíciókért nemcsak az MSZP-SZDSZ koalíción, hanem a pártokon belül is nagy a harc - értesült a Világgazdaság. A gazdasági társaságoknál májusban várhatóak személyi változások.
Szakadó eső kísérte heves vihar csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére, megakadályozta több száz légi járat elindulását, és olyan súlyos áradással fenyeget, amelyre 14 év óta nem volt példa.
A pizzahívők és fagyiimádók közös kedvence lehet a konopizza, amely nem más, mint a tölcséres pizza. Egy kúp alakú tésztát mindazzal megtöltenek, amivel pizzát szoktak megrakni.
A jövő hónaptól drasztikusan, esetenként akár több mint háromszoros mértékben is drágulhatnak a BKV-járműveken érvényes jegy nélkül utazók pótdíjai a Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes által jegyzett javaslat szerint, amelyet a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn alkalmasnak ítélt a fővárosi közgyűlési megtárgyalásra.
A varroa-atka után újabb veszély leselkedik Európa házi méheire. Egy kínai lódarázsfaj egyedei három évvel ezelőtt, bonzaj növényekhez vásárolt cserepekkel, potyautasként érkeztek francia földre, s ma már a méztermelés drasztikus csökkenésével fenyeget a jelenlétük.
Több mint kétszeresére emeli a vállalati képzések támogatására kiírt uniós pályázat keretét a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal történt egyeztetés után a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
"A közigazgatási bírói jogorvoslathoz vezető út - változó illetékesség" címmel kerül megrendezésre 2007. szeptember 13-14. között Egerben a XII. Óriás Nándor Jogásznapok.
A Titanic 14 éve alatt még nem debütált magyar film a fesztiválon, így nagy este volt a tegnapi. A magyar fiatal filmesek színe-java különbözőképp képviselte magát az Uránia moziban: Pálfi György, aki ezúttal zsűritag, taps közben rohant el, Hajdu Szabolcs helyett pedig felesége jelent meg Török Ferenc új filmje, az Overnight premierjén.
Szudán megállapodást írt alá az ENSZ-szel és az Afrikai Unióval (AU) a két szervezet békefenntartó katonáinak a polgárháború sújtotta Dárfúr tartományba vezényléséről - jelentette a hivatalos szaúdi hírügynökség.
A XI. kerületi Fidesz szerint az önkormányzat közpénzből olyan propagandakiadványokat terjeszt, amelyek félrevezetik az újbudai iskolákba járó diákok szüleit - közölte Jankó István, a Fidesz kerületi elnöke hétfőn az MTI-vel.
Tizennyolcezer embert tartanak fogva az amerikai katonák Irakban - írta a The Washington Post című amerikai napilap, amelynek jelentéséből kiderül az is, hogy az őrizetesek jogi státusa pontosan nem tisztázott.
Április 18-án hirdeti ki döntését az UEFA Cardiffban a 2012-es EB helyszínéről. Az eredményhirdetést a Sport1, az Eurosport és az m1 is élőben közvetíti.
Izsák Imre, a Magyar Természettudományi Múzeum egyik restaurátora Széchenyi Zsigmond utazó, író, vadász – Széchenyi Ferencnek, a Nemzeti Múzeum alapítójának dédunokája – utolsó tanzániai útján, 1964-ben lőtt zebráját építi fel. A régi váz összeomlott, és egy teljesen új szoborra került át a felújított régi bőr.
Egészen vasárnapig tart még a 14. Titanic Filmfesztivál. A rendezvényen több olyan alkotás is, van amelyet érdemes megnézni, főleg azért, mert nem tudni, hogy valamikor egyáltalán láthatók lesznek-e még hazánkban.
Több mint egymillió svájci frank értékű ékszer tűnt el nyomtalanul Svájcban, ahol a napokban rendezik a Baselworldöt, a világ legnagyobb óra- és ékszerkiállítását. A névtelenségbe burkolózó károsult ékszerei meg sem érkezhettek a világ legnagyobb óra- és ékszerkiállítására.
Ségolene Royal szocialista párti elnökjelölt vasárnap visszautasította, hogy szövetséget kössön a centrista jelölt Francois Bayrouval, noha Michel Rocard egykori szocialista kormányfő után Bernard Kouchner volt szocialista egészségügyi miniszter, volt koszovói ENSZ-főmegbízott is erre buzdította.
Az Európai Parlament EU-szerte betiltaná azokat a termékeket, amelyek kutya vagy macska szörméjét tartalmazzák. A képviselők visszautasították azt a bizottság javaslatot, hogy magánimport esetében tegyenek kivételt.
Antiszemitizmus és a faji erőszak elleni fellépésre szólította fel az embereket Szili Katalin, a Holokauszt emléknapja alkalmából rendezett szabadtéri koncerten a Terrorháza Múzeum előtt, vasárnap délután.
300 ezer ember tüntetett Ankarában vasárnap Törökország világi államberendezkedése mellett. A napok óta tartó tömegmegmozdulásokkal az emberek az ország iszlám állammá válását akarják megakadályozni.
Az Egyesült Államok Szenátusában ismét felbukkant egy olyan javaslat, amely a felnőtteknek szánt tartalom azonosítását lehetővé tevő meta tag-ek alkalmazását tenné kötelezővé a honlapok működtetői számára.
A korábbi érdeklődési rekordokat megdöntötte a magyar–amerikai számítógépes guru, Simonyi Károly internetes űrnaplója iránti érdeklődés. Vajon mi lehet a titka?
A rockabilly műfaj hazai legjobbja, a Mystery Gang trió szombaton este különleges programmal, dalainak eddig nem játszott változatával lép fel az Erzsébet téri Gödör Klub színpadán.
A csehországi magyarok és lengyelek érdekvédelmi szervezete szorgalmazni kívánja a koncepciós perben háborús bűnössé nyilvánított Esterházy János rehabilitációját. Ezt a határozatot a Coexistencia-Együttélés politikai mozgalom hétvégi tisztújító közgyűlésén fogadták el.
Már tizenöt európai uniós tagállam támogatja Prüm Szerződés beemelését az Európai Unió jogába, melynek eredményeként egy határokon átnyúló DNS-adatbázis állna az uniós tagállamok bűnüldöző hatóságok rendelkezésére.
Kisinyovban április 12-én megnyílt a Magyar Köztársaság nagykövetségén felállított Közös Vízumkérelem Átvevő Központ. A Központ az érintett országokkal kötött megállapodás értelmében Magyarországra, Ausztriába, Szlovéniába és Lettországba irányuló vízumkérelmeket vesz át.
Elutasította egy ausztrál fellebbviteli bíróság a háborús bűnökkel vádolt Charles Zentai fellebbezését, amelyet a magyar hatóságoknak való kiadatása ellen nyújtott be. A 84 éves Zentai ellen 2004 decembere óta folytat vizsgálatot a magyar külügyminisztérium.
Ismét Szijjártó Pétert választotta elnökéül a Fidelitas.
Huszadik alkalommal rendezik meg a Dísznövény Szakkiállítást és Vásárt a Budai Arborétum területén április 20–22. között.
A legtöbb gazdag utazó szívesen tölti a felszállás előtti idejét pénzköltéssel a repülőtéren, így ennek az igénynek mára a legtöbb terminál igyekszik kellőképp megfelelni. A világ forgalmas repterein a vastag pénztárcájú utasok olyan luxusmárkák boltjaiban költhetik pénzüket, mint a Chloe, a Cartier, a Bulgari, a Hermes, a Salvatore Ferragamo és a Prada.
Szakadó eső kísérte heves vihar csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére. A víz elárasztotta New York több utcáját és metróállomását, megakadályozta több száz légi járat elindulását, és olyan súlyos áradással fenyeget, amelyre 14 év óta nem volt példa.
A vasúti biztosítóberendezés meghibásodása miatt előreláthatólag félórás késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok és a Budapes-Cegléd-Szeged vonalon
Ausztria elvárja az összes kelet-európai EU-tagországtól, hogy támogassák a tervezett Nabucco-gázvezetéket - nyilatkozta Alfred Gusenbauer osztrák kancellár a Der Standard híradása szerint.
Irakban csaknem 30-an haltak meg különböző támadásokban. Bagdad síiták lakta negyedében 18 ember vesztette életét, amikor csaknem egy időben két gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe.
Helyreállt a vasúti közlekedés a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon - tájékoztatott a Mávinform sajtóügyeletese.
Elutasította hétfőn egy ausztrál fellebbviteli bíróság a háborús bűnökkel vádolt Charles Zentai fellebbezését, amelyet a magyar hatóságoknak való kiadatása ellen nyújtott be.
Az apa a kórházban belehalt sérüléseibe, miután feleségével és gyermekével együtt fának ütközött a kocsijuk vasárnap dél körül az 53-as úton Kiskőrös közelében értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.
Oroszország a totalitarizmus felé sodródik - kommentálta egy moszkvai politológus a Kreml-ellenes Másik Oroszország koalíció felvonulási kísérletének szétverését.