2017. június 23. péntek, Zoltán
a a a
Összes egészség/életmód hír
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Ebben a forróságban sokan végighánykolódják az éjszakát, de azért van néhány apróság, amivel segíthetünk, hogy a melegben is nyugodtan alhassunk!
Egy házaspár elvált, a gyereket az anyánál helyezték el, a kapcsolattartást egyezségben szabályozták. A szülők között folyamatosak voltak a viták, sőt a perek. Az apa úgy érezte, az anya ellene hangolja a gyereket, akadályozza a kapcsolattartást, gyámhatósági eljárásokat indított. A gyermek 8-9 éves korában a helyzet annyira elfajult, hogy a fiúnak már nem nagyon akarózott az apához mennie.
Lehet, hogy az otthoni, elhallgatott és elfojtott titkok néha hangosabbat szólnak a bombáknál is, ha kiderülnek? És nagyobb sérülést is okoznak, mint a háborús repeszek? – e kérdést teszi fel Joachim Trier dán-norvég rendező koprodukciós filmjében, amelyet az M5 tévécsatorna vetített. Erre a kérdésre a sok fesztivált megjárt, többszörösen díjazott mű igennel felel. Már többször is megírtam, hogy ez a kulturális csatorna nagy hiányt pótol – némelyik vitatható műsora ellenére is. Közel hozza a klasszikus zenei műfajokat, az operát, a balettet, a komolyzenét.
A négy nagy fejlesztésből egyet, az új kiszolgáló zónát már át is adták a budapesti állatkertben. Később jöhet a Pannon Park, a Holnemvolt Vár és a parkolóház is.
Kegyetlen hőség várható pénteken, amit károkozó szél és nagy szemű jégeső kísér.
Még az ebédet is ki kellett hagynia a nyolcéves új-zélandi kislánynak, aki meg akart idézni egy szellemet az iskola lánymosdójában.
Vízhiány miatt vészhelyzetet hirdettek két olasz város, Parma és Piacenza térségében. Itt lajtos kocsikról osztják a vizet, és akár el is zárhatják a vízvezetékeket, ha úgy dönt az önkormányzat.
Hűtött víz és 5-10 perc pihenő jár azoknak a munkásoknak, akik a hőségriadó alatt, a tűző napon kénytelenek dolgozni.
Egy éve annak, hogy belovagolt az életembe egy herceg. Azt azonban nem sejtettem, hogy nem királynőként, hanem szolgálóleányként tekint majd rám – egész egyszerűen azért, mert őt tényleg hercegnek nevelték. Köszönöm, kedves mama! – Olvasónk levele expasija édesanyjához és (talán) minden édesanyához, aki kiszolgálja gyermekét.
Akár negyvenezer forintot is érhet, ha nem az indulás előtti napon veszed csak kezedbe az útleveled.
Miután egyikük húgáról kiderült, hogy agydaganattal küzd, a két fiú úgy döntött, azzal támogatják őt, amit a legjobban szeretnek: viccekkel.
Nemsokára a magyar határhoz ér az osztrák S31-es gyorsforgalmi út, viszont a magyar oldalon még egy követ sem tettek arrébb ahhoz, hogy fogadni és folytatni tudják a Bécset Kőszeggel összekötő sztrádát. Pedig csak fél kilométert kellene aszfaltozni.
Csak két éjszakát töltött kórházban Fülöp herceg, akit csütörtökön már haza is engedtek Windsorba.
Akár ezer forintból meg lehet úszni egy felnőtt napijegyet a fővárosban, ha valamelyik strandon szeretnénk hűsölni.
Befejezte a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság L. Krisztián ügyében, aki a gyanú szerint késsel összeszurkálta saját nagymamáját, majd lefeküdt aludni.
Új fejlesztést tesztel a Facebook, amivel a profilképek biztonságát igyekszik erősíteni. A levédett profilképeket nem lehet majd tagelni, lementeni vagy képernyő mentést készíteni róluk.
A magasvérnyomás betegség fokozottan érinti a cukorbetegeket. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája az összefüggésekre és a körültekintő kezelés döntő szerepére hívta fel a figyelmet.
Rebecca Burger neves fitneszikonnak számított Franciaországban, amíg egy banális baleset következtében életét nem vesztette.
A nem mindennapi kísérlet során Antoine Repessé többek közt 1600 tejes dobozt, 4800 vécépapír-gurigát és nagyjából 800 kiló újságot gyűjtött össze.
Hét éven belül India lesz a világ legnépesebb országa, megelőzi Kínát, Nigéria pedig 2050-re a harmadik helyre kapaszkodik fel, maga mögött hagyva az Egyesült Államokat - áll az ENSZ szerdán kiadott legfrissebb jelentésében, amely szerint a világ lakossága az évszázad derekára megközelíti a tízmilliárdot.
Vélhetően lelőtték azt a fekete medvét, amely egy terepfutó fiatallal végzett még vasárnap Alaszkában. Az emberevő ragadozót már vasárnap megpróbálták elkapni, de hiába lőtték fejbe, elmenekült.
A fenntartó gyógyszeres kezelés előírás szerinti alkalmazásával, jó eséllyel csökkenteni lehet az asztmás roham kialakulásának kockázatát.
A menopauza, azaz a klimax előbb-utóbb minden nőnél elérkezik. Ekkor sokan nem csupán a fiatalságukat búcsúztatják, de a teherbe esés sem lesz már lehetséges többé. A változókor rendszerint 45-50 éves kor után köszönt be, ám van, hogy ennél jóval előbb.
A magyarok várják legpesszimistábban a nyugdíjaskort. Ez derül ki az Aegon Nyugdíjfelkészültségi Indexéből.
Amerikai adatok szerint a halálozások felét a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a 2. típusú diabétesz okozzák.
Amerikai adatok szerint a halálozások felét a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke és a 2. típusú diabétesz okozzák.
Nem csak a segítségre szorulók fordulhatnak az áldozatsegítő központhoz, de azok is, akik tudnak olyanról, aki áldozattá vált.
A diabéteszes fekély a cukorbetegség egyik rettegett szövődménye, mely elhanyagolt esetben az adott végtag amputálását is indokolttá teheti.
Messze távolodtunk attól a világtól, hogy ismeretségi forrásból szerezzük be az ennivalónkat, vagy magunk állítjuk elő a fogyasztani kívánt élelmiszert. A vidéki életforma követői csökkentek, ezzel együtt pedig növekszik a nagy hasznot hozó élelmiszeripar. Mit eszünk valójában? Mit mondanak a gyárban, vagy az élelmiszer-ipari cégeknél dolgozó szakemberek?
Különleges társaságba került Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok úszónőnket Usain Bolt és Christiano Ronaldo mellett jelölték az ESPYS legjobb nemzetközi sportoló díjára.
MÁR A NEGYEDIK NEMZEDÉK KÉSZÍT díjnyertes borokat a családban, a nagyapa 43 éves „italát” igazi kincsként kezelik az utódok. Az etei Gyüszi Mihály szerint azonban hiába csinálnak a környéken is kiváló borokat, ha nem elég nagy a hírverés.
A múlt héten az immár világhírű „kutyológusok”, vagyis az ELTE Etológiai Tanszékén működő kutatók új vizsgálatieredményéről adtam számot: a keverékés a fajtatiszta kutyák különböző tulajdonságait hasonlították össze.
TÖRTÉNELMÜNK SORÁN hogyan birkóztak meg a családok a járványokkal, éhínségekkel, szeretteik elvesztésével? – erre keres választ a Magyar Tudományos Akadémia Lendület Programjának egyik kutatócsoportja. Manapság a családok válságáról szokás beszélni, ám e kérdést árnyaltabban közelíthetjük meg, ha megismerjük a múltbéli famíliák szerkezetét és mindennapjait.
Michelle Obamának nem kell first ladynek lennie ahhoz, hogy milliókat inspiráljon az egészséges életmódra.
Te mennyi szemetet halmozol fel négy év alatt? Újrahasznosítod vagy csak halmozod? Egy különleges fotós projekt megmutatja, mekkora a felelősségünk a környezetszennyezésben.
Kicsit átfogalmazta a betanult szöveget az egyik felújított-új orosz metrószerelvény, egy másik pedig nem akarta kiengedni az utasokat az egyik megállóban.
Az új Ken babák különböző testalkattal, bőrtónussal és frizurával érkeznek, és annyira frissek, hogy még férfikontyos verzió is van!
Elhunyt Rubovszky György kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.  A hírt a KDNP elnöke közölte szerdán az MTI-vel.
Johanna Quaas a világ legidősebb gyakorló gimnasztikása – 91 évesen is simán felpattan a korlátra!
Kisebb tömegbaleset történt Budapesten szerda este, amiben három autó ütközött össze és ketten sérültek meg.
Ez történik, ha az erotika, a játékosság, a humor és a szépség találkozik.
Bács-Kiskun megyében is nagy viharok tarkították a kánikulát, Kecskeméten dió nagyságú jég esett, tonnás fákat csavart ki az orkán erejű szél.
Közel tízmillió forintot zsákmányolt társaival egy pesti férfi egy pécsitől, akit csúnyán helybenhagytak támadói.
Nem ez az első alkalom, hogy az amerikai fehérneműmodell kiborítja a netezőket. Mikor első gyermekét várta, ugyanez volt a helyzet…
Reggel a nyugati határ mentén okozott zivatarokat a szupercella, a nap végére pedig elérte Szegedet is.
Az előttünk álló hőhullám miatt éjféltől másodfokú hőségriasztás lép életbe egészen hétfő éjfélig. A hőségriadót légkondicionált közösségi terekben vészelheti át a lakosság.
Több mint egy százalékkal csökken a szabad felhasználású diákhitel kamata júliustól.
Néha áltatjuk magunkat, és bár van egy halvány érzés belül, hogy nem jó úton haladunk a párkapcsolattal, mégsem szakítunk. Íme 11 olyan jel, ami elég jól megmutatja, hogy olyan emberrel találkoztál, aki nem igazán neked való.
Zsuzsa ápolónő akart lenni, de a szülei nem engedték. Aztán felnőttként mégis ápoló lett belőle, de a kisfia születése és egy válás miatt otthagyta a szakmát. Végül 20 év után visszatért, mert most már megengedheti magának.