2017. augusztus 18. péntek, Ilona
a a a
Mfor.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A kórházban halt meg az a civil nő, akit leszúrt az egyik terrorista Cambrilsban.
A magyar ingatlanpiac komoly emelkedést mutatott az elmúlt években, ami miatt sokan kételkednek abban, hogy érdemes lehet ingatlanba fektetni. A Duna House pénteken publikált elemzése szerint a befektetők számára viszont mindenképpen megfontolandó, hogy kevés helyen lehet Európában lakáskiadásból magasabb hozamot realizálni.
Menet közben olyan problémára derült fény, ami miatt nemcsak az új stadion átadása csúszik, de a projekt is tovább fog drágulni.
A 3-as metró állomásainak felújításának kálváriája újabb fejezethez érkezett el. Úgy tűnik, a BKK-nak nincs annyi pénze, amennyiért meg tudnák csinálni a déli és középső szakasz felújítását.
A 3-as metró állomásainak felújításának kálváriája újabb fejezethez érkezett el. Úgy tűnik, a BKK-nak nincs annyi pénze, amennyiért meg tudnák csinálni a déli és középső szakasz felújítását.
Az MKKSZ zöld számon várja a méltánytalanságot elszenvedők hívását.
Az idei július volt a második legmelegebb a világon a rendszeres mérések 1880-as kezdete óta, az átlaghőmérséklet 16,63 Celsius-fok volt, ami elmarad a tavaly júliusétól - az amerikai Országos Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) friss jelentése alapján. A szárazföldi hőmérsékletek alapján azonban az idei július volt a legforróbb, a 15,5 fokos átlag meghaladja a tavaly júliusit.
A vizes világbajnokság Budapest mellett Balatonfüreden is zajlott, utóbbi költségei közül azonban csak a nagyobbakat ismerjük. Most fény derült néhány kisebbre is.
A nitrogén-oxid-kibocsátás 12-14 százalékos csökkenését várja az autóipar az augusztus eleji dízelcsúcson született megállapodástól - jelentette ki Matthias Wissmann, a német autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a VDA elnöke a Handelsblatt pénteki számában megjelent interjúban.
Egy magyar nő viszont könnyebb sérülést szenvedett, eltört a karja.
A korábban elfogott két személyhez hasonlóan neki is köze lehet a szerda éjjeli alcanari robbanáshoz is.
De még nem most, és nem nálunk, hanem tőlünk nyugatabbra.
3300 sofőrből 2400 bizonyult sárosnak a BKK ellenőrzésén.
A legfrissebb hivatalos tájékoztatás szerint 13-an haltak meg, és 88-an sebesültek meg Barcelonában a csütörtöki gázolásos merényletben, több mint húsz országból. Magyar áldozatról nem tudni.
A katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. Egy személyt megsebesítettek és elfogtak - jelentette be egy szóvivő pénteken.
Három miniszter is a kispestieknek szurkol. A többiek vajon melyik klubnak? Itt a lista!
Nagyjából 20 méterrel toltak el egy 3600 tonna súlyú, műemléki védelem alatt álló villát a svájci Sankt Gallenben.
Az FHB Jelzálogbank a második negyedévben adózás után 121 millió forint veszteséget könyvelt el az előző negyedévi 279 millió forint nyereség és a tavalyi második negyedévi 268 millió forint veszteség után - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő, amely mindössze 14 vendég fér.
Hétvégén majdnem 3 milliárd forintot nyerhet az, aki jól tippeli meg az ötös lottó nyerőszámait. A leendő nyertesnek azonban nem árt néhány dologra figyelnie.
Legkevesebb két halottja van a csütörtöki barcelonai tömeges gázolásnak - jelentette a spanyol sajtó. A sebesültek száma mintegy húsz. A rendőrség terrortámadásnak minősítette a történteket.
A nagy konfliktusok és bizonytalanságok idején a befektetők a kockázatosabb eszközökből a stabilabb eszközökbe, hagyományosan aranyba, USA állampapírokba, svájci frankba és dollárba teszik a pénzüket. Ha Észak-Korea holnap kilő egy rakétát Guam szigetére, akkor a befektetők a hagyományokat követve ezeket az eszközöket vásárolnák – de kérdés, hogy gondolkodás nélkül másolnák-e a régi, jól bevált menekülő stratégiákat, teszi fel a kérdés Althea Spinozzi, a dán Saxo Bank elemzője.
2019-től 11 emeletes motorvonat érkezik uniós finanszírozásból. Az első KISS elnevezésű járművek a legnagyobb forgalmú váci és ceglédi vonalakon állhatnak forgalomba. Erről írt alá ma szerződést Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Bussnang AG országigazgatója.
Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi portál az elemzői várakozásokat meghaladó második negyedévi forgalmat jelentett.
Az MTI két infografikában összegezte a globális felmelegedés lehetséges következményeit. Nem szívderítő az eredmény. Ráadásként egy szintén mellbevágó videó.
A meghirdetett mennyiségnél 7,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 47,5 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 15 éves lejáratú államkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
Hetven ponttal újabb magasságra jutott a magyar fogyasztók bizalmi indexe 2017 második negyedévében. Európában ez az átlagos érték 85 pont, derült ki a Nielsen hatvanhárom országában végzett online kutatásából. A magyar eredmény 6, míg az európai 5 ponttal emelkedett. A globális fogyasztói bizalmi index jelenleg három pontos növekedéssel, 104-en áll.
A sofőrök túlnyomó része szeretné, ha az önvezető autója terhet venne le a válláról, és átadhatná „neki” a vezetés stresszesebb feladatait. A megkérdezettek legszívesebben parkolás és a nagyobb forgalmi dugókban történő, idegőrlő araszolás közben adnák át az autóiknak az irányítást – derül ki a Bosch csaknem 6 ezer, érvényes vezetői engedéllyel rendelkező autóvezetőt megkérdező kutatásának eredményeiből, amelyet a vállalat hat országban, Brazíliában, Kínában, Németországban, Franciaországban, Japánban és az Egyesült Államokban bonyolított le. A felmérésben országonként ezer, 16 éves vagy annál idősebb ember vett részt.
A csökkenés ugyan nem volt jelentős mértéke, viszont ezzel 2008 harmadik negyedéve óta nem látott mélységbe esett a magyar állam bruttó maastrichti adóssága.
Cserébe csak mindig ki kell majd vennie belőle a nyereség nagy részét.
Az amerikai Fed döntéshozói körében nőtt az aggodalom azzal kapcsolatban, hogy makacsul tartja magát az alacsony infláció.
A tévékészülékeket és okostelefonokat is gyártó Apple amerikai óriáscég bejelentette: jövőre körülbelül egymilliárd dollárt szán műsorgyártásra.
A venezuelai hatóságok nyomozást indítottak, miután tolvajok állatokat loptak a nyugati fekvésű Zulia állam állatkertjéből, hogy megegyék őket - közölte szerdán a dél-amerikai állam rendőrségének egyik tisztségviselője.
Közel 5 milliárd dollár értékű ajándékot adott részvények formájában a Bill & Melinda Gates Alapítványnak a Microsoft alapítója.
Az elérhető beszámolók szerint egyetlen évben sem sikerült a Canter Borház Kft.-nek nyereséget termelnie.
Nagyrészt a szavatolótőke, tőkemegfelelés számítása terén meglévő hiányosságok miatt.
Rendkívül ambíciózusak és szakmailag elkötelezettek a magyar mérnökök, többségük ugyanis az alapján választ munkahelyet, hogy hol tudják számára a nagyobb szakmai kihívásokat, és az izgalmasabb feladatokat ajánlani. Külföldre is sokan mennének, de csak határozott időre, a legnépszerűbb célország pedig Németország. Ami a munkaerőpiacot illeti, a szakmában tapasztalható innovációs folyamatoknak köszönhetően egyre erősebb pozícióban vannak a villamos- és IT-mérnökök, akikért a legjobb cégek versenyeznek. A felsőoktatásban azonban még van hová fejlődni, a képzés ugyanis nem elég gyakorlatorientált, amit az oktatók felkészültsége és tudása ellensúlyoz. A Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég legújabb kutatásának középpontjában a hazai mérnökök munkaerő-piaci igényei és kilátásai állnak.
De csak idén, a második ütemről a belügyminiszternek kell gondoskodnia.
A hét elején története során először áttörte a 4000 dolláros szintet a Bitcoin. Ráadásul az elemzők a kriptovaluta további menetelésére számítanak.