2017. december 14. csütörtök, Szilárda
a a a
Mfor.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, mely új forrást rendel a strandfelújításhoz.
Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat - olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.
Krónikus baj lett a gyógyszerhiány, egyre több gyógyszer hiányzik a magyar piacról hosszabb-rövidebb ideig - írja csütörtöki számában a Népszava.
2018 januárjától kötelező lesz visszavenniük a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak a használt tárolóüvegeket - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet a Kormány.hu oldalon közzétett előterjesztésre hivatkozva.
Az ÁKK is belengette, hogy felléphet a pénzintézetek ellen.
A Duna House készített elemzés az elmúlt évek vásárlói és eladói motivációiról. Budapesten korábban az első lakást szerzők voltak a legnagyobb számban a vevők, ám 2014 óta a befektetők dominálnak.
Az EU megszavazta, hogy maradhat a foszfát a kebabhúsban.
Múlt pénteken olcsóbb lett, most pénteken drágább lesz.
Elkészült a lista, hogy mi mindentől félnek a kint dolgozó honfitársaink.
A kormány sokak szerint erős orosz orientációja a turizmusban érződni látszik, idén minden hónapban több turista érkezett onnan, mint egy évvel korábban.
Továbbra is a Prémium Magyar Állampapírt (PMÁP) vásárolja szívesen a lakosság, de a Kétéves Magyar Állampapír (2MÁP) is dobogós helyezést ért el a novemberben.
Korábban fog érkezni a januári családi pótlék, a gyermekgondozási segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyed) - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Falun és a megyei jogú városokban is meglódult a drágulás. Minden szinten záródik az árolló.
A robbanás után egy nappal ismét teljes kapacitáson működnek.
Egy most publikált felmérés szerint az elemzők döntő többsége nem tartja reálisnak a Bitcoin árfolyamát. Persze az is lehet, hogy lemaradtak a nagy emelkedésről, és ezért néznek rá rossz szemmel.
Komolyan szigorodnak az épületenergetikai szabályok. Ez viszont akár meg is felezheti a majdani rezsit.
Szeptemberhez képest 1,2 százalékkal nőtt a kibocsátás.
Az MNB engedély nélküli széfszolgáltatási tevékenység miatt közel 200 millió forint bírságot szabott ki a fővárosi Széfbank Kft. és a "Hársfa Gold" Szolgáltató Kft. társaságokkal szemben, és megtiltotta, hogy a jövőben engedély nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végezzenek.
Felbolydult a belföldi turizmus. Külföldi vendégből viszont alig jött több a tizedik hónapban, mint egy évvel korábban.
A kormány több egyházi célú beruházást is támogat összesen 5,8 milliárd forintból.
Szerda este zárul az amerikai jegybank, a Fed kétnapos ülése. Abban mindenki egyetért, hogy újabb negyed százalékos kamatemelés jön. a Fed előrejelzése azonban ennél sokkal fontosabb lesz.
A titkára pedig éppen az a személy, aki a helyi letelepedési kötvényes cégnek is dolgozik.
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint gyorsul a magyar gazdasági növekedés az EU-támogatások hatására, a választásokkal és a munkaerőhiánnyal összefüggő gyors bérkiáramlás által gerjesztett fogyasztásnövekedés következtében.
Már kedd éjjelre helyreállítják az Magyarország, Olaszország és Németország felé tartó vezetékeket a legjelentősebb osztrák földgázelosztó terminálon, amelyen aznap robbanás történt - közölte honlapján a Gas Connect Austria, az osztrák földgázszállító hálózat üzemeltetője.
Elrendelte több tízezer Volkswagen Touareg típusú terepjáró visszahívását a német közúti közlekedési hatóság (KBA) a károsanyag-kibocsátást manipuláló szoftverek miatt.
Meglehetősen érdekes volt nézettségi szempontból a mögöttünk hagyott hét. A teljes lakosságot nézve ugyanis az RTL és a TV2 hírműsora volt a két legmagasabb számot produkáló műsor.
Meglehetősen érdekes volt nézettségi szempontból a mögöttünk hagyott hét. A teljes lakosságot nézve ugyanis az RTL és a TV2 hírműsora volt a két legmagasabb számot produkáló műsor.
Idén nyolcadik alkalommal hirdette meg az ingatlan.com csoporthoz tartozó iroda.hu az Év Irodája Versenyt, melynek célja, hogy összegyűjtse és bemutassa az érdeklődőknek az ingatlanpiac és a munkahelyi környezet kialakításának legfrissebb trendjeit. A pályázók közül független szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, a végső döntésbe azonban a közösség is beleszólhat. A nonprofit verseny jelöltjeire az azevirodaja.hu oldalon január közepéig lehet szavazni.
A Facebook helyben, a tevékenysége szerinti országokban fogja könyvelni reklámbevételeit ahelyett, hogy dublini székhelyén venné nyilvántartásba azokat - jelentette be a közösségi médiaportál kedden.
A Konzumnál és az Opusnál is jelentős mértékben emelik a tőkét, különböző módokon.
Részesedést vásárolt az egy időben "új-Közgép"-nek nevezett társaság.
Egy hete Baldauf László még nagyon tagadta, hogy bármit is eladna.
Az Egyesült Államokban nem csak a tőzsdeindexek vannak történelmi rekordon, de a lakosság részvény kitettsége is. Ennél eddig csak egyszer, a dotkom láz idején volt magasabb az érték.
A Facebook film tette híressé a Winklevoss fivéreket, akik az elsőkként kerestek a Bitcoin révén több mint 1 milliárd dollárt. Az egyikük szerint a virtuális pénz további óriási növekedés előtt áll.
A németek, az olaszok és a portugálok is. De van szívük: karácsonykor még biztosan repülnek.
Hatmillió euró, csaknem kétmilliárd forint külföldi befektetéshez jut a Barion Payment Zrt. a cseh alapítású Home Credit Group lakossági pénzügyi szolgáltatótól - tájékoztatta a magyar társaság az MTI-t a tőkeinjekcióról szóló sajtótájékoztatót megelőzően átadott sajtóközleményében.
A csokolók pedig illetékmentességet is kapnak, ha a csokkal vásárolt ingatlan olcsóbb 30 millió forintnál.