2017. október 18. szerda, Lukács
a a a
Mfor.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Vezetőnek lenni nem mindig hálás feladat, a beosztottak legalábbis egyre kisebb tisztelettel tekintenek a feljebbvalókra. Igaz, a vezetők is gyakran tesznek azért, hogy minél kisebb legyen a respektjük.
A támogatott valamint a piaci lakáshitelek körében is nőtt az engedélyezett lakáshitelek száma és összege az első hat hónapban, emelkedett a lakáshitelek folyósítása is az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című kiadványából.
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tulajdonába került a Zsigmond Király Egyetem. A hitközség a vásárlástól a felsőoktatás fejlesztésére vonatkozó hosszú távú stratégiájának megvalósulását reméli. Az egyetem világi, szekuláris jellege nem változik - írta az EMIH keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az országban elsőként a debreceni közösségi közlekedésben vezetik be az elektronikus jegyrendszert: az új típusú, elektronikus személyi igazolvánnyal rendelkező utasok és a diákok novembertől a havidíj befizetésével már bérletként használhatják okmányukat a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. valamennyi villamos-, autóbusz- és trolibuszjáratán - jelentették be kedden Debrecenben, a 2-es villamos Doberdó utcai végállomásán.
A szocho csökkentése önmagában kevés a versenyképesség növeléséhez, ráadásul többlépcsős és kisebb mértékű az ideálisnál - véli Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.
Eddig csak a tulajdonosa volt a kormánypárti portált kiadó New Wave Media Group-nak, most már vezérigazgatója is.
Az Airbus és a Boeing hosszú évek óta ádáz csatát vív. Úgy tűnt az amerikai gyártó lépéselőnybe kerülhet, az Airbus egy most bejelentett tranzakcióval viszont behozta a hátrányát.
Az Airbus és a Boeing hosszú évek óta ádáz csatát vív. Úgy tűnt az amerikai gyártó lépéselőnybe kerülhet, az Airbus egy most bejelentett tranzakcióval viszont behozta a hátrányát.
Az egyetem keddi közlése szerint a magyar állam megegyezett New Yorkkal.
Az egyetem keddi közlése szerint a magyar állam megegyezett New Yorkkal.
Szint hihetetlen, hogy mik derültek ki a világ egyik legjobban kereső sztárjáról, LeBron Jamesről.
Továbbra is ingyenes lesz, de most már külön meg kell rendelni.
Már jövőre érzékelhetőek lesznek az emberek számára a budai egészségügyi fejlesztések - mondta a nemzetgazdasági miniszter egy hétfői sajtótájékoztatón, amelyen elhangzott, hogy a II. kerület 6,8 milliárd forint állami támogatással új szakrendelőt kap. (Szöveg és fotók: MTI)
No nem Budapesten, ennél különlegesebb helyszínen, ahol a Kósa lényegében a miniszteri kinevezését is ünnepelheti.
Azzal együtt a lakásépítési kedv nem lanyhul, sőt!
A magyarok háromnegyede adományozott az elmúlt évben, ami nemzetközi összevetésben is jó arány. A civilszervezetek támogatásakor a megkérdezettek szerint döntő szempont a szimpátia és maga a kérés, hogy adományozzunk, míg az elmúlt évek közéleti vitáinak az adakozási kedvre nincs érdemi hatása – derül ki a Human Dialog és az Emocionális Marketing felméréséből.
Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. és az ENGIE International Holding B.V. (korábban GDF Suez) adásvételi szerződést írt alá az ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról - közölte az NKM Nemzeti Közművek az MTI-vel kedden. A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően zárulhat.
A főszezonban összesen 98 esetben kellett eljárniuk a közlekedési hatóság szakembereinek.
Fákon rakott fészket munkatársainak az informatikai óriás.
Az étteremlánc az eset miatt panaszkezelési tréninget szervez a dolgozóinak.
Az étteremlánc az eset miatt panaszkezelési tréninget szervez a dolgozóinak.
Most már érdemes megvárni a jövő év elejét, akkor hagyományosan csökkennek az árak. A Balaton körül így is 10 millióval lehet drágább egy hétvégi ház, mint másutt.
Most már érdemes megvárni a jövő év elejét, akkor hagyományosan csökkennek az árak. A Balaton körül így is 10 millióval lehet drágább egy hétvégi ház, mint másutt.
36,8 százalékkal emelkedett a termelése a nyolcadik hónapban. A fő oka: sok raktárt húztunk fel.
A Százhalombatta-Pusztaszabolcs és a Rákos-Gödöllő-Hatvan közötti vonalak felújítása kerül ennyibe.
Kína öt százaléknyi részesedést tervez vásárolni a Saudi Aramco szaúdi olajipari cégből, de az ügyletre biztosan várnia kell.
A bizonytalan belpolitikai helyzet miatt a spanyol kormány rosszabb gazdasági növekedést vár jövőre.
Ők 7 milliárd forinttal növelték az állami bevételeket.
A cégek visszajelzései alapján nem valószínű, hogy a jelenleg elérhető olcsó emberi munkaerőt a közeljövőben kiváltanák drágább technológiákkal, egyelőre ez nem érné meg - hangsúlyozta Nábelek Fruzsina, a Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzője a keddi Népszavában.
Nagyszabású akcióban letartóztatta a rendőrség Horvátország legnagyobb magántulajdonú vállalata, a súlyos pénzügyi gondokkal küzdő Agrokor volt vezetőit - közölte az N1 horvát hírcsatorna hétfőn.
Meglehetősen későre tolta az RTL Klub az egyik legnépszerűbb, ám fogyatkozó rajongói táborral rendelkező műsorát a Barátok közt sorozat részeit.
Mike Ashley, a Newcastle United tulajdonosa hétfőn bejelentette, hogy eladó a labdarúgóklub.
Putyin aláírta az Észak-Koreával szembeni szankciókról szóló rendeletet, amely ugyan nem vonatkozik a létfontosságú élelmiszerek szállítására.
Azonnali tőkeinjekciót kap a Colony Capital alapkezelőtől a Weinstein Co. produkciós vállalat, amely tárgyalásokat is kezdett a cég egészének, vagy egy jelentős részének az eladásáról - jelentette be hétfőn közleményben a két érintett fél.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 225,01 pontos, 0,58 százalékos emelkedéssel, 39 119,89 ponton zárt hétfőn, ami új történelmi csúcs.
Úgy gondolom, hogy a globális gazdaság kilátásai szempontjából a legfontosabb ábra az, amit a szövegbe mellékeltem és amely a fejlett világbeli munkanélküliségi rátát mutatja.
Az eddigi ügyvezető igazgató, főszerkesztő, Módos Márton cége vásárolta meg az adót.
Mint ismert, az Index újságíróját vasárnap - nem éppen ügyfélbarát kiszolgálás után - megverte a KFC biztonsági őre. Az eset nyilvánosságra kerülése óta a KFC Facebook-oldalát több mint 300 komment árasztotta el. Hangvételük nem épp barátságos, sőt, péntekre már a KFC gyorséttermébe terveznek látogatást.
A munkaadó 27 600 forintig adhat adómentes juttatást a hitelét törlesztő anyukának a jövő évtől.
A forint lakossági állampapírok állománya 6513 milliárd forintot tett ki szeptember végén, 154 milliárd forinttal emelkedett az előző hónaphoz képest és 1445,8 milliárd forinttal január óta, mely kétszerese az egész évre tervezett növekménynek- közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfői tájékoztatójában.
Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltők, hanem a fiatalabb, de nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják a prémiumot - jelentette be Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere.
A II. kerület történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg az Egészséges Budapest Program keretében a következő időszakban – ezt jelentette be ma Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője és Láng Zsolt II. kerületi polgármester sajtótájékoztatón ismertette a kormány 6,8 milliárd forintos támogatásával a II. kerületi önkormányzat által biztosított telken megvalósuló beruházás részleteit.
A kormány előbb megvárja, milyen hulladékgazdálkodási koncepcióval áll elő az Európai Unió.
A miniszterelnök az új turizmusfejlesztési stratégia kapcsán beszélt többek között 100 ezer új munkahelyről, egészségturizmusról és sportlétesítményekről.
Magyarország kisegítette volna Ausztriát, ha ő rendezte volna a 2026-os téli olimpiát. A népszavazáson azonban nemet mondtak a helyik a tornára.
Egyelőre nem látni a végét a Kobe Steel körül kirobbant botránynak, de könnyen lehet, hogy nem csak a japán acélgyártó, hanem a tőle vásárló partnerei sem ússzák meg az ügyet.
Egyelőre nem látni a végét a Kobe Steel körül kirobbant botránynak, de könnyen lehet, hogy nem csak a japán acélgyártó, hanem a tőle vásárló partnerei sem ússzák meg az ügyet.