2017. augusztus 21. hétfő, Sámuel, Hajna
a a a
Biztonsagportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Nem elég, hogy több mint egy évig fertőzte az androidos készülékeket, még most sem sikerült teljesen kiirtani azt a reklámprogramot, amely több millió felhasználónak okozott bosszúságot.
A Kingston kibővítette a titkosított, DataTraveler 2000 termékcsaládjába tartozó pendrive kínálatát. Ezúttal kisebb adattárolók érkeztek.
A webszervereket egyre több zsaroló program veszélyezteti. A csalókat nyílt forráskódú alkalmazások is segítik a céljaik elérésében.
A Dropnak trójai egy hátsó kaput létesít az általa kiszemelt számítógépeken, majd tűkön ülve várja a támadók utasításait.
​Az Amazonnál elstartolt az a Macie nevű szolgáltatás, amely az adatok védelmét, illetve a megfelelőséget hivatott fokozni.
A vírusterjesztők ismét a PowerPoint felé fordultak, és prezentációk segítségével igyekeznek megfertőzni a számítógépeket.
A Weasel trójai elosztott szolgáltatásmegtagadási támadásokba vonja be a fertőzött számítógépeket. Eközben adatlopástól sem riad vissza.
​A Webroot felvásárolta a Securecast nevű vállalatot, hogy ezzel pörgesse fel a biztonságtudatossági szolgáltatásait.
Egyre aggasztóbb képet festenek a levélszeméttel kapcsolatos trendek. Nem kizárólag a spamek mennyisége növekszik, hanem az azok által terjesztett kártékony programok száma is.
A következő öt tipp segítségével minden szervezet hatékonyabb titkosítással védheti az értékes adatait.
A következő öt tipp segítségével minden szervezet hatékonyabb titkosítással védheti az értékes adatait.
73 különféle kártékony művelet elvégzésére voltak alkalmasak azok az androidos appok, amiket a hivatalos Google Play áruházban szúrt ki az egyik biztonsági cég.
Az Emotet féreg elektronikus levelekben és helyi hálózatokban is meglehetősen gyors terjedésre képes.
​A Pentagon nagyon sikeresnek ítélte meg az etikus hackerek számára kiirt hibavadászatát. Több mint 200 biztonsági rést találtak a résztvevők.
A BitTorrent gyakorta nemcsak jogi kérdéseket vet fel, hanem információbiztonsági problémákat is felszínre hoz.
Megegyezés született a biztonsági cégek (elsősorban a Kaspersky Lab) és a Microsoft között, hogy a Windows 10 miként is kezelje a jövőben az antivírus alkalmazásokat.
A vállalatok, intézmények egyre nehezebben tudnak lépést tartani a kibertámadásokkal. Alapvető változtatásokra lenne szükség a védelem területén.
​Az Adobe ebben a hónapban sem fukarkodott a hibajavításokkal. A Reader és a Flash Player is fontos biztonsági frissítésekkel gyarapodott.
A Microsoft augusztusi hibajavításai között megbújik egy olyan frissítés is, amely egy nagyon aggasztó sérülékenységet orvosol. A vírusterjesztők már dörzsölik a tenyerüket.
A Microsoft elérhetővé tette az augusztusi frissítéseit, amelyek a szokásosnál némileg több vállalati alkalmazást érintenek. Ettől függetlenül az egyéni felhasználóknak is érdemes a frissítésekre ügyelniük.
Az MNB szerint június óta három nagybank ügyfeleitől próbálták megszerezni bizalmas banki adataikat bűnözők. Feltételezhetően célzott adathalász-támadássorozat zajlik a hazai hitelintézetek fogyasztói ellen.
​Immár egyetemi kutatások támasztják alá, hogy az önvezető autókat nagyon könnyen meg lehet téveszteni a közlekedési táblák manipulálásával. Ez pedig balesetveszélyes szituációkat teremthet a jövőben.
A Krad trójai egy hátsó kapun keresztül teljesíti a kiberbűnözők kívánságait.
​A cégek egyre többet költenek biztonsági technológiákra, de nagy részük soha nem méri a védelem hatékonyságát.
​A hírhedt Cerber zsaroló program még egy lapáttal rátett a károkozásokra. A legújabb variánsa fájlok tönkretétele mellett adatokat is lop.
A Karagany trójai megannyi könyvtár és fájl létrehozása után további káros állományokkal halmozza el a számítógépeket.
​Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Fizika Tanszék kutatói és a Maven7 is csatlakozott az Európai Unió legújabb Horizon 2020 kutatásához, a RED-Alert programhoz.
​Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Fizika Tanszék kutatói és a Maven7 is csatlakozott az Európai Unió legújabb Horizon 2020 kutatásához, a RED-Alert programhoz.
Az egyik népszerű Chrome bővítmény fejlesztője adathalász támadás áldozata lett, ami végül egymillió felhasználót sodort veszélybe.
​A Heriplor trójai egy hátsó kapuval veszélyezteti az általa megfertőzött rendszereket.
​A Symantec úgy döntött, hogy eladja a digitális tanúsítványokkal foglalkozó üzletágát az elmúlt időszak afférjait követően.
​Nyáron a szokásosnál is gyakrabban fordul elő, hogy az alkalmazottak távoli helyről használják a céges erőforrásokat, alkalmazásokat és adatokat.
A Reyptson zsaroló program nagyon sok értékes fájlt képes használhatatlanná tenni.
​Újabb IP kamerákról bizonyosodott be, hogy több sebből véreznek, és könnyedén a kiberbűnözés szolgálatába állhatnak.
Átlagosan 3,2 másodpercenként jelenik meg egy-egy új kártékony program, amelyek 99 százaléka továbbra is a Windows-os számítógépeket ostromolja.
Az Ismdoor trójai hátsó kapu kiépítésével és adatlopással segíti támadókat.
​Az HBO elismerte, hogy kibertámadás érte az informatikai rendszerét. Az incidens során rengeteg adat szivároghatott ki.
​A Svpeng mobil banki trójai képernyőfotókkal és a felhasználó által megadott adatok kémlelésével juttatja értékes információkhoz a kiberbűnözőket.
​A Svpeng mobil banki trójai képernyőfotókkal és a felhasználó által megadott adatok kémlelésével juttatja értékes információkhoz a kiberbűnözőket.
Egy meglehetősen nehezen észrevehető hátsó kaput hoz létre a PC-ken a Tinukebot trójai.
​Az információbiztonság jelentősen befolyásolhatja a digitalizációra épülő gazdasági modellek jövőjét.
Az egyre fejlettebb városok alapjául szolgáló technológiai háttér sem sebezhetetlen, ezért a kiberbiztonsági megfontolásokat és a védelmi intézkedéseket nagyon komolyan kell(ene) venni.
Az elmúlt egy év során több tízezer számítógépen sikerült megmenteni a zsarolóvírusok által tönkretett állományokat a No More Ransom kezdeményezésnek köszönhetően.
A Rurtar trójai egy hátsó kapu kiépítésével teszi kiszolgáltatottá a számítógépeket és az azokon tárolt adatokat.
A Philadelphia zsarolóvírus 400 dollárért minden extra szolgáltatást biztosít ahhoz, hogy veszélyes támadások legyenek indíthatók.
Az FBI arra hívta fel a szülők figyelmét, hogy az okosjátékok adatbiztonsági és adatvédelmi kockázatokat vetnek fel, ezért odafigyelésre van szükség.
Az Emotet trójai egy moduláris felépítésű kártékony program, amely elsősorban kéretlen elektronikus levelek révén terjed.
Egyre több probléma forrásául szolgálnak a hirdetéseket kéretlenül megjelenítő reklámprogramok. Sokszor vírusokat terjesztő weblapokra vezetik a gyanútlan felhasználókat.
Az EU adatvédelmi rendeletének való megfeleléshez elengedhetetlen lesz a megfelelő titkosítási technológiák alkalmazása.
Az Yidivo trójai rendszerinformációk mellett felhasználó által lementett adatokat is kiszivárogtat a terjesztői számára.