2017. december 14. csütörtök, Szilárda
a a a
Biztonsagportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Három biztonsági kutató egy olyan támadási módszert dolgozott ki, amely sebezhetővé tett számos jelentős webes szolgáltatást, például a Facebookot is.
​Az év utolsó hónapja sem telik el úgy, hogy a Microsoft ne foltozott volna be veszélyes biztonsági réseket.
Továbbra is előfordul, hogy az internetre kötött, kamerával és mikrofonnal felszerelt babák, robotok és más okosjátékok személyes adatokat továbbítanak a gyártóik számára.
Továbbra is előfordul, hogy az internetre kötött, kamerával és mikrofonnal felszerelt babák, robotok és más okosjátékok személyes adatokat továbbítanak a gyártóik számára.
​A Bankice trójai helyi hálózatokban terjed, és értékes adatok kiszivárogtatására alkalmas.
​A Bankice trójai helyi hálózatokban terjed, és értékes adatok kiszivárogtatására alkalmas.
​Az ünnepi szezonban különösen fontos a kereskedelmi rendszerek védelme. Ilyenkor ugyanis megsokszorozódnak az ezek elleni támadások.
​Az ünnepi szezonban különösen fontos a kereskedelmi rendszerek védelme. Ilyenkor ugyanis megsokszorozódnak az ezek elleni támadások.
​Több mint ötezer olyan WordPress alapú weboldal működik világszerte, amelyek egy kártékony kód következtében szivárogtatják a felhasználók jelszavait.
​A gyerekeket is veszélyeztető internetes fenyegetettségek száma folyamatosan nő. Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb odafigyelésre van szükség a szülők részéről.
Meglehetősen lomhán álltak hozzá a különféle levelező programok és szolgáltatások fejlesztői a Mailsploit néven elhíresült támadási módszer kockázatainak csökkentéséhez.
​A Google kritikus veszélyességű biztonsági réseket is megszüntetett az Android kapcsán a decemberi hibajavításaival.
A karácsonyi vásárlási rohamban könnyű megfeledkezni a legalapvetőbb biztonsági óvintézkedésekről is. Ez pedig komoly veszteségeket okozhat a családi költségvetésben.
​Nemzetközi vizekre evez a ProDay rendezvény, aminek új neve SecOps Europe IT-Biztonsági Konferencia lett.
​Egy olyan zsaroló program lepleződött le, amely elsősorban hálózati (NAS) adattárolókon képes nagyon komoly károkat okozni.
Egyre több jel utal arra, hogy az egy évvel ezelőtt komoly fennakadásokat okozó Mirai botnet ismét éledezik.
Biztonsági szakemberek szerint a gépi tanulásra épülő védelmi technológiák leginkább a még ismeretlen kártékony programok elleni küzdelemben tudnak segíteni.
A PayPal jelezte, hogy az egyik leányvállalatánál 1,6 millió személy adatához fértek hozzá feketekalapos hackerek.
A vállalatok többsége alábecsüli a pendrive-ok által jelentett adatvédelmi és adatbiztonsági kockázatokat. A magyar cégek is sok rizikót vállalnak.
A Cryptoqkg zsaroló program Word dokumentumokat képes tönkretenni.
​Az Amazon több biztonsági újdonsággal rukkolt elő. Ezek a felhőben lévő erőforrásokat, a SaaS alkalmazások elérését és az IoT eszközöket hivatottak védeni.
Egy nagyon megtévesztő csalásról hullt le a lepel. Több ezer forintjába kerülhet, ha nincs résen, és bedől mondvacsinált hibaüzeneteknek.
Egy nagyon megtévesztő csalásról hullt le a lepel. Több ezer forintjába kerülhet, ha nincs résen, és bedől mondvacsinált hibaüzeneteknek.
​A Cisco a WebEx kapcsán kritikus veszélyességű sebezhetőségekről számolt be, amelyekhez már a frissítéseket is elérhetővé tette.
A Tizi kémprogram az androidos eszközökről lopja az adatokat. Különös kíváncsiságot mutat a felhasználó Facebookon és egyéb közösségi oldalakon végrehajtott tevékenységei iránt.
A Trend Micro felvásárolta a kanadai Immunio nevű vállalatot. A cél a szoftverfejlesztés biztonságosabbá tétele.
Egy nagyon aggasztó sérülékenységre derült fény az Apple macOS operációs rendszerében. Egy üres jelszóval is nagy hatalomhoz lehet jutni.
​A Mozilla fejlesztői egy olyan biztonsági funkción dolgoznak, amely lehetőséget ad korábban meghackelt weboldalakra történő figyelmeztetésre.
Az adattolvajok a vállalatok vezérigazgatóit és felső vezetőit sem kímélik. E személyek adatai az internetes feketepiacon különösen sokat érnek.
A Windows mellett az Android, a Linux, sőt a macOS is egyre kiszolgáltatottabbá válik a zsaroló programokkal szemben.
A Facebook nemrégen bemutatott szavazós funkciójába egy súlyos hiba csúszott. A sebezhetőség felfedezője tízezer dollárral gazdagodott.
A Doublehidden trójai igyekszik minél tovább rejtve maradni a készülékeken. Ez azonban már csak azért sem igazán sikerülhet számára, mivel reklámokat jelenít meg.
​A ProtonMail még egyet feljebb csavart a titkosítás szintjén. Már a névjegyek is biztonságba helyezhetők.
A Scarab zsaroló program milliószámra kezdett terjedni. Ha így folytatja, akkor a legpusztítóbb számítógépes károkozók közé küzdheti fel magát.
A Pushbank trójai online banki szolgáltatásokhoz, illetve webáruházokhoz tartozó felhasználóneveket és jelszavakat gyűjt, sok egyéb értékes információ mellett.
A fekete pénteki vásárlási rohamban könnyű megfeledkezni a biztonsági óvintézkedésekről. Pedig ezek nélkül az akciós vásárlás igen sokba kerülhet.
A pénzügyi adataink védelmére már nagyobb figyelmet fordítunk, mint korábban, de az online fiókok biztonsága még sokszor háttérbe szorul.
Az Uber elismerte, hogy még a tavalyi év során 57 millió felhasználójának adataihoz fértek hozzá illetéktelenek. Ráadásul az incidens után a céget meg is zsarolták az elkövetők.
A Fakeyouwon trójai az androidos készülékeken jelenít meg bosszantó reklámokat.
Biztonsági kutatók előrejelzése szerint idén az újonnan felfedezett androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót.
​Megjelent az a toplista, amely napjaink legveszélyesebb sebezhetőségeire hívja fel a figyelmet. Az is kiderül belőle, hogy az elmúlt években sajnos sok területen vallott kudarcot a biztonság megerősítése.
​A Google 100 ezer dollár jutalomban részesítette azt a biztonsági kutatót, aki a Chrome OS védelmét térdre kényszerítette.
​Az androidos készülékek zömét veszélyezteti az a támadási módszer, amelynek révén a kiberbűnözők képernyőképeket menthetnek le, illetve hangfelvételeket készíthetnek.
Az Android kompatibilis Rootnik trójai egy csinos hölgy révén csapolja meg a gyanútlan felhasználók pénztárcáját.
​A GitHub egy olyan újdonságot jelentett be, amely egy csapásra rengeteg nyílt és zárt forráskódú alkalmazást tehet biztonságosabbá.
​Azt gondolhatnánk, hogy a jelszavainkra a legnagyobb veszélyt a jelszólopó programok jelentik. Holott egy más típusú csalás sokkal több kockázatot rejt e tekintetben.
A Reaver trójai jogosulatlan fájlműveletek elvégzésére ad lehetőséget a fertőzött számítógépeken. A károkozó távolról vezérelhető.
​A harmadik negyedévben a DDoS támadások az online játékokat, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat sem kímélték.
A szervezetek továbbra is számos területen küzdenek a GDPR előírásainak értelmezésével. Eközben az idő rohamosan fogy.
Az Adobe nem kevesebb mint 80 hibajavítást adott ki a különböző alkalmazásaihoz. Érdemes mihamarabb telepíteni a szoftverek legújabb verzióit.