2017. június 27. kedd, László
a a a
Biztonsagportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
​A Kaspersky Lab elindította a töménytelen biztonsági információt hordozó Threat Intelligence Portalt.
A SamSam nevű zsaroló program terjesztői nagyon eldurvultak. Esetenként több tízezer dollárt követelnek azért, hogy helyreállíthatóvá váljanak a szerzeményük által okozott károk.
A Sorebrect zsaroló program nem igazán válogatós, szinte minden állományt tönkretesz a számítógépeken.
​A brit rendőrség letartóztatott két személyt. A gyanú: a Microsoft hálózatának meghackelése.
​A kifejezetten IoT-eszközöket célzó vírusok száma elérte a hétezret. Ezek több mint fele az idén jelent meg.
​Újabb adatvédelmi eszköz kapott tanúsítványt a SUSE egyes platformjaihoz.
Néhány hetes kihagyás után a kiberbűnözők ismét felkarolták a Locky zsaroló programot, és nagyon intenzív vírusterjesztésbe kezdtek. Ezúttal is e-mailekben érkezik a veszedelem.
A Bleagle trójai a zsaroló programoktól lesett el néhány romboló módszert, de váltásdíjat egyelőre nem követel.
A Bleagle trójai a zsaroló programoktól lesett el néhány romboló módszert, de váltásdíjat egyelőre nem követel.
​A vírusvédelmi megoldásairól ismert G DATA ezúttal a hálózatmonitorozás terén szolgált újdonságokkal.
Izraeli egyetemi kutatók egy furmányos módszert dolgoztak ki arra, hogy miként lehet a routereket lehallgatni.
Visszatért a Xiazai trójai, amely a korábbi variánsához hasonlóan hátsó kaput létesít a számítógépeken.
Visszatért a Xiazai trójai, amely a korábbi variánsához hasonlóan hátsó kaput létesít a számítógépeken.
​A McAfee egy ingyenesen letölthető eszközzel igyekszik segíteni a Pinkslipbot nevű trójai irtását.
A TrickBot banki trójai program új célpontok után nézett. Annak ellenére nagyon fertőző, hogy a károkozásaihoz nem kevés felhasználói közreműködésre is szüksége van.
Az adatok, fájlok multimédiás tartalmak megosztása minden korábbinál könnyebbé vált. Ugyanakkor mindez visszaélésekre is módot adhat.
Egy holland webfejlesztő a PHP-alapú rootkitek veszélyeire hívta fel a figyelmet.
Az adathalászok egyre nagyobb lendülettel vetik bele magukat a Facebook mobilos verziójának ostromlásába. Pofonegyszerű megoldással igyekeznek megtéveszteni a felhasználókat.
​Noha a felhasználói adatokat a kiberbűnözők is gyakorta veszélyeztetik, sok értékes fájl elvesztéséért mégsem a feketekalapos hackerek tehetők felelőssé.
Az Industroyer trójai egy tipikus, hátsó kapu létesítésére alkalmas károkozó, amely meglehetősen jól rejtőzködik a fertőzött rendszereken.
Ingyenesen is elérhető kémszolgáltatások jelentek meg internetes alvilági körökben. Ezúttal a Mac-gépek kerültek célpontba.
Az Erebus program a Linux operációs rendszerekre épülő számítógépek tulajdonosait zsarolja.
Az SAP elérhetővé tette a havi biztonsági frissítéseit. A legtöbb hiba megszüntetésére a NetWeaver esetében volt szükség.
Egy újonnan felfedezett trójai program elsősorban a kritikus infrastruktúrákban és az ipari rendszerekben képes komoly fennakadásokat okozni.
A WannaLocker zsaroló alkalmazás az androidos készülékek tulajdonosainak tud nagyon kellemetlen meglepetéseket okozni.
Az Adobe is kiadta a júniusi biztonsági frissítéseit. A legtöbb és legfontosabb hibajavítások ezúttal is a Flash Playerhez érkeztek.
Az Agaadex trójai kattintás alapú csalásokba vonja be a PC-ket, miközben reklámokkal árasztja el a böngészőket.
​Az okostelefonok és egyéb mobil készülékek megfertőzésére alkalmas zsaroló programok mennyisége háromszorosára emelkedett az első negyedévben.
​Megérkeztek a Microsoft első nyári frissítései. Elsősorban a Windows és a cég webböngészői jutottak hozzá sok hibajavításhoz. Ismét frissítést kapott a Windows XP.
​75 újabb androidos alkalmazásról derült ki, hogy azok leginkább a netes csalók pénztárcájának megtömésére alkalmasak. A Google már el is távolította a Playről a problémás appokat.
A Fireball trójai rendszerinformációkat szivárogtat ki a fertőzött számítógépekről, miközben vírusterjesztéstől sem riad vissza.
​Tovább folytatódnak a Samba szerverek elleni támadások. Aki még nem tette meg, mihamarabb frissítsen!
Egy érdekes felmérés látott napvilágot, amelyből kiderül, hogy az operációs rendszerek és a webböngészők frissítése rengeteg kívánnivalót hagy maga után.
A Rochim trójai a webes adatforgalom lehallgatásában, illetve manipulálásában segíti a kiberbűnözőket.
​A WordPress csapata úgy határozott, hogy minden lelkes biztonsági kutató számára elérhetővé teszi a jutalmazási programját.
​Egy olyan kártékony program kezdett terjedni, amely kifejezetten a Raspberry Pi alapú megoldások ellen indított támadást. A károkozó célja: bitcoin bányászat.
A Sophos várakozásai szerint a következő hónapokban több kiberbűnözői csoport is fel fogja használni a ShadowBrokers által kiszivárogtatott információkat.
​A Foscam IP-kamerák kapcsán számos biztonsági hiányosságra derült fény, amelyek közül több kritikus veszélyességűnek tekinthető.
Az FBI lefülelte annak a motoros bandának a tagjait, akik 150 Jeepet lovasítottak meg. A tevékenységük során adatlopástól sem riadtak vissza.
A Felismus trójai különféle modulokkal képes kibővíteni a funkcionalitását. Alapvetően azonban egy hátsó kapu kiépítésére szánták a készítői.
A Mozilla megreformálta a biztonsági kutatók számára kialakított jutalmazási programját, amely sokkal átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá vált.
​Nemcsak a Word és Excel fájlokkal érdemes óvatosan bánni, ugyanis a vírusterjesztők a PowerPointra is rákaptak. Kis odafigyeléssel azonban keresztbe lehet tenni nekik.
A Wimhop trójai távoli számítógépeken igyekszik különféle folyamatokat elindítani, ami végül károkozásokhoz vezethet.
​Az Oracle kibővítette a felhős, SOC (Security Operations Center) szolgáltatásait, amelyek főleg a gépi tanulás terén fejlődtek.
​A Google keresőjében megjelenő reklámok között ismét feltűntek kártékony weboldalakra mutató hivatkozások. A fizetett hirdetésekre való kattintáskor is érdemes óvatosnak lenni.
​A Seasharpee.A trójai egy webes hátsó kapu révén teszi kiszolgáltatottá a szervereket a külső károkozásokkal szemben.
Több ezer Hadoop rendszer és legalább 5 petabájtnyi adat lehet kiszolgáltatott a külső támadásokkal szemben. Elsősorban nem megfelelő konfigurálás áll a háttérben.
A Google megnevezte azokat az okostelefonokat, amelyeken az Android operációs rendszer naprakész állapotban fut. Ezek azok a mobilok, amikre a gyártók, szolgáltatók a leghamarabb eljuttatják a hibajavításokat.
Új biztonsági szolgáltatásokat vezetett be az Invitech Solutions, amelyek menedzselt védelemre adnak lehetőséget.
Idén harmadik alkalommal hirdet versenyt a Trend Micro fiatal kiberbiztonsági szakemberek számára.