2015. július 6. hétfő, Csaba
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Munkatarsaim.hu közösségi oldal célja, melyet a Profession.hu indított el, hogy az álláskeresők már idejekorán minél hamarabb megismerhessék a munkakörnyezetet, ahol dolgozni szeretnének.
A munkavállalók egészsége, közérzete komoly versenyelőny a cégek számára! A dolgozók jó közérzetével foglalkozó téma népszerűsége az utóbbi pár évben jelentősen nőtt és egyre több szervezet felismerte már a munkavállalók jó közérzetével foglalkozó programok és kezdeményezések egyre növekvő fontosságát és előnyeit.
Diákok, fejlesztők, startupok és szabadúszók, figyelem! A Berocca most egy izgalmas nemzetközi pályázatot hirdet innovatív egészség témában a Bayer Healthcare „Grants4Apps” kezdeményezésének keretén belül.
Egy csomó papíralapú munkafolyamat automatizálható, digitalizálható, ráadásul a versenyképességhez ezt inkább előbb, mint utóbb meg kell lépni, írja a Computerworld.
Hétfőtől a tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta a legmagasabb szintű, piros figyelmeztetést az egész ország területére. A törvény ilyenkor gyakoribb pihenőidőt és védőitalt ír elő azok számára, akiknek a munkahelyét nem lehet 24 fok alá hűteni. Különösen oda kell figyelni a szabadban dolgozókra.
A munkaerőpiacért felelős államtitkár 60-70 ezer fős bővülésre számít a versenyszférában jövőre, míg a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése ennél jóval pesszimistább, ennek nagyjából a felével számol, derül ki az Mfor elemzéséből. Hogyan is alakul az elsődleges munkaerőpiac?
Meghatározta a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országbeli - Európai Unión kívüli - állampolgárok legmagasabb létszámát a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent rendeletében.
Egyre több politikus tartja fontos kommunikációs eszköznek a Twittert, amely így fontos munkaeszköz lett. Felmérések szerint a világ vezetőinek több mint négyötöde rendszeresen használja, írja a Blikk.
A számítógép előtt végzett munka miatt a dolgozók mereven tarthatják magukat, így a nyaki és a derékrész nagyobb megterhelésnek van kitéve, ez egyfajta gerincferdülést tarthat fenn, írja a délmagyar.hu.
A legtöbb esetben fejben dől el, hogy miből lesz negatív és miből pozitív stressz. Akkor tudjuk pozitívan értékelni ezt a fajta nyomást, ha neveltetésünkből kifolyólag a stresszhelyzetre megoldandó kihívásként tekintünk, vagy ha stabil az önbizalmunk, és nem egy aktuális helyzet végkimenetelétől vagy mások ítéletétől tesszük függővé, mennyit érünk.
A munkahelyét elveszítő embernek nem csak az anyagi, hanem az állástalanság érzelmi és pszichés következményeivel is meg kell birkózniuk, írja a WEBBeteg.hu. Ez tartós munkanélküliség esetén testi tünetekkel is jár.
Lena Dunhammel, az HBO Csajok című sikersorozatának készítőjével dolgozik együtt a nyári szünetben gyakornokként Barack Obama amerikai elnök idősebbik lánya.
Munkásokat temetett maga alá egy kínai cipőgyár, a balesetben kilenc munkás életét vesztette, sokan megsérültek.
Stresszinterjún, pszichológiai teszten, értékelő központon kellene bizonyítaniuk alkalmasságukat a gólyatáborok szervezőinek - írja a Magyar Nemzet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) javaslataira hivatkozva.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a rossz európai politika a mostani többszörösére gerjesztheti a bevándorlási hullámot. Sok menekült azt látja ugyanis, hogy itt megvan, sőt be is fogadja az a jóléti rendszer, ami például az afrikai államokban teljesen hiányzik - írja a Hvg.hu a Kossuth Rádió 180 perc című műsorára hivatkozva.
A közösségi média felszínessé teheti kapcsolatainkat. Erről árulkodik, ha túl sok az ismerősünk, ha lájkok száma határozza meg önbizalmunkat, cukorkaként osztogatjuk a névjegyünket, és csak azokkal állunk szóba, akiktől egyből előnyöket remélünk. Tíz árulkodó jelet szedett össze a Hvg.hu.
Másfél-ezer magyar innovációs projekt nyert uniós támogatást. A KPMG vezetője szerint a program sikeres volt abban a tekintetben, hogy a forrásokért cserébe magas színvonalú és átlátható projektigazgatásra kényszerítette az érintett cégeket, kutatóintézeteket és egyetemeket.
Júliustól Bolla Szilárd, a Hewlett-Packard Corporation hazai leányvállalatának korábbi ügyvezető igazgatója a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA)új befektetési elnökhelyettese. A kormány ettől a lépéstől remél több befektetést és munkahelyet, derül ki a portálunknak eljuttatott sajtóanyagból.
Harmadik alkalommal indul hazánkban a Legfittebb Munkahely Felmérés azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi egészségfejlesztés fontosságára, és hogy díjazza a dolgozók egészségéért aktív szerepet vállaló hazai vállalatokat.
Már biztos, hogy nem Szombathelyen vagy Debrecenben épít új gyárat az indiai Tata tulajdonában lévő Jaguar Land Rover - írja a Napi.hu.
Idén július 1-től Fabrizio Sforza tölti be a Danone Kft. kereskedelmi igazgatói posztját. A szakember komoly tapasztalatokkal bír az FMCG termékek piacán - tájékoztatták portálunkat.
A szülők születési helye még mindig befolyásolja a sikeresség esélyeit az életben - hívja fel a figyelmet a bevándorlók integrációjára a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD). A jelentés szerint a tagállamok lakosságának 18 százaléka bevándorló vagy rendelkezik legalább egy bevándorló szülővel.
Az LMP úgy tudja, egyre több embert próbálnak közfoglalkoztatásba kényszeríteni, amelynek egyedüli célja a bérköltségeken való spórolás. Ezért a párt át kívánja világítani a nagy közfoglalkoztató rendszereket - mondta Szél Bernadett, a párt társelnöke.
A következő évtől megpróbálja elindítani a kormány a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók ötvenszázalékos bérfejlesztését - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán csütörtök este.
Több más mellett a fogyatékkal élők spanyolországi, mezőgazdasági gyakorlatának a támogatásával, illetve a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének drámapedagógiai eszközökkel való segítésével foglalkozó, EU-s projektek kapták meg a Tempus Közalapítvány Nívódíját.
Nyolcórás közmunka mellett kétórás rész- vagy alkalmi munkát lehet-e vállalni?
A kismamákat a jogszabályok is támogatják a munka világába történő visszatérésben, már ha van hova visszamenni. Fontos tudni, hogy az anyákat/apákat nem védik korlátlanul a regulák a szülési szabadság után.
Halálos üzemi baleset történt a Volkswagen elektromotorok gyártásával foglalkozó részlegén, a németországi Kasselben - írja a szerda délután történt esetről a Financial Times alapján a Hvg.hu.
Tíz Alexandra könyvesbolt szűnik meg a következő hónapokban - idézi a cég közleményét az Index. Helyüket valószínűleg a Libri veszi át.
Az Index szerint Baldauf László, CBA-elnök a Heti Válasznak adott interjúban gyakorlatilag elismerte, hogy ők lobbizták ki a kormánynál a vasárnapi zárva tartást.
Az építtetők és felújítók a mestert megbízható, jó áron dolgozó szakemberként írták le. A kontárt pedig hanyag, megbízhatatlan szakiként azonosítják, aki többet kér a munkáért, mint amennyiben előzőleg megállapodtak - már ha megcsinálja. Az ápolatlan megjelenést, az italozás és a dohányzást ki nem állhatják, a politizálás egyenesen megbocsáthatatlan egy felmérés szerint.
Az állami vezetői juttatások csökkentésével összefüggő törvénymódosításokról vitáztak a képviselők kedden az Országgyűlésben. Az MSZP szerint nem a fizetések, hanem az állami vezetők számának csökkentésével lehetne olcsóbbá tenné az állam működését.
Ellenzi az osztrák munkaerőpiac migránsok előtti megnyitását Rudolf Hundstorfer szociális miniszter egy szerdán bemutatott gazdasági tanulmány eredményeire hivatkozva.
Új munkahelyeket teremt a Tesco online bevásárlási, házhoz szállítási szolgáltatása. Budapest, Szeged és Székesfehérvár után immár Győrben és Csepelen is házhoz szállítanak - írja a Napi.hu.
Segély helyett egyre többen élnek munkából, a közfoglalkoztatási programnak köszönhetően egyre többen dolgoznak - mutatott rá Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Jövőre mintegy 70 milliárddal 340 milliárd forintra nő a közfoglalkoztatásra rendelkezésre álló forrás.
A kisebbik rossz az, ha a vasárnapi népszavazáson az eurózónában maradásra szavaznak a görögök - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatorna műsorában.
A tudásintenzív iparágban működő cégeknél a közvetlen, őszinte kapcsolat, bizalom felettes és beosztott között elsődleges, ebben segít a mentoring - mondta a HR Portálnak Nagy Terézia, az idei Mentor Oscar különdíjazottja. Az Ericsson project office leaderjének szakmai tapasztalata, vevőszemlélete, és eredményei győzték meg a mátrix szervezetben működő vezetőket, hogy hitelesen tud segíteni. A sikeres együttműködést pedig nyitottsággal, változtatni akarással írta le, ahol a mentor nem ragaszkodik a saját megoldásaihoz.
Belgium, Ciprus, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Luxemburg és Spanyolország szerdától korlátlanul lehetővé teszi a horvát állampolgárok munkavállalását. Ausztria, Málta, Hollandia, Szlovénia és az Egyesült Királyság azonban zárva tartja munkapiacát.
Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést azzal, hogy jól működő vállalkozások fiktív számlákat kiállító munkaerő-kölcsönzésre szakosodott cégeken keresztül csökkentették adó-és járulékfizetési kötelezettségüket - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdai közleményéből.
A vállalati szektor bevonásával indított szakok felkeltették a jelentkezők érdeklődését. Az Oktatási Hivatal adatai szerint hét százalékkal többen jelentkeztek 2015-ben azokra az egyetemekre, főiskolákra, amelyek indítanak duális képzésben szakokat, mint tavaly - írja a napigazdasag.hu.
A Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya elutasította a VDSzSz Szolidaritás érdekvédelmi alelnökének kérelmét, hogy vizsgálják meg a szervezet Gaskó István elnöksége alatti gazdálkodását. Három alapítványra vonatkozóan a kérelmet elbírálásra a hatáskörrel rendelkező osztályai részére továbbították.
Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren. Ha ez elmarad, ősszel felmondanak. A Vasutasok Szakszervezete is támogatja a béremelésért, méltó munkakörülményekért és megbecsülésért folytatott harcukat.
1954. születési vagyok. 16 éves koromtól dolgozom. 2011. novemberében adtam be a nyugdíjkérelmemet. A Nyugdíj Intézet hosszú huzavona után 36 év 344 napra igazolta vissza a munkaviszonyomat. Az egyik cégnél nem találták meg a bevallásomat, a NAV-tól beszereztem az adóbevallásomat, ami igazolta, hogy volt jövedelmem. Dolgozom 2012. január óta. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz fordultam, mert nem tartom igazságosnak a Nyugdíj Intézet eljárását, hogy nem az én hibámból nem találják a bevallást, ugyanakkor a NAV-nál megvan, hogy mennyi volt az adott cégnél a jövedelmem és az adó is be lett fizetve. A kérdésem tekintettel arra, hogy 2011. novemberben beadott nyugdíjkérelmemhez, még hozzáadódott 3 év 178 nap beadhatom-e a nyugdíjkérelmet. Mert a Bíróságon még nem született ítélet.
Az egészségügyi dolgozók figyelemfelhívó vonulásos demonstrációja miatt forgalomkorlátozások lesznek szerdán délután Budapest belvárosában, ezért változik a 2-es villamos és több buszjárat közlekedése - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Az Európai Unió 28 tagállamában a munkanélküliségi ráta májusban 9,6 százalék volt, az előző havival megegyező. Egy évvel korábban, 2014 májusában 10,3 százalék volt a munkanélküliség az EU-ban.
Minden munkaviszonyomat elismerték közalkalmazotti jogviszonynak, a bértáblába így soroltak be. Munkaviszonyom így 1977-től van. Az óvodában ténylegesen 1985. május 13-tól dolgozom, most volt a harmincéves jubileumom. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha én 2017 évben elmegyek nyugdíjba megkapom-e a negyvenéves jubileumi pénzt? Közalkalmazottként meglesz a negyven évem, de mint óvodai dajka „csak” 32.
Új elnök-vezérigazgatója van a Szerencsejáték Zrt.-nek, Braun Márton Szentpétery Kálmánt váltja a tisztségben.
Széthúzás nehezíti az egészségügyi dolgozók érdekvédelmét. Nem értenek egyet a szervezetek abban, vajon kell-e még demonstrálni a bérproblémák, túlórák miatt.
Jelenlegi munkahelyemen közfoglalkoztatottként dolgozok határozott idejű szerződéssel. Ha esetleg úgy döntenék, hogy azonnali hatállyal felmondok, (amelyre mind a munkáltatónak mind nekem lehetőségem van) mert egy másik munkahelyre felvennének, kifizetik-e a megmaradt szabadságaimat?
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) azt várja, hogy négy év alatt a jelenlegi 50 ezerről 70 ezerre nő a duális szakképzésben résztvevő diákok száma - jelentette ki a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.