2014. november 29. szombat, Taksony
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Személyes és telefonos kiszolgálásban viszonylag jól teljesítenek a hazai vállalatok, az elektronikus ügyfélkiszolgálás területén viszont van még hova fejlődni, bár jelentősek a különbségek az egyes cégek között - mutat rá a ClientFirst Consulting felmérése.
Jogos társadalmi igényre válaszul, 2015 januárjától már törvényi kötelezettség lesz a büntetés-végrehajtási intézetekben az elítéltek számára a munkavégzés - nyilatkozta Lajtár József vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese a Magyar Nemzetnek.
Száznál több, de kétszáznál kevesebb munkavállaló csoportos létszámleépítésére készül az MTVA a Népszabadság információi szerint.
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megkezdte az Európai Parlament szerdai strasbourgi ülésén annak a 300 milliárd eurós befektetésösztönző csomagtervnek az ismertetését, amelyet a munkahelyteremtés és gazdasági növekedés előmozdítása érdekében dolgozott ki az unió javaslattevő-végrehajtó intézménye.
Ha a dolgozó ragaszkodik hozzá, akkor ugyan ösztönözhető az elektronikus kifizetés felé, de nem kötelezhető rá, hogy azt elfogadja. A Bankráció leírja, hogyan vehető ki a céges számláról a bérre szánt készpénz.
Megvan az új hatósági ellenőrzési terv. Többek közt a szabadságolási szabályok betartását, illetve a munkaerő-kölcsönzőket is alaposan vizsgálni fogja 2015-ben, már nem a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, hanem annak jogutódja, írja a Napi.hu.
A 2015-ben életbe lépő cafeteria változtatással kapcsolatban szeretném a következőt kérdezni Öntől. Cégünknél az adható cafeteria felső határát kihasználva kapjuk ezt a juttatási formát, és minden év januárjában választhatunk, hogy mire szeretnénk ezt az összeget "elkölteni". Én a jövő évtől szerettem volna igénybe venni, szinte a teljes felhasználható összeg erejéig (kb. 72.000 Ft/hó) az adómentes lakhatási támogatást a cafeteriámból. Próbáltam utánajárni, de az interneten található cikkek közül sajnos egyikben sem találom arra a választ, hogy az ilyen adómentes juttatást is csak 200.000/év összegig lehet igénybe venni, vagy az egész nettó 450.000 Ft/év keretet felhasználhatom erre? Mindenhol csak arról írnak, hogy 200-450 ezerig tartó tartományban a SZÉP-kártya, vagy 51 százalékos cafeteria választható, ezért számomra nem világos, hogy így viszont hogy jön ki az adómentes lakáshitel támogatásnál az 5 millió Ft/5 év?
A 2013. valamint a 2014. évi cafeteria teljes keretösszegét, évenként 450000 Ft/fő lakásvásárlás céljából kértük élettársammal. Így most összesen (450000+450000)*2=1800000 Ft áll rendelkezésünkre. Mindezt abban a tudatban tettük, hogy ez az összeg adómentes. A tervezett lakásvásárlás éve 2015, az erre az évre esedékes cafeteriát is lakásvásárlásra szerettük volt elhatárolni. (450000*2)=900000 Ft. Tehát így összesen 2700000 Ft-al számoltunk, mint adómentes pénzösszeg. Kérdésem arra irányul, hogy a cafeteriát terhelő adók módosítását figyelembe véve, hogyan alakul a rendelkezésre álló pénzösszeg? A 2013. valamint a 2014. évben elhatárolt összegekre vonatkozik az adómódosítás?
Olvastam az Ön által megválaszolt biztonsági őr levelét. Én pontosan ebben a helyzetben vagyok. Az év minden hónapjában 12 órában dolgozom strandon. A cikkre hivatkozva szóltam a főnökömnek,hogy nézze meg ő is. De azt mondta a munka törvénykönyve pontos utalást nem ad arra vonatkozóan, hogy hány nap szabadság jár nekem, ő is a 30 helyett 20-at ad. Kérem, hogy a munkatörvénykönyve pontos meghatározását legyenek szívesek számomra el küldeni.
Az ionizáló sugárzásnak kitett munkakörben (ipari radiográfia - OSSKI kontrollal) végzett több, mint 15 éves tevékenység után, melynek időtartama meghaladta a napi 3 órát jár-e nyugdíj korkedvezmény (10 év után 2 év korkedvezmény, minden további 5 év után újabb 1-1 év kedvezmény)? 1957-es születésű vagyok, így a kedvezmény nélküli 2022-ben várható nyugdíjba vonulásom csökken-e 3 évvel?
A portfólió készítése miatt a munkahelyemen a jogviszony számítása folyik. Pedagógus vagyok 1983-ban végeztem, 1983. augusztus 1-én kezdtem dolgozni. 1987-ben született az első gyermekem, akivel gyesen voltam. Közben 1990-ben megszületett a második gyermekem. Ezeket az éveket ki kell- e venni a jogviszonyból?
Az új munkatársak kiválasztása mindenképpen kulcsfolyamat az emberi erőforrás menedzsmentben. Egyre több szervezet forintosítja, mennyibe is kerül 1-1 felvételi folyamat, a kalkulációk során a közvetlen toborzási költségeken túl a kollégák interjúzással töltött munkaidejének értékét illetve a fluktuációval járó költségeket is érdemes figyelembe venni. Egyértelmű érdeke a cégeknek, hogy a kiválasztás a lehető legjobb szakmai alapokon és leghatékonyabban folyjon, ennek biztosítását azonban nem az interjúszobában kell elkezdeni.
Egy átlagos magánnyugdíj-pénztári számlán 3,34 millió forint van, az idén 244 ezer forinttal gyarapodott az egyenleg, írja a Világgazdaság.
Az Accell Hunland Kerékpárgyártó Kft. több mint 600 millió forintos beruházás keretében új csarnokot épített, fejlesztette technológiáját és 100 új munkahelyet teremtett tószegi telephelyén.
Külföldi példára hivatkozva nehezítenék a külföldiek munkavállalását Szerbiában, az erről szóló törvénytervezet szerint csak abban az esetben lehet ezentúl külföldi állampolgárt foglalkoztatni a szerbiai vállalatokban, ha nincs a munkakörnek megfelelő szerb jelentkező.
A Hilti, a Microsoft, és a Provident végeztek első helyen az idei legjobb munkahely felmérésben, amelynek során több mint 34 ezer munkavállaló mondta el véleményét munkahelyéről. A magyar munkavállalók körében érezhetően csökken az állásuk elvesztésétől való félelem, de 10-ből 7 ember még mindig úgy érzi, hogy komoly nehézségekbe ütközne, ha új munkalehetőséget kellene keresnie. Ez az arány jóval alacsonyabb az Y generáció tagjai között, szinte kivétel nélkül biztosak abban, hogy könnyedén találnának új munkát szükség esetén.
A Miniszterelnökségen napi tízórás munkarendet ért kritikákra Lázár János azt válaszolta, hogy senkinek nem kötelező ott dolgoznia, és mivel a legfontosabb kormányzati döntés-előkészítő szervről van szó, akár 12 órát is dolgoznak, ha szükséges.
Kompetenciamérést vezetnének be az egyetemeken, hogy nem megfelelő képességekkel ne lehessen bekerülni a felsőoktatásba, illetve a szakmunkásoknak is szeretnék biztosítani a bejutás, a továbbtanulás lehetőségét, nyilatkozta Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a VS.hu-nak.
A kormányhivatali rendszer átalakításával bizonyos funkciók más-más minisztériumhoz kerülhetnek jövőre, értesült a VS.hu. Az átalakítás célja még nem egyértelmű, azonban a szociális kiadások megnyirbálása lehet mögötte.
December elsejétől a kormányhivatalok rövidebb ideig lesznek nyitva. Így többnyire munkaidőben lehet majd ügyeket intézni a kormányablakoknál, írja az Magyar Nemzet.
Egy csatornatisztító munkás rendezetlenül hagyta a szerszámait a munkaterület körül, ezért egy férfi bántalmazni kezdte, hétfőn délután, Előszálláson, írja a duol.hu.
Karbantartási munkálatok zajlottak a Pick Szeged Zrt. üzemében, amikor egy hűtőgázt tartalmazó vezeték megsérült. Egy munkást szállítottak 24 órás megfigyelésre kórházba, írja a délmagyar.hu.
Több tárca és háttérintézmény is gondolkozik a a tízórás munkanapra történő átálláson, miután a Miniszterelnökség már megtette ezt a lépést. A Magyar Nemzet információi szerint több családos dolgozó ezért felmondott.
Október végén mintegy 395 ezer regisztrált álláskereső szerepelt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) nyilvántartásában, ez 93 ezerrel kevesebb az előző év azonos időszakinál - tette közzé az NMH a honlapján.
Bár a férőhelyek bővítése jövőre folytatódik, és több száz új kisgyermeknevelőre lenne szükség, utánpótlás a az alacsony fizetések miatt nemigen van, írja a Világgazdaság.
Az életminőség romlásához és a hazai össztermék (GDP) csökkenéséhez vezethet a képzett, fiatal munkaerő elvándorlása azokban az EU-hoz 2004 óta csatlakozott országban, ahonnan a munkaerő a nyugati társállamokba áramlik - ezt mutatta ki egy hétfőn ismertetett német tanulmány.
Eltörölték a START-kártyát, ami nem rontja a pályakezdők, az 50 felettiek és az ápolási díj után elhelyezkedni akarók munkaerő-piaci helyzetét, mivel eddig sem hatott jelentősen az elhelyezkedésükre. A Munkahelyvédelmi Akcióterv kedvezményei jórészt átvették a szerepét, de arról nincs információ, hogy sikeresebbek-e, mert az EU által szorgalmazott színvonalú hatástanulmány nem készült erről.
És egyébként is, hogyan lehet ezt kideríteni? Egész egyszerűen. Ha TEDx konferencián jársz, a névjegyeden van egy “erről szeretek beszélgetni” felirat és alatta 3 üres mező. Ezeket te töltheted ki egy-egy szóval, ami egy-egy érdeklődési területedet jelöli. A regisztráció interneten keresztül történik és ezt a 3 szót a közönség minden egyes tagja megadja, úgyhogy kár lenne nem elemezni ezeket az amúgy is meglévő adatokat.
Sokszor olvashattunk arról, hogy mekkora csapást mért a munkavállalókra és a szakszervezetekre a 2012. július 1. napján hatályba lépő új Munka törvénykönyve. Egyrészt szűkítette az egyes munkavállalók jogait (munkaidő, munkabér, pótlékok, kártérítés, felmondás), másrészt pedig az úgynevezett kollektív jogok terjedelmét (szakszervezeti tisztségviselők munkajogi védelme, munkaidő-kedvezmény, tájékoztatás, konzultáció, megszűnő jogosítványok, sztrájkjogi korlátozások), valamint azok érvényesíthetőségét is korlátozta. Utóbbi azt jelenti, hogy a jogalkotó gondoskodott arról, hogy a munkavállalók együttesen se léphessenek fel jogai védelme érdekében. A szabályozás változásának az eredményei már jól láthatóak. A munkaügyi pereken belül az eddig többséget kitevő munkaviszony megszüntetésének jogellenessége jogcímen indított perek aránya jelentősen visszaesett, a szakszervezetek pedig az életben maradásért küzdenek. Mi történik eközben Európában? Egyedi jelenséggel találkozhatunk Magyarországon? Sajnos a válasz egyértelműen a nem.
A főállásom heti 40 órás két műszakos munkarendben történne. A másodállásom szombati munkavégzés lenne 24 órában. Szombat reggel 8-tól vasárnap reggel 8-ig. Azt szeretném megkérdezni, hogy jogilag lehetséges-e?
Férjem 2011-ben 56 éves korában hunyt el, váratlanul. A BM-nél, dolgozott, de még nem volt nyugdíjas. Én 51 éves voltam, amikor a haláleset megtörtént. Egy évig kaptam özvegyi nyugdíjat. Azzal a „jó hírrel vigasztaltak”, hogy én , ha elérem a nyugdíj korhatárt, akkor sem fogok a férjem után özvegyi nyugdíjat kapni. Igaz ez? Meglehetősen méltánytalannak tartanám 31 évi házasság után.
Az önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a december 5-éig tartó akció célja, hogy felhívja a figyelmet az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.
Aláírásokat gyűjt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete.
Polgári engedetlenségi mozgalmat kezdeményez a vegyipari szakszervezet, hogy a volt és a még bennmaradt tagokkal összefogva megvédje a kormánytól a mintegy 200 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyont. A VDSZ-nél nem értik, miért fáj a foga a hatalomnak még erre a maradékra is, ahelyett, hogy az új luxus kastélyokra, a kihasználatlan stadionokra, vagy a civilnek álcázott állami pénzből működtetett szervezetekre vetne ki adót.
A középvállalkozások számára az elmúlt évben világszerte könnyebbé vált az adófizetés – derül ki a Világbank és PwC legutóbbi jelentéséből. A Paying Taxes 2015 című tanulmány szerint tavaly egy átlagos vállalkozásnak a korábbiakhoz képest mintegy négy órával kevesebb időt kellett adókötelezettségei teljesítésére fordítania.
Több évre megvonna minden bérkiegészítő szociális juttatást a brit kormány az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóktól, ezzel is csökkentve a bérelőnyt, amiért a munkavállalók odamennek dolgozni. Ennek következtében csökkenne a nagy-britanniai bevándorlás vonzereje - írta a The Sunday Times.
A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat - derül ki a Profession.hu online álláskeresési oldal felméréséből.
A Liga Szakszervezetek szervezésében mintegy ötszázan tüntettek a munkavállalói jogokat érintő érdemi társadalmi párbeszédért pénteken Budapesten a Kossuth tér szomszédságában, az Alkotmány utcában.
Ezermilliárd forint többletkiadást okoz évente a vállalatoknak a munkahelyi stressz kezelése Magyarországon, uniós szinten pedig a GDP négy százalékát emészti fel a stressz okozta veszteség. A magyarországi munkavállalók több mint fele folyamatos stressznek van kitéve munkahelyén.
A CSR (Corporate Social Responsibility, azaz Társadalmi Felelősségvállalás) említésekor a legtöbb vállalatnál még mindig számtalan kérdés merül fel, annak ellenére, hogy az utóbbi években már elvárt szervezeti magatartássá vált. Komplex elvekről, folyamatokról és követendő szemléletekről van szó, de az, hogy mik a pontos elemei, kinek a feladata a CSR stratégia megalkotása és végrehajtás a cégen belül, sok helyen még mindig homályos folt. Az amerikai Forbes magazinban megjelent cikk szerint a sikeres társadalmi felelősségvállaláshoz, a HR-osztályok kiemelkedő szerepet kell kapjanak. Lássuk, hogy mik ezek, és mik a magyar tendenciák.
Új értékesítési igazgató erősíti a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezetőségét. Október óta Vitéz Krisztián vezeti az immáron 15 főre bővült értékesítési csapatot a budapesti központú cég élén, és a jövőben a MAPI Zrt. országos értékesítési stratégiájáért és eredményességéért felel - tájékoztatta portálunkat a cég.
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt létszám és kereset statisztika legérdekesebb pontja, hogy az augusztusban közöltekhez képest a versenyszféra alkalmazotti száma az idei évben visszamenőleg közel ötezer fővel lett havonta kevesebb - írja az Mfor.hu.
A tanárok, orvosok és a nyugdíjasok is hiába várják a fizetést és a nyugdíjat Kijevből, miközben a lázadó államalakulatoktól nem kapnak semmit - tudósít az InfoRádió.
Fizetett betegszabadság és ingyenes orvosi ellátás járt a Dér-el-Medína településen élt sírépítő munkásoknak.
Nincs napirenden a nyugdíjrendszer átalakítása, így az egyéni nyugdíjszámla bevezetése sem - jelezte az InfoRádió Aréna című műsorában Orbán Gábor adó- és pénzügyekért felelős államtitkár.
A KSH legfrissebb jelentése szerint szeptemberben 2,4 százalékra gyorsult a havi bruttó és nettó átlagkeresetek emelkedése az egy évvel korábbihoz képest az augusztusi 2,2 százalékról. A havi nettó átlagkereset 153 300 forint.
Két és fél évvel eltűnése után Ausztriában találtak a hatvani tűzoltóparancsnok-helyettes holttestére - írja a Heol.hu értesülése alapján az Index.
Kulcsár Melinda lett a MultiSoft Számítástechnikai Kft. értékesítési és marketing csapatának vezetője.
A hazai munkaadók jelentős része valószínűleg nincs is tisztában azzal, hogy mekkora rizikó a sértett alkalmazott. Főleg, ha a vélt vagy valós sérelem oka a dolgozó szerint maga a főnök. A frusztrált, alulmotivált dolgozó alapjáraton is ronthatja a cég vagy intézmény teljesítményét. Egyéb, a hivatásától független oka is lehet annak, hogy kudarcai miatti dühét valamilyen módon a munkáltatón vezeti le. De különösen nagy veszély, ha az indulat forrása is a munkahely. Sajnos nálunk ennek dacára máig uralkodó mentalitás a dolgozói önérzetet sértő, basáskodó, a döntését fensőbbséges hatalmi szóval közlő fejes. Akiben fel sem merül: a megalázott dolgozó bosszút állhat. Ami bizony – főleg, ha jól sikerül – helyrehozhatatlan kárt is okozhat.
Öt bankot szándékoznak eladni tulajdonosaik. A Citi Bank és a Budapest Bank tulajdonosa a GE is elhagyhatja az országot - fejtette ki Simonyi Tamás, a KPMG tanácsadó cég szakértője a Napi Gazdaságnak.