2016. április 30. szombat, Katalin, Kitti
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
A Népszava „1919 Május 1.” című rövid propaganda kiadványát például. Mindenekelőtt azonban figyelmet érdemelnek a Tanácsköztársaság véreskezű vezetőjének és egy világhírű filozófusnak a cikkei. Kun Béla elítélően ír azokról a szakszervezetekről, melyek a profit osztozkodásra törekszenek minden erejükkel, szerinte így válnak a német és az angol szakszervezetek vezetői az imperializmus szószólóivá. Ha rajta múlt volna, biztosan kivégzőosztag elé állnak.
Egyedülálló és sok értelemben innovatív rendezvényt indított útjára idén a PannonDiák Iskolaszövetkezet, mely esemény, a munkaerőpiac szempontjából releváns résztvevőkre fókuszálva, támogató platformként kíván jelen lenni. A hagyományteremtő céllal létrehozott, állásbörzével egybekötött konferencia egyediségét mutatja, hogy több felsőoktatási intézmény szervezésével, valamint közhasznú és élvonalbeli piaci szereplők támogatásával valósult meg.
Kormánytisztviselőként idén március 1-től vagyok állományban, április végén megkaptam cafeteria kártyáimat. Most már meg tudtam nézni az egyenleget is, amelyen (így hónap végén) összesen 2 havi összeg szerepel. Gondolom ez a március és április havi juttatás. Szeretném tudni, hogy a húsvéti ajándék cafeteria utalvány/összeg járna-e nekem is, mivel akkor már dolgoztam, vagy az bizonyos ledolgozott időhöz van kötve?
Önkormányzatunknál a Polgármester Úrnak bruttó 200.000 forint éves cafeteriaösszeget állapítottak meg. A Generali Biztosító Zrt-nél kötött G60 Aranyszárny biztosítással rendelkezik. Az lenne a kérdésem, hogy ha a cafeteriakeretét nyugdíj előtakarékosságba szeretné felhasználni, akkor önkormányzatunk részéről mi a teendő? Mennyi nettó összeg jár neki havonta?
A Mercedes-Benz 185 milliárd forintos beruházást jelentett be pénteken Kecskeméten, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. új generációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét.
A SABMiller hajlandó eladni az összes közép- és kelet-európai érdekeltségét, köztük a magyar Drehert is - tudatja a Világgazdaság.
Franciaország több városában komoly zavargások kísérték csütörtökön a munkajogi reform ellen meghirdetett tüntetéseket. Az összecsapásokban megsebesült 24 rendőr, közülük hárman súlyosan - jelentette az MTI.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elárulta, hogy milyen oktatási változtatásokra készül a kormány. Így derült az is ki hogy új alaptanterv lesz 2018-tól, teljesen átalakítják a Kliket - adja hírül az Index.
A cégek és magánszemélyek teljes adótartozása 2246 milliárd forintra rúgott március végén, míg egy évvel korábban még ennél 14 százalékkal több, 2568 milliárd forint volt - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.
A rendszeres mozgás hozzásegít, hogy az élet minden területén a maximumot hozhassuk ki magunkból, legyen szó munkáról, családról vagy akár az általános közérzetről.
Különleges kalandtúrával várta a Microsoft a fiatalokat nyílt napján. A program legvonzóbb eleme a csoportmunkára épülő egyedi szabadulószoba volt, ami után minden résztvevő személyes visszajelzést kapott a teljesítményére vonatkozóan. Ez egy remek alternatívát mutat a kiválasztás megújítására - tájékoztatta a cég portálunkat.
A Facebookon tettek közzé egy ironikus álláshirdetést a soproni mentősök, mert megint felmondtak ketten. A posztból az is kiderül, miért csodálatos a mentők munkája - írja a Velvet.hu.
Pénteken és a hétvégén országszerte elballagnak a diákok a középiskolákból, majd hétfőn a magyar írásbelikkel megkezdődnek az érettségi vizsgák.
Négy műszakos munkarendben, május 1-én vasárnapon elvileg munkanapom lenne. Szeretném tudni, hogy erre a napra a május elseje miatt jár-e munkabér? A munkahelyemen azt mondják, hogy jár munkabér erre a napra,viszont én munkaközvetítő irodán keresztül helyezkedtem el, és az iroda szerint nem jár erre a napra munkabér. Így sajnos nem tudom, hogy kinek a szava a döntő, mi alapján fogom megkapni a bérem.
Johannes Haushofer a Princeton pszichológusprofesszora, nemzetközileg is ismert kutató kudarcait tartalmazó önéletrajzát tárta a nyilvánosság elé - tudatja a 444.hu.
Az amerikai Flowserve Corporation zöldmezős beruházással globális szolgáltató központot hoz létre Debrecenben, amellyel 404 új munkahelyet teremt; a cég 4,3 milliárd forint értékű beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást kap a költségvetésből - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Kissé emelkedett ugyan, de nem törte meg a kedvező trendet az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az elmúlt héten az Egyesült Államokban - derül ki a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön közzétett jelentéséből.
Kiválóan teljesítenek a nagy pontosságot igénylő műszaki területeken a nők, friss, új szemléletet hoznak egy tradicionálisan férfi központú szakmába - ezért is fontos az Apollo Tyres számára, hogy minél több nő csatlakozzon csapatához - tájékoztatták portálunkat.
Az elmúlt évtizedekben alaposan átalakult a munka világa. A gazdasági vezetőkben egyre inkább tudatosul, hogy a munkaerő épp olyan fontos eleme a termelési folyamatoknak, a szolgáltatásnak, mint az acél, amiből a szerszám készül, vagy a drágán kialakított infrastruktúra.
Változó világunkban a szervezet versenyképességének a kulcsa maga az ember. A versenyképesség hagyományos tényezői – a technológia, az értékesítés, a gyártás, a termékek jellemzői - leutánozhatóak. Az újonnan kialakuló gazdaságban a versenytársakkal szembeni előny, a szervezeti képességek révén, a munkavállalók motiválásával és kompetenciáik kiaknázásával, gyors tanulási képességgel érhető el. A munkavállalók a cég fő erőforrásai, a gépek, anyagi erőforrások mellett, de különbözik az előbb felsoroltaktól, mert lelke van, ezért a motiválása és vele való bánásmód is kiemelt figyelmet érdemel.
Férfiak nyugdíjba vonulásáról érdeklődöm. Születtem 1955-ben. Ipari iskolába kezdtem 1979.09.01-el, melyet 1972-ben fejeztem be. Ezután dolgoztam egy gyárban 1976-ig. 1976. január. 13-tól dolgozom - jelenleg- is közalkalmazotti státuszban, állami cégnél. Az én számításom szerint 51 éves munkaviszony után 2019 júniusában mehetek el nyugdíjba, ez borzalmas...Ezt én sem szellemileg, sem fizikailag már most sem bírom.....Kérem segítsen, hogy milyen lehetőségem van, hogy törvényesen az eddig munkaviszonyom - 47 éves - után nyugállományba vonulhassak.
Férfiak nyugdíjba vonulásáról érdeklődöm. Születtem 1955-ben. Ipari iskolába kezdtem 1979.09.01-el, melyet 1972-ben fejeztem be. Ezután dolgoztam egy gyárban 1976-ig. 1976. január. 13-tól dolgozom - jelenleg- is közalkalmazotti státuszban, állami cégnél. Az én számításom szerint 51 éves munkaviszony után 2019 júniusában mehetek el nyugdíjba, ez borzalmas...Ezt én sem szellemileg, sem fizikailag már most sem bírom.....Kérem segítsen, hogy milyen lehetőségem van, hogy törvényesen az eddig munkaviszonyom - 47 éves - után nyugállományba vonulhassak.
A coachok 86 százaléka jelenleg Budapesten dolgozik, átlagéletkoruk 46 év, és nagy részük business coachingra szakosodott. A life coaching óradíjak 5-15 ezer forint, míg a business coaching óradíjak 10-35 ezer forint között mozognak - derül ki egy országos kutatásból.
Parragh László, illetve az általa vezetett Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) bejelentette, hogy szívesen átvenné a cégnyilvántartást a cégbíróságoktól, és az NGM szinte azonnal támogatta a javaslatot. A Világgazdaság szerint a gazdasági tárca rögtön úgy látja, hogy a felvetés a gazdaság érdekeit és a bürokrácia csökkentését szolgálja.
Egyre tarthatatlanabb a helyzet Venezuelában, kedden arról döntött a kormány, hogy az állami szektorban dolgozóknak ezentúl csak heti két napból áll a munkahetük, hogy energiát takarítson meg az ország.
Támogatja a vasárnapi bérpótlék emelését és a szabad vasárnapok számának növelését a kereskedelmi szektor legjelentősebb munkáltatói szervezete a VOSZ. A Napi.hu cikke szerint a kormány álláspontjára vár mindenki.
Tehenekkel vonultak fel a tejtermelők Budapest határában csütörtökön reggel, hogy az alacsony felvásárlási árak, és az olcsó import tej behozatala ellen tiltakozzanak - tudósított az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Az első negyedévben 6,1 százalékos volt a munkanélküliség, tovább csökkent az előző negyedévi 6,2 és az egy évvel korábbi 7,8 százalékossal összehasonlítva. A foglalkoztatottak létszáma 4 millió 262 ezer fő volt, 145 ezer fővel több, mint egy évvel korábban - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
A munkavállalói érdekképviseletek fenntartásaikat hangoztatták a 2017-es költségvetés tervezetének a foglalkoztatást érintő részei miatt. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a jövő évi büdzsé sem a dolgozói szegénység csökkenéséhez, sem a foglalkoztatás növekedéséhez nem járul hozzá.
A munkavállalói érdekképviseletek fenntartásaikat hangoztatták a 2017-es költségvetés tervezetének a foglalkoztatást érintő részei miatt. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint a jövő évi büdzsé sem a dolgozói szegénység csökkenéséhez, sem a foglalkoztatás növekedéséhez nem járul hozzá.
Hogy lehet érzelmeket behozni egy juttatási rendszerbe? Természetesen a cégvezető könnyen mondhatja a lelkes HR-es felvetésére, hogy „nekem nem fognak ott szipogni a kőműveseim”. De bizony nem is egyszer fordult már elő, hogy a gyermekmegőrző, párkapcsolati, jogi tanácsadás, gerinctorna, vagy éppen zeneterápia olyan élményhez, értékhez juttatta hozzá a dolgozót, hogy könnyes szemmel köszönte meg munkáltatójának a nem mindennapi béren kívüli juttatást. A hála és a jó munkahelyi légkör pedig kihat a teljesítményre és az elkötelezettségre. Nehéz azonban a munkáltatói célokhoz és a dolgozói igényekhez leginkább igazodó, érzelmekre ható, meghökkentő juttatási csomagot összeállítani. Ebben kívánt segítséget nyújtani a közelmúltban megtartott Cafeteria Trend Konferencia.
Az lenne a kérdésem: 2016 március 14-én lejárt a gyes ellátásom. Ezt követő naptól megkezdtem a szabadságom kivételét. A bérpapíromon meglepődve azt láttam (pontosabban én számoltam ki), hogy a két ünnepre nem számoltak bért, vagyis a 23 munkanap helyett 21 munkanapot vettek alapul az osztásnál, és 13 nap helyett 11 napot a szorzásnál. Így kevesebb bért kaptam, hozzáteszem hogy alapbéres vagyok. Kérdezem, hogy ez a számítás jó-e, vagy jogos az aggodalmam?
4 órában dolgozom, határozatlan idejű szerződéssel a szociális szférában művészetterapeutaként. A másik 4 órában egy gyárban rehabilitált segédlaboráns vagyok, ez is határozatlan idejű szerződés, de nehéz munka. Lenne mód ugyanannál a cégnél még 4 órát dolgoznom, de ez pályázati pénzből lenne december 31-ig, és vállalkozóként vagy megbízásos szerződéssel foglalkoztatnának. Előbbiről mindenki lebeszél a sok adó miatt. Ha elvállalnám a munkát, a gyárban fölmondanék. Férjem rokkant nyugdíjas, 4 családi pótlékos gyerekünk van. Kérdésem a következő lenne: A megbízásos szerződés tényleg nem munkaviszony? Milyen adó kötelezettségek vannak, lehet-e érvényesíteni a családi adókedvezményt a SZJA és a nyugdíjjárulék után? Szolgálati időnek minősül-e a megbízásos szerződés? Jár-e utána táppénz és fizetett szabadság? Nekem fontos, hogy szolgálati időm legyen, mert 23 évig gyesen, gyeten voltam, és nem lesz nyugdíjam. Ahhoz se elég még szolgálati időm, hogy rehabilitációs járadékot kapjak. (40 százalékos egészségkárosodásom van.)
2015.01.01. a munkaviszonyom kezdete, 2015.02.09-én üzemi balesetet szenvedtem. Baleseti táppénz lejárt 2016.02.10-én. 2016.02.10-ével felmondtam. Időközben rokkanttá minősítettek. Időközben székhelyet változtatott a cégem, ahol jelenleg is munkaviszonyként szerepelek. Kértem a munkaviszony megszűnéséről a papírokat adják ki és a bért /távolléti díjat/ fizessék meg. Semmiféle visszajelzés nem történt. Ezért panasszal éltem a NAV felé, ekkor felszólították a munkáltatót, hogy küldjék meg a papírokat. Munkaügyi Felügyelőséghez is panasszal éltem a munkáltató ellen. Rokkantsági ellátásom múlik azon, hogy a papírokat kiadják.
Érdeklődni szeretnék a 40 éves jubileumi jutalom kifizetésének az időpontjáról. 1975 augusztus végétől, 2000 július végéig állami iskolában dolgoztam. Egy havi táppénz után egy alapítványi- művészeti iskolában helyezkedtem el, ahol 2006 júniusában felmondtam. 2008 szeptemberétől a mai napig állami iskolában dolgozom. Ez év december 12-én lennék jogosult a 40 éves munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíjra. Az igazgatóm szerint majd csak 2018 augusztus végén válok jogosulttá a 40 éves jubileumi jutalomra. Így csak 2018 szeptemberétől mehetnék nyugdíjba.2019-ben töltöm be a 64. életévemet. A művészeti iskolában pedagógusként és tagiskola vezetőként dolgoztam. Az nem számít be a jubileumi évekbe? Kérem, tájékoztasson, mikor jár a 40 éves jubileumi jutalom, és tényleg csak utána tudom igénybe venni a korkedvezményes nyugdíjat?!
Villanyszerelőként dolgozom egy folyamatosan működő üzemben. Három műszakban megy a munka hétvégén, ünnepnapokon is. Mi szerelők csak 2 műszakban dolgozunk, délelőtt és délután(8 órában). Éjszaka és hétvégén otthoni készenlét van. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az az idő amit készenlétben tölthetek el. Van erre valami keret?
1956 januárjában születtem, német állampolgár vagyok, de 4 éve Magyarországon dolgozom határozatlan idejű munkaszerződéssel, itt fizetek adót, van lakcímkártyám és adószámom, fizetem a nyugdíjjárulékot. Németországban a nyugdíjkorhatár 66 év az én esetemben, Magyarországon azonban 64. Kérdésem az lenne, hogy a védett kor vonatkozik-e rám Magyarországon.
A párom az egészségügyben dolgozik, lézerterápiás kezeléseket végez, hetente kb. 20 órában. Ezért járna neki veszélyességi pótlék?
Elmaradtak az előadások kedd este Franciaország legjelentősebb állami színházaiban, köztük a párizsi Comédie Francaise-ben és az Odéonban, miután a kormánnyal a juttatásaikról tárgyaló szabadúszó művészeti dolgozók elfoglalták az épületeket.
A Yanfeng Automotive Interiors (YAI) 7,4 milliárd forintos beruházással bővíti pápai gyáregységét, amivel 450 új munkahelyet teremt, ezért a kormány a beruházáshoz 1,85 milliárd forint támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közlése szerint hamisak azok a híresztelések, hogy a KELLO Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel "valamiféle hátsó szándéktól vezérelve" kijátszanák a jogszabályokat és szándékosan szűkítenék a pedagógusok lehetőségeit a tankönyvrendelés során.
A horvát kormány a magyar szociális üdültetési rendszert tanulmányozná, és üdülési csekkel "mentené meg" a szárazföldi turizmust
A diákszövetkezeti rendszer megerősítésének újabb lépéseként értékelte Szatmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője azt a törvénymódosítási javaslatot, amely alapján az iskolaszövetkezeti munkára vonatkozó szabályozás a munka törvénykönyve helyett a szövetkezeti törvénybe kerül.
„Hogy mit mesélek majd a barátaimnak, ha hazamentem a Bátor Táborból? Azt, hogy megváltozott az életem.” Ilyen egyszerűen foglalta össze egy táborozó, hogy mi történt vele a Hatvanban töltött egy hét alatt.
Az eredményes csapatmunkához elengedhetetlen, hogy fejlődjenek a munkatársi viszonyok. Erről szól egy jó csapatépítő tréning.
Karrierjét 2008-ban részmunkaidős HR gyakornokként kezdte a BDO Magyarországnál. Később a cég folyamatos bővülése miatt átkerült a belső HR-osztályra, ahol előbb generalistaként, majd 2014 óta HR-vezetőként dolgozik.
Kedd késő este vált elérhetővé a 2016. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat a Parlament honlapján. ebből kiderül, mely területek kapnak több pénzt jövőre - tudatja az Index.
Bár jellemzően mindannyian túlórázunk, extra pénzért még többet is vállalnánk - derül ki a Randstad Award kutatásából. A magyar munkavállalók közül egyedül a menedzsereknél elégedett a többség az időbeosztásával, őket még a jövedelem-kiegészítés vagy az előrelépési lehetőség sem bírná több munkára.
Közeli férfi ismerősöm 2011.12.31-ig rokkantsági nyugdíjban részesült, mely 2012.01.01-től rokkantsági ellátásként került továbbfolyósításra. A rokkantsági nyugdíj alatt 2011. évben öt hónapot gyesen volt, melyből a nyugdíjjárulék levonásra került. Öregségi nyugdíj határozatában viszont ezt az öt hónapot nem tüntették fel sem szolgálati időként, sem jövedelemként, annak ellenére, hogy a nyugdíjjárulék levonásra került. Mi a jogszabályi háttere a rokkantsági nyugdíj melletti gyesnek, ha nem lehet figyelembe venni, miért nem és visszaigényelhető-e a nyugdíjjárulék?
Szeretném megtudni mikor mehetek öregségi nyugdíjba, rám is vonatkozik a nők 40 éves munkaviszonya? Sajnos se a Pécsi Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál, se a kormányablakban nem segítettek. Volt 35 év munkaviszonyom, aztán beteg lettem öt évet otthon voltam. Az otthon töltött öt év sajnos nem számít bele a nyugdíjba. Kapom a 29 000 forintos rehabilitációs juttatást, és mellette közmunkás vagyok immár négy éve. 1955.12.10-én születtem, betöltöttem a 60 évet. Arra lennék kíváncsi, hova forduljak, hogy megtudjam pontosan mikor mehetek nyugdíjba. Kiértesítenek erről? Rám is vonatkozik a nők 40 éve?