2014. április 16. szerda, Csongor
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Egyre több munkához kevés pusztán az angol. Két idegen nyelv ismeretének az igénye, a kis nyelvek dinamikus növekedése, a nyelvtudás munkahelyi használatával kapcsolatos ellentmondásos tapasztalatok és a munkahelyi nyelvtanulás terjedése - ezek a legfontosabb tanulságai a Jobline.hu kutatásának.
Fellendülhet a cafeteria iránti munkáltatói érdeklődés. Ez derül ki Szent István Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak a Cafeteria TREND Magazin, az Országos Humánmenedzsment Egyesület és a BKIK támogatásával elkészített felméréséből. A kutatásban 470 cég vett részt.
Ezer orvost, valamint egészségügyi szakdolgozókat és betegegyesületek képviselőit hívta meg az Operaház Wagner Parsifaljának nagyszerdai főpróbájára a Mindenki Operája program keretében.
Gyuris Dániel vezérigazgató-helyettes április 15-i hatállyal távozik az OTP Banktól, munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik - jelentette be a hitelintézet kedden, a BÉT honlapján.
A német kormány gazdasági fellendülésre számít idén, melyet a beruházások és a belső fogyasztás élénkülése gerjeszt. A foglalkoztatottság pedig történelmi csúcsra 42.1 millió főre emelkedhet.
Működő belföldi turizmus nélkül nincs vidéki foglalkoztatás - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen kedden Budapesten.
A hosszasan elhúzódó tulajdoni vita végére, legalábbis az egyik fél úgy gondolja, pontot tesz. A tervek szerint akár fél éven belül újraindulhat a hejőcsabai cementgyár. Hamarosan 300 embernek adhat újra munkát.
A helyszínen életét vesztette egy férfi, akire ráesett egy farönk egy erdészeti telepen Barcson - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján kedd délután.
A 28 tagállamból álló EU-ban 2013-ban a legalacsonyabb munkanélküliséget Oberbayern régióban mérték (2,6 százalék) Németországban, azután következett a szintén német Freiburg (2,9 százalék), majd Ausztriában Salzburg régiója (2,9 százalék). A másik véglet Spanyolország, ahol 36,3 százalékos munkanélküliséggel rendelkező régió is akad.
Az informatikus mellet a bankos állás volt az ígéret földje, egy ideig. Jó kereset, magas bónuszok, előrejutás. A válság és a kormányzati intézkedések azonban átírták ezt a forgatókönyvet, sok bank racionalizált, elbocsátották az embereket. Hogy mihez kezdtek? Erről ír a hvg.hu.
Egy átlagos üzleti felhasználó hetente 16 órát tölt el emailek olvasásával, rendszerezésével, törölgetésével. Rengeteg idő megy el a belső levelezéssel is: egyes felmérések szerint a munkaidő 40 százalékát töltik ezzel a munkavállalók, írja a mínuszos.hu.
Egy év közhasznú munkavégzésre ítélte Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt kedden a milánói bíróság.
2014. június 18-án John Ozinga a HotelInvest igazgatójaként csatlakozik az Accor csoporthoz.
Célzottan ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és szabályos működtetését. Ezekből jelenleg mintegy 73 ezer darab üzemel vállalkozásoknál.
Dr. Honyek Péter (37) személyében április közepétől új szakértővel bővül a PwC Magyarország adótanácsadó csapata. A tapasztalt jogász az szja- és tb-tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó részleghez csatlakozik vezető menedzserként.
A túlhajszoltság az egész életünkre hatással van, de leginkább a munkánkat befolyásolja, hiszen itt tapasztaljuk a legnagyobb nyomást. A munkavállalóknak egy olyan gyorsan változó, kiszámíthatatlan piaci környezetben kell helyt állniuk és teljesíteniük, ahol gyakran lecserélhető alkatrésznek érzik magukat. De milyen árat fizetnek mindezért? És milyen árat fizetnek a vállalatok?
Ez a kérdés vetődik fel Magyarországon cégek és magánszemélyek számra egyaránt, mivel komoly biztonsági résre derült fény, azzal a szoftverrel kapcsolatban amellyel több közösségi portál, banki alkalmazás, webáruház fut. Ezeken keresztül titkos, érzékeny adatokat továbbítunk, írja az Origo.
Ezt a kérdést tette fel a Átlátszó az Iparkamarának. Ugyanis minden cégnek, kötelezően, évi 5000 forintot kell befizetnie a kamarai kasszába, azonban kérdés, hogy a hozzájárulást mire költik.
Ma minden mindenkinek azonnal, de minimum gyorsan kell. Nincs idő semmire, ezért amit csak lehet, automatizálunk. Ám ez nem mehet a minőség rovására! A személyzeti tanácsadás piacán – vagy nevezzük fejvadászatnak – nem engedhetjük meg magunknak, hogy instant termékeket állítsunk elő, polcról levehető jelöltekkel... Mint ahogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma „dobozos” állás sem.
Néhány multikulturális környezetben lezajlott állásinterjúba pillanthatunk bele a Tollam-Papírom blog jóvoltából. Napi groteszk, kis magyar szürreál egypercben.
Négy szakszervezeti szövetség ifjúsági tagozata kezdeményezi a szakmai gyakorlatok rendszerének felülvizsgálatát, áll a négy szervezet a HR Portálhoz eljuttatott közleményében.
Május 10-e az a nap lesz, amikor a főnök küld haza dolgozni. Ugyanis ezen a napon ismét országos méretű Dolgozz Otthonról Napot szervez a Microsoft és a Telenor. A két vállalat munkakultúrájában bevett gyakorlat a rugalmas munkavégzés, amely világszerte egyre népszerűbb, elsősorban a szellemi munkát végzők körében.
Egy Veszprém megyei varrodában csak feketemunkások dolgoztak, derült ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei által végrehajtott ellenőrzéskor.
A Miskolci Járásbíróság 2014. február 11-i végzésében elutasította a Magyar Cement ingatlan kiürítése iránti kérelmét, és végzésében a miskolci jegyző sem minősítette jogszerűnek a gyárfoglalást, "határozatában azt mondta ki, hogy a birtokvita elbírálása a bíróság hatáskörébe tartozik".
Az Unió 2004-es bővítése után korábban nem látott méretet öltött a munkavállalók külföldre vándorlása, ennek oka a tagállamok közötti jövedelemkülönbség - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős európai uniós biztos.
A duális képzés bevezetését támogatná a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége minden olyan szakon, amelynek gazdasági kimenete van, továbbá egyszerűsítsék az átmenetet a közép- és a felsőfokú oktatás között.
Május 10-én ismét országosan meghirdeti a dolgozz otthonról napot a Microsoft és a Telenor. Az első, rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott.
Matisa Zoltán veszi át a DHL Freight Magyarország, Európa egyik vezető közúti szállítmányozó vállalatának ügyvezetői feladatait 2014. május 1-től. A vállalat korábbi vezetője, Bartha Péter Hannoverben, a DHL Freight németországi központjában folytatja a karrierjét.
Rendelettel 2,65-szörösére emelte saját fizetését Vlagyimir Putyin orosz elnök, és ugyanakkora mértékben növelte Dmitrij Medvegyev miniszterelnök járandóságát is - derült ki az államfő internetes oldalára hétfőn feltett dokumentumból.
Egy tizenhét kínai várost és tucatnyi iparágat átfogó felmérés szerint Sanghaj városában keresnek a legtöbbet a dolgozók, akik átlagosan 72 300 jüant (2,6 millió forint) vihetnek haza évente. A szektorokat nézve a pénzügyi területen dolgozók fizetése a legnagyobb Kínában.
Kósa Lajos a gyermekvállalást ösztönözné, ezért 35-ről 40 éves korig terjesztené ki a szociálpolitikai támogatást. A Fidesz alelnöke a Hír TV P8 című műsorában arról is beszélt, hogy erre azért lenne szükség, mert a házaspárok egyre később vállalnak gyereket, miközben Magyarország egyik legnagyobb problémája a népességfogyás – írja az MNO.
Az üzleti utazók több időt töltenek a levegőben, mint a célállomáson - egy új kutatás szerint trend lett a személyes találkozó a fontos ügyfelekkel. 270 ezer üzleti utazó 20 órás vagy annál hosszabb utat tesz meg munkaerő-keresés céljából - írja a turizmusonline.hu.
A Raiffeisen Landesbank Oberösterreich vezetője, Heinrich Schaller egy regionális lapnak nyilatkozva azt mondta, Németországba helyezhetik át a regionális hitelintézet székhelyét a túl magas osztrák bankadó miatt, írja a Portfolio.
Bár korábban cél volt, hogy növekedjen a részmunkaidős foglalkoztatás, ez mostanra sokaknak kényszerpálya lett. Magyarországon 2013-ban 92 ezren dolgoztak volna többet, de nem volt rá módjuk, míg Európában összesen 10 millióra tehető az alulfoglalkoztatott részmunkaidősök száma, írja a Portfolio.hu.
Tavaly összesen 80 ezer főt bocsájtottak el, vagyis 3.5 százalékkal csökkentették a létszámot, a nagy bankok Európában áll a Reuters kalkulációiban, írja Potfolio.hu. Mindez annak ellenére, hogy elvileg elindult a kilábalás a válságból.
Megpróbálják értékesíteni a Praktiker márkanevet a barkácsáruházlánc felszámolása után, írja az Index.
Outsourcingról beszélünk, amikor egy adott tevékenység magas színvonalú ellátását külső szolgáltató oldja meg és ezáltal a vállalat alaptevékenységének magas szintű ellátására koncentrálhat. Magyarország legnagyobb ICT munkaadója, az IT Services Hungary Kft. ügyvezető HR-igazgatója, Forgács Judit osztotta meg velünk gondolatait az outsourcingról valamint az ICT szolgáltató központ HR-tevékenységéről.
Egy értesítés szerint a Nemzeti Munkaügyi Hivatal fokozott ellenőrzéseket végezne a fővárosban jogi személyeknél és szervezeteknél. A Hivatal azonban cáfolja, hogy ilyen értesítést tett volna közzé, hiszen általában nem is értesít előzetesen, ha igen, akkor sem ilyen módon, írja a napi.hu.
Ördögi HR-es Hölgy, Cinikus Lány és HR Bartender - na meg persze itt van nekünk Jobangel és Dolgozómami is. HR Blogok szemezgetése következik szerte a világból és persze Magyarországról: melyik szakmai blog miről szól, miért érdemes olvasni, hogyan indult.
Pölöskei Gáborné venné át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetését a tanév végén Marekné dr. Pintér Arankától, akinek működését számos kritika érte az elmúlt hónapokban, írja az edupress.hu.
A Jobbik a hazai bérek európaiakhoz való felzárkóztatását és a szabad vasárnap uniós szintű rendezését szorgalmazza.
A személyek szabad mozgása az Európai Unió egyik alappillére, de a szabad mozgás önmagában senkit sem jogosít fel a tagállamok társadalombiztosítási rendszerei közötti szabad vándorlásra - jelentette ki pénteken kampánykörútjának utrechti állomásán, Hollandiában Jean-Claude Juncker, az Európai Néppárt jelöltje az Európai Bizottság élére.
Ezt javasolja az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége (FAKOOSZ). Mindezt az ellátás színvonalának növekedése érdekében látnák jónak, valamint megvitatják azt az elképzelést is, hogy csak negyedévente maximum ötször járjon az ingyenes ellátás.
A Lufthansa Regional Frankfurtból és az InterSky légitársaság Friedrichshafenből érkező gépével kezdődött el szombaton a sármelléki repülőtér idei németországi charterjáratainak szezonja.
Legalábbis így vélekedik a szélsőbaloldal, melynek felhívására több ezren vonultak utcára a hétvégén Franciaországban. Tiltakoztak a Francois Hollande szocialista államfő által kinevezett új kormány szerintük túlságosan vállalkozásbarát politikája ellen.
A Nemzeti Választási Iroda vasárnap hajnalban közölt adatai szerint Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.
A hallgatók betekintést nyerhetnek választott munkájukba, elismert szakemberek vezetésével. Ez a lényege az ELTE Karrierközpont Országos Példakép programjának.
Átszervezés miatt, a tervek szerint, év végéig bezárja budapesti gyárát a Douwe Egberts Hungary Zrt. A döntést, ami 184 embert érinthet, a cég hozta nyilvánosságra.
Hamarosan lehet, hogy csak négy pénztár marad a nyugdíjkassza piacon, ahol újabb összeolvadás készül. A taglétszám az év végére 62 ezerre zsugorodott. A kasszák vagy emelik a tagdíjat vagy az anyacégek tartják működésben őket írja a Világgazdaság.
Megvan az első ügyben a jogerős döntés arról, hogy az államnak vissza kell fizetnie a végkielégítésre kirótt 98 százalékos különadót. Így döntött a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, írja az Origo.