2014. augusztus 22. péntek, Menyhért, Mirjam
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Az IBM Magyarország egyik legvonzóbb munkahelye, amelyet számos díj és független kutatás is alátámaszt. Ahhoz azonban, hogy ezt a helyet megőrizze, nem elég, ha az új munkavállalók között népszerű, az is fontos, hogy kellőképpen motivált és megfelelően képzett dolgozók segítsék a szervezet mindennapjait.
A testre szerelhető géppel elvileg bármikor meg lehet pihenni, pihenő pozitúrában rögzíti a viselőjét. A németországi autógyárakban monoton munkát végzők ősztől kezdik használni, írja az Origo.
A hazai tőzsdei kereskedés alapfeltétele a tőzsdei szakvizsga megszerzése. A szakvizsgára való 100 órás felkészítő tanfolyamot és magát a szakvizsgát is szervező Közép-európai Brókerképző Alapítvány tapasztalatai ugyanakkor már azt is jelzik, egyre több végzős növendék helyezkedik el külföldi pénzintézeteknél.
A gyermekvállalás halasztása a jelenlegi tendenciák tükrében átfordulhat abba, hogy az eredetileg tervezett gyerek meg sem születik, írja a vg.hu.
Bányász Lívia tölti be az Unilever Média vezetői pozícióját. Az újonnan kinevezett vezető tizennyolc ország média tevékenységét irányítja majd Budapestről.
Munkáltatókat, munkavállalókat, szolgáltatókat kérdezett meg idén is a Cafeteriatrend arról, ők hogyan, milyen alapelvek mentén változtatnák meg a jelenlegi rendszert, és egyáltalán miért is van szükség arra, hogy az adórendszer kedvezményekkel támogasson bizonyos költési célokat.
Csehországban a parlament elé kerül az a javaslat, ami lehetővé tenné a munkáltatók számára, hogy válság esetén munkaidőt és ezzel együtt bért is csökkentsenek, írja az Index.
Júliusban tovább csökkent az álláskeresők száma, a javuló tendenciában továbbra is szerepet játszik a közmunka. Júliusban mintegy 414 ezren kerestek munkát a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint, írja a napi.hu.
Interim ügyvezetőből állandó igazgatót csinált Chris Beardből a Mozilla. A cég elnöke szerint az igazgatónak pontos képe van arról, hogy a Firefoxot működtető cég honnan hová tart, írja a digitaltrends.com.
Hivatalosan 18 terület számít hiányszakmának, de másutt is küzdenek orvoshiánnyal. A fiatalok számára nem vonzó a hivatás magyarországi gyakorlása, írja a Világgazdaság.
Hazai felnőtt juhászképző tanfolyamok indításáról írt alá megállapodást a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség három egyetem mezőgazdasági karával augusztus 18-án a debreceni Farmer Expón.
Az Európán kívülről érkezőknek is megkönnyítették bizonyos szakmákban a munkavállalást, Németországban. Például betegápolóknak, bádogosoknak, azonban mégis kevés szakképzett munkaerő érkezik, írja a VG Online.
Az előző évtized végének válságos évei friss témát adtak az amerikai sorozatgyárosoknak. A munkáját vesztett középkorú talpraállásáról igazi kultsorozatok születtek.
Egy álláshirdetés szerint francia vagy angol nyelvtudással rendelkező embert keresnek belgiumi tolmácsmunkára. Mivel kevés a fordítanivaló, némi kőműves segédmunkát is kell végeznie a jelentkezőnek. És ez nem vicc.
A rendezvény szervezett, közösség keretén belül megtartott, esetenként szórakoztató jellegű összejövetel. Olyan programok, események, melyek egy meghatározott helyen és időben, meghatározott céllal valósulnak meg. Írják. De valóban ennyi?
Nem jár le a 98 százalékos különadó visszatérítésének határideje augusztus 25-én a hatályos jogszabályok alapján - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Az előző havi 2,6-ról 2,5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta júliusban Győr-Moson-Sopronban - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja.
A jegybank szerint azért jó a kivándorlás, mert így itthon gyorsabban nőhet a bérszint és a termelékenység, írja a napi.hu.
A munkamánia persze rövid távon vonzó lehet, akár a munkáltató szemében, hosszú távon azonban a kizárólagosság az egészség majd éppen a munka rovására is mehet, írja a hvg.hu.
Közeledik az augusztus 20-a, ezért érdemes áttekinteni azt, hogy kik dolgoztathatók ezen a napon, és jár-e nekik ezért valamiféle pótlék. Kéri Ádám ezt veszi végig a HR Blogon megjelent írásában.
Nem csoda, hogy több százezren inkább a külföldi munkavállalást választották, hiszen a hazai béreknél akár négyszer többet is lehet keresni. A gazdasági válság óta nem csökkent a különbség, a HR Portálnak nyilatkozó szakértők szerint pedig nem is várható drasztikus változás, miután öt éven belül legfeljebb 1-2 százalékkal közelíthet Magyarország a nyugati bérszínvonalhoz. Rossz a gazdasági struktúra, kiszámíthatatlan a befektetői környezet és gyakran felesleges munkaerő kerül ki az oktatási rendszerből - ezeket a problémákat csak nagyon lassan lehet orvosolni, így aki a közeljövőben európai bérekre számít, csalódik majd.
Személy és vagyonőrként dolgozom készenléti jellegű munkakörben, napi 12 óra munkaidő rendben, három havi munkaidő keretben (240ó/hó), óradíj elszámolással. Életkorom alapján 30 nap szabadsággal rendelkezem. Azonban munkáltatóm a szabadságomat órásította úgy, hogy napi 8 órával szorozta az éves szabadságomat, majd 12 órával visszaosztotta, így szerinte 20 napot vehetek ki, igaz napjára 12 órát kifizet. Azaz munkáltatóm pénzügyileg 120 órával kevesebbet kíván kifizetni, illetve 10 nappal kevesebb szabadidőt kíván adni.
Lányom jelenleg egy két éves gyermekkel van gyes-en, a nagyobbik gyereke 3 éves. Szeretne dolgozni mivel nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak. 2014-ben milyen lehetősége van arra, hogy a gyest ne veszitse el? Hogyan tud munkát vállalni?
Közalkalmazottként dolgozunk, a kollektív szerződést hétpecsétes titokként őrzik. Egy 1996-s példányt kaptunk évekkel ezelőtt, azóta munkáltató lényegtelen 16 oldalt adott azzal, hogy azóta (1996) egyéb változás nem történt. Tanácsukat kérnénk, hova lehetne fordulnunk, hogy munkáltatót kötelezzék a nyilvánosságra hozatalra, és hozzájuthassunk ahhoz, ami elméletileg értünk-ránk vonatkozik? Szakszervezethez is hiába megyünk, nem kapunk segítséget.
Minden munkáltatónál lehet lakáscélú támogatást kérni? Mitől függ, hogy mely munkáltató támogatja így a dolgozóit?
5 millió forint értékű lakás vásárlását tervezem testvéremmel. Mindketten a saját munkáltatónknál a vételár 30-30 százalékát kérvényezzük. Elképzelésem szerint, a két munkáltató adja a vételárból a kétszer 1.500.000 forintot és a maradék 2.000.000 Ft-t hitelből rendezem. A támogatás 1.000.000 forintig adómentes. A felette lévő összeg után mennyi adót kell fizetni?
Édesanyám igényelheti-e a munkahelyén a vissza nem térítendő lakáscélú támogatást? Ha a jogszabályok nem változnak, akkor 2015-ben nyugdíjba mehet, mert meg lesz a 40 év ledolgozott szolgálati idő. Náluk havi cafeteria nincs, maximum év végen 10.000 forintos utalványt kapnak.
6 éve vagyok alkalmazott a jelenlegi munkahelyemen. Éves szinten 220.000 Ft cfeteria kerettel rendelkezem. Olvastam a munkáltatónál igényelhető lakásvásárlási vissza nem térítendő támogatásról, illetve a meglévő hitelek törlesztésére kérhető támogatásról. Az éves cafeteria mellett még igényelhető a vissza nem térítendő támogatás?
A dolgozók négyötöde szívesen választaná ezt az atipikus foglalkoztatási formát, azonban a munkáltatók között közel sem ilyen népszerű ez a megoldás, derül ki a Profession.hu felméréséből.
Szeptemberben teszik le az alapkövét a kínai-magyar finanszírozással épülő szolnoki citromsavgyárnak. A kivitelezés 2015-ben indul majd, és ha elkészül akár 440 embernek jelenthet munkát.
Budapesten fogták el azt a debreceni postást, aki augusztus 13-án tűnt el a rábízott küldeményekkel és készpénzzel - közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság.
A német családügyi miniszter szerint a határozott idejű szerződések növekvő száma okozta bizonytalanság miatt nem vállalnak gyereket a fiatal párok, írja a VG Online.
Már igényelhető mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsőoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.
Augusztus 15.-én hozta nyilvánosságra a Shanghai Jiao Tong Egyetem az Acedemic Ranking of World Universities rangsort, amelyben két magyar egyetem is szerepel az első 500 között, írja az edupress.
Több millió forint értékű vegyszert akartak átemelni a munkások a dél-baranyai üzem kerítésén, írja a Pécsi Újság.
Akár 380 kilométert is utaznak a munkavállalók egy munkáért. Hetente emberek százai vándorolnak az ország egyik feléből a másikba, hogy állásuk legyen. Az ok egyszerű: míg keleten egyre kevesebb a munka, nyugaton fellendült az ipar, aminek munkaerőre van szüksége.
Sokféle tanácsadó létezik: coach, életvezetési tanácsadó, üzleti- vagy karrier tanácsadó, HR-specialista, stb. A sort folytathatnánk, az élet minden területén jól jönne egy személyes tanácsadó! Sokunknak hasonló megadatik egy igaz barátnő, megértő barát köpönyegében! Miben más, miben nyújt többet egy vérbeli profi?
Az Eurostat adatai szerint a munkavállalók között is egyre nagyobb azok aránya, akik a szegénység határán egyensúlyoznak. A teljes munkaidősök 5,4, a részmunkaidőben dolgozók több mint 16 százaléka tartozik ide, írja a 444.hu.
Bár a kereskedelmi munkáltatók többsége alkalmaz egyenlőtlen munkaidő-beosztást, ez ma még szinte kizárólag munkaidőkeretben történik. A döntő többség a Kúria döntését követően sem változtatott a vasárnapi pótlék fizetésének gyakorlatán.
Több világcég hajt végre idén összességében több tízezer főt érintő elbocsájtásokat, amelyek elsődleges oka a költségcsökkentés, írja az Investor.hu.
Felmentette a szeptembertől főiskolává alakuló Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének rektorát a miniszterelnök, a határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.
Hétfőtől a közúti fuvarozó cégek akár maximum 2,2 millió, járművezetőik 800 millió forint bírságot is fizethetnek, ha egyszerre több szabálysértést is elkövetnek.
Még mindig kialakulatlan a magyar tesztpiac minőségbiztosítása, ennek ellenére a megrendelők bíznak a szolgáltatókban. Egyre kevésbé érződik a válság, sőt, volt aki komolyan nyert is vele. A tesztkészítőknek a legtöbb feladatot az egyedi ügyféligények kielégítése adja. Körbenéztünk a magyar tesztpiacon.
Áttörést sikerült elérni az ügyteher csökkentésében az ország legnagyobb bíróságán, a Fővárosi Törvényszéken, egy bíróra már csak 50 és 100 közötti ügy jut, így a devizahiteles perek szigorú elintézési határideje is tartható lesz - mondta Fazekas Sándor, a törvényszék elnöke.
Az Európai Unió gazdaságának beindításához szükség lenne többek között erre lépésre Németország részéről, mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban megjelent interjúban.
Főznek és felszolgálnak – a teljes személyzetet robotok adják egy étteremben Kínában, ahol egyre szaporodik a hasonló helyek száma.
Bővítette beszállítói körét, s immár a Volkswagennek is szállít alkatrészeket a téglási HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. – közölte az autóipari alkatrészeket gyártó vállalkozás vezérigazgató-helyettese pénteken.
Félezer privatizációra váró, veszteséges vállalatot kínál eladásra péntektől a szerbiai privatizációs ügynökség. A cégek listáját az ügynökség honlapján, a www.priv.rs oldalon tették közzé.
Az LMP a duplájára szeretné emelni a fővárosi bölcsődei férőhelyek számát – jelentette be pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.