2015. március 1. vasárnap, Albin
a a a
Hrportal.hu
Rövid leírások megjelenítése: Be /  Ki
Nélkülözhetetlen a megfelelő önismeret, ha nem csupán munkavállalóként dolgozunk a jövedelemünkért, hanem komoly hivatástudat és karrierépítő vágy hajt minket.
Egy munkaerő-közvetítő cég számításai szerint a bruttó 200-250 ezer forintos bérkategóriába tartozó munkatárs kiválasztásának költsége is 7-800 ezer forintra tehető. Ha pedig a kiválasztás rosszul sikerül, az ismételt toborzás és a próbaidőre fizetett bér összege a 2-2,5 millió forintot is elérheti. Felsővezetők esetében a veszteség még nagyobb.
A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását - közölte az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár csütörtökön.
A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségről (TTIP) szólt tegnap a parlamenti vitanap - írja a Világgazdaság. Az egyik oldal szerint hazánk profitálhat a szabadkereskedelmi egyezségből, mellyel közel harmincezer új magyar munkahely jöhet létre. A másik oldal az élelmiszer-biztonságot és egyéb vitás kérdéseket hozta elő, a gyarmatosításról, környezetvédelemről nem is beszélve.
A zuglói hivatal 26 ezer forintig kipótolja azoknak a jövedelmét, akiknek ennél kevesebb bevételük van. A közgazdász szerint a feltételek miatt nem lehet azt alapjövedelemnek nevezni - olvasható a Világgazdaságban.
Megtalált százezer embert és kétmilliárd forintot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a tavalyi, egyszerűsített foglalkoztatás ellenőrzése - írja a Napi Gazdaság.
A Buda-Cash-ügy teljes körű felülvizsgálatára hozta létre a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a közös munkabizottságot, amelynek három belügyminisztériumi és három nemzetgazdasági minisztériumi tagja van - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken a TV2 Mokka című reggeli műsorában
A tények nem, csak a botránykeltés és az arra alapuló politikai akció érdekli az LMP delegációját a roma foglalkoztatási szövetkezettel kapcsolatban - írta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába elnevezésű programjának projektirodája.
A kormányzat arra törekszik, hogy az agráriumban dolgozóknak stabil megélhetést biztosítson és az intézkedésekkel új, versenyképes béreket nyújtó munkahelyeket teremtsen - mondta Viski József, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten konferencián.
Transzparensekkel és zászlókkal, a spanyol oktatási miniszter lemondását követelve vonultak az utcára egyetemista és középiskolás diákok ezrei Spanyolország negyven városában csütörtökön.
Olvassa el az év első nagy sztrájkjának kulisszatitkait. Olyan még nem volt a Picknél, hogy egy szál vezérigazgató szemtől szemben meg tudott állapodni kétszáz emberrel. Viszont a dolgozók szemét továbbra is csípi, hogy a Benefit Work munkaerő-kölcsönző szerintük szakképzetlenebb bérmunkásai jóval többet keresnek náluk.
Félrevezetőnek és valótlannak minősítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt.
Televíziós műsorkészítő és kameraman szakokat indít a közmédia munkatársai számára a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) - erről írtak alá együttműködési megállapodást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány és az SZFE vezetői február 26-án Budapesten.
Ma már szinte mindenki számára nélkülözhetetlen a nyelvtudás, hiszen a mindennapok során számtalanszor találkozunk idegen szavakkal, mint például post, like, meeting, amelyek mind-mind üres szavak lennének, ha nem ismernénk a jelentésünket. Karrierünk sikerét is nagyban befolyásolja nyelvtudásunk.
A TDK csoporthoz tartozó EPCOS 14 munkatársát tüntette ki az "Év dolgozója 2014" címmel 2015. február 26-án. A kiemelkedő teljesítményt ismerték el - olvasható a cég sajtóanyagában.
Az AUDI továbbra is nagy hangsúlyt fektet a fiatal tehetségek szakképzésére: csütörtökön a vállalat oktatóközpontja egy új tanműhellyel bővült. Dr. Knáb Erzsébet személyügyekért felelős ügyvezető igazgató szerint a cég szakképzési rendszere már ma a holnap munkaerő-piaci igényeire irányul - áll a cég sajtóanyagában.
A PICK Szeged Zrt. pécsi üzemében ma reggel hat órától megkezdett, határozatlan időre meghirdetett sztrájk 11.30-kor befejeződött, a munkavállalók felvették a munkát, a termelés beindult.
Korunk egyik nagy lehetősége a távmunka, amely főként az infokommunikációs technológiák gyors fejlődése és a szélessávú internet segítségével vált elérhetővé. A távmunka egyik, hazánkban még kevésbé elterjedt típusa a feladatok távmunka-házakba való kiszervezése. A távmunka-házakban történő rugalmas foglalkoztatás a vállalati költségek és a fluktuáció csökkenése mellett a munkavállalói elégedettség és lojalitás növekedését is eredményezheti. Távmunka-házban azonban olyan munkavállalót érdemes alkalmazni, aki közvetlen vezető hiányában képes idejének és munkájának hatékony menedzselésére.
Rokkant ellátottként (oka daganatos betegség és örökletes kardiológiai betegség), végezhetek-e bármilyen jövedelmet biztosító munkát, 2015-ben ? Eddig egyáltalán nem dolgoztam, de egy év múlva elérem a rám vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt, viszont az ellátásom összege olyan alacsony és január 1-től a feleségem is nyugdíjas lett, hogy ez napi megélhetési problémákat okoz számunkra. Ha igen a válasz, szíveskedjék megírni, hogy milyen időbeli és pénzügyi korlátok mellett lehetséges mindez .
A decemberi pangás után a munkaerőpiac is új életre kelt az év elején, majdnem másfélszer annyi új pozíciót hirdettek meg a cégek egy állásportál szerint, mint tavaly év végén. A tavaszi plusz energia jól jöhet a munkahelyváltáshozl. Így kell összeállítani az önéletrajzot.
A férjem december 30-án kapta meg a B2-es rokkantsági ellátásról szóló határozatát. Jelenleg egy bölcsődében karbantartó. Úgy tudom, dolgozhat továbbra is rokkant ellátással, ha a keresete nem éri el 3 egymást követő hónapban a minimálbér 150 százalékát. A férjem 86 000 Ft nettó jövedelemmel, 126 000 Ft bruttóval rendelkezik. Hogy lehet kivitelezni úgy a munkaviszony megszakítását - mert erről kérik a Rehab.Szakig.Szerv a munkaviszony megszüntető határozatot - hogy ismét oda felvegyék vissza? Milyen dátummal szüntessék meg a munkaviszonyt és milyen dátummal kezdődjön újra? Mit írjunk a Rehab.szakig.Szervnek vissza, hogy mikortól kéri a rokkant ellátás folyósítását?
2015. febr. 1 óta vagyok újra munkaviszonyban, jelenleg szabadságomat töltöm. Szeretném pontosan megtudni, mennyi szabadságom van, ennek kiszámolásában kérem segítségét. 2012. október 2-án született a fiam, ezen évben 3 nap szabadságot vettem ki, március közepétől veszélyeztetett terhesként táppénzen voltam. A munkáltatóm szerint "most" változott a Munka törvénykönyve, és azt állítja, egyáltalán nem jár szabadság, sem a szülési szabadság idejére, sem a gyed első félévére.
Egyenlőségjel került közé és a rák közé, rosszabb mint a diabétesz, mi az? Az ülés. Röviddel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy komoly, esetenként halált okozó betegségek és az ülés között mekkora összefüggés van. „Halálra üljük magunkat.” Márpedig milliók végeznek ülőmunkát, sokszor napi nyolc vagy több órában is.
Balog Zoltán személyesen rendelt el vizsgálatot az ORÖ vitatott pénzköltései miatt - írta a Magyar Nemzet.
A Logiscool célja a használható tudás adása, nem a fiatalok programozóvá nevelése. Az iskola elsősöktől a gimnazistákig tanít programozni, irodai környezetben, egyetemisták vezetésével. Mobilos alkalmazásokat fejlesztenek, Lego-robotokat programoznak. Itt megcsinálták azt, amit az állam meg sem próbált - írja az Index.
Újfent káromkodásra késztették Simicska Lajost. Ezúttal a Hír Tv Célpont című műsorának stábja, akik szerdán egy videóban mondtak fel - írja az Index.
A győri székhelyű Leier Hungária Kft. 2,1 milliárd forintból bővítette kapacitását tavaly, a beruházással ötven új munkahelyet teremtettek.
A korrupció szerves része a magyar üzleti gyakorlatnak a magyarországi közepes és nagy vállalatok vezetői szerint. A vállalatok leginkább attól tartanak, hogy az alkalmazottak visszaélnek az általuk megismert kényes cégadatokkal - derült ki az EY könyvvizsgáló cégnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen végzett felméréséből.
A néhány hete megtartott egyórás figyelmeztető sztrájk után, ma reggel 6 órától teljes, határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a Pick Szeged Zrt. pécsi gyárának munkavállalói - tájékoztatták portálunkat,
A legtöbb HR-es gyomra összerándul erre a kérdésre: hiszen a feladat rá vár. Meg kell találnia a minden szempontból megfelelő lakást, mely vonzó a nyugathoz szokott expatnak, de az ára belefér a cég által megszabott büdzsébe. A legtöbben a budai oldalt részesítik előnyben, de a belváros is felkapott. Egy I., II. kerületi luxuslakás havi bérleti díja többszörösébe kerülhet egy ugyanolyan méretű és felszereltségű, kevésbé frekventált környéken lévő lakás árához képest. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a tulajdonos is amint meghallja, hogy külföldi fog a lakásba költözni, azonnal megpróbál árat emelni. Hogyan kerüljük el az ingatlankeresés csapdáit? Ebben segít nekünk Cziczárdi Györgyi, az Expat Center ügyvezetője.
A korábbi kormánypárti ígéretekkel ellentétben nem emelkedik száz százalékra a vasárnapi bérpótlék, sőt meg is szűnhet - írja a Népszabadság.
A kétnapos HVG Állásbörzére ma még ki lehet menni. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem megváltozott munkaképességű hallgatóknak szervezett karriernapjára pedig jövő héten kerül sor.
Majdnem tizenötször annyi pénzt ad a kormány 174 ezer tartósan munkanélküli fiatalnak, mint az unió. Jobb mint a közmunka, bár ha nem lesz sikeres a program, a résztvevő fiatalok erre kényszerülhetnek, ezzel a 215 milliárd forint jelentős részét mégis a közmunkába csatornázná a kormány.
Enyingről egy székesfehérvári ipari parkba költözik nyárig a müzli-termékeket gyártó Cornexi Food Kft. termelése, ahol a tervezett kapacitásbővítés legalább félszáz új munkahelyet is teremt - közölte a cég.
A kórházak adósságkonszolidációjára, az orvosok és szakdolgozók mozgóbérére, a bérfelzárkóztatásra és a hálapénzrendszer megszüntetésére vonatkozóan fogalmazott meg többpontos állásfoglalást a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Területi Szervezetének Tanácsa szerdai ülésén.
A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) tiltakozik az ellen, hogy több ezer munkavállalót fenyeget bércsökkentés.Követelik, hogy a központi bérintézkedések által nem érintettek részesüljön 10 százalék, de legalább bruttó 15 ezer forintos egyszeri bérintézkedésben.
Az EU kedvező megítélése Magyarországon erősödött az elmúlt egy évben, ugyanakkor a saját munkahelyek kedvező megítélése enyhén csökkent - derül ki az Eurobarometer magyarországi nemzeti jelentéséből.
A Liga Szakszervezetek Munkavállalói ismeretek címmel szakiskolák számára fejlesztett tananyagot, amelynek tesztelése februárban már el is indult, országszerte tíz szakiskola negyven pedagógusa és 680 diákja vesz részt kipróbálásában - közölte az érdekképviselet a HR Portállal.
Fél éve Ioannis Oikonomopoulos vezeti a Schneider Electric Regionális Elosztóközpontját.
A kormány elindította a 25 év alatti munkanélküliek foglalkoztathatóságát segítő ifjúsági garancia programot az ország hat konvergencia-régiójában, és hamarosan jelentkezhetnek majd a részvételre a közép-magyarországi térségben is az állást kereső fiatalok - jelentette be Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón Budapesten.
Segítséget szeretnék kérni a szabadságom kiszámításában. Pedagógus vagyok 2015 szeptember 1-én megyek vissza dolgozni. Gyermekem 2014.04.04-én született. Tgyás kezdete:2014.03.17. Gyed kezdete: 2014.09.02. A szülés évében nem vettem ki szabadságot. Mikortól lehetek szabadságon? Nyáron nekem is jár a pedagógusoknak járó pótszabadság?
Mi történik akkor, ha a nyugdíjfolyósító valamilyen ok miatt kihagyott három évet? Most utólag vettem észre a hibát, mit lehet csinálni?
Szeretnék segítséget kérni a szabadságom kiszámításában, amit a gyeden eltöltött időm után megillet engem. Első gyermekemet 2011. július 08-án szültem, tgyáson voltam 2011.12.22-ig. Gyeden 2013.07.08-ig voltam. 2011-ben 22 nap szabadság illetett meg, mert 1983-ban születtem, amiből 2 napot vettem ki. 2013. október 08-án megszületett második gyermekem. 2013. július 9. és október 7-e között táppénzen voltam, majd október 8-tól tgyáson, gyeden pedig 2014.03.25 óta vagyok. A két gyerek között nem mentem vissza dolgozni, hanem GYEDEN, majd a fent említett időpontban táppénzen voltam. Nem tudom kivenni a jogszabályból, hogy az első gyerekem idején még a gyed első évére, vagy már nála is csak a fél évre vagyok jogosult? Illetve hogy 2013.07.09 - 2013.10.07. közötti táppénzes időtartamomra jár-e a szabadság? Akkor az még plusz 5 napot jelent!
Első körben száz, majd az év második felében százötven technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó a Gyöngyöshalász közelében épülő európai zöldmezős gyárába - tájékoztatott a cég.
Nem szabad megelégedniük a pályázóknak az üres lózungokkal, konkrétumok nélküli ígéretekkel. Kérdezzenek mindenre rá, mielőtt igent mondanak egy cég állásajánlatára. A karrierjük a tét - szól a HR szakember tanácsa.
Nem lenne logikus lépés szétválasztani a Külgazdasági és Külügyminisztériumot (KKM), mert akkor nem sikerülne a nemzetgazdasági érdekek megfelelő érvényesítése - mondta Szijjártó Péter tárcavezető a Duna TV Közbeszéd című keddi műsorában.
Pontatlan skill meghatározással, vonzó munkaadói márka menedzsment hiányában és mobileszközökre szabott hirdetések nélkül az ügyfélkapcsolati szakma, főként az SSC szektor elveszítheti a releváns jelöltek érdeklődését - derül ki egy portálunknak eljuttatott felmérésből.
Március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét a Praktiker a vasárnapi zárva tartásra reagálva. A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál - állítják portálunknak elküldött sajtóanyagjukban.
Kétségtelenül a bejárós munkának is vannak – lehetnek - előnyei. De nálam inkább a hátrányok estek nagyobb súllyal latba. Ezért is választottam a kötetlenebb jellegű, személyes munkahelyi jelenlétet nem (vagy jóval kevésbé) igénylő foglalkozástípusokat. Ilyenfajta tapasztalatokkal felvértezve, azokat megosztva szólnék leendő pályatársaimhoz, akik nyomdokaimba lépnének e tekintetben. Nem titkolva el a szabadúszás, a külsős, „bedolgozós” távmunka kockázatait és mellékhatásait sem.
A szülési szabadságon lévő anyának helyi bérlet nem jár, de Erzsébet-utalvány igen. Dr. Kéri Ádám munkajogi cikkében végigveszi a szabadság kiszámolásának lépéseit, amellyel sok anyának könnyíti meg a munkába való visszatérést.